ÖnkormányzatokAmennyiben szeretnének saját arculatú, bercode-dal ellátott város-, kerület- illetve településkártyát kibocsátani, akkor kérjük, olvassák el a következő rövid tájékoztatót:

Az elmúlt években már több tucat önkormányzat bocsátott ki kerület-, illetve városkártyát az általa támogatni kívánt lakosai (nyugdíjasok, nagycsaládosok, szociálisan rászorulók stb.) számára. A cél az volt, hogy a helyi kereskedőket, illetve szolgáltatókat - forgalomnövekedést ígérve - meggyőzzék arról, hogy különböző kedvezményeket biztosítsanak a kártyatulajdonosok számára.

Egy ilyen program indulása után azonban hamar kiderült, hogy problémát okoz a humánerőforrás hiánya, illetve nem megfelelő szaktudása, valamint az, hogy néhány (tíz)ezer kártyatulajdonos nem jelent elég nagy potenciális vásárlóerőt a - főleg hálózati - kereskedők számára.

A megoldás: bercode elhelyezése a kártyákon! Ez lehetővé teszi, hogy a kártya - alapfunkcióját megőrizve – országosan több ezer kereskedőnél, illetve szolgáltatónál átlagosan 11,4% kedvezményt biztosítson a bercode-birtokosnak. A kártya napi használata éves szinten több tízezer - vagy akár több mint százezer - forintos megtakarítást eredményezhet használója számára.

Amennyiben a városvezetés szeretné, hogy a helyi szolgáltatók, illetve a kiskereskedők az országosan több mint egymillió (megyénként 50-60 ezer) bercode-birtokos vásárlásával is többletbevételhez jussanak, úgy számukra Business szintű bercode-dal ellátott kártyát is bocsáthat ki. A kártyák - csak az adott város vállalkozóinak - díjmentesen is adhatók, de mód van arra is, hogy az Önkormányzat (vagy egy alapítványa) csak néhány tízezer forintos támogatásért cserébe segítsen helyi szolgáltatóknak és kiskereskedőknek a forgalomnövelésben.

Közvetlen megtérülés: Az bercode-os kártyákat kibocsátó cégek/szervezetek a kiemelt elfogadóhelyeknél történő kártyahasználat után forgalmi jutalékokat kapnak, ezért - több ezer kártya kibocsátása esetén - a közvetlen bevétel meghaladhatja (akár többszörösen) a kártyaprojektbe fektetett összeget. A kártyakibocsátók vezetői minden reggel 8 órakor egy-egy automatikusan generált napi jelentésben is megtekinthetik az aktuális pénzügyi egyenlegüket, illetve az előző nap forgalmát.


A Benefit Barcode a Kibocsátó Partnereinek több vezető és adminisztrációs munkatárs által, különböző jogosultsági szinteken elérhető webes adminisztrációs rendszert biztosít a kártyáik gyártásának/nevesítésének megrendelésére, a gyártási/logisztikai folyamat követésére, illetve a bercode-jaikkal elért kedvezmények, valamint a generált jutalékok tételes megismerésére.


A fent említett adminisztrációs rendszerben a bercode-kibocsátók bármikor megbízhatják az Benefit Barcode-ot egyes kártyáik - webshopban történő - értékesítésével is. Ez esetben a kártyadíjakat a Benefit Barcode gyűjti be, a kártyákat automatikusan legyártja, valamint a majdani tulajdonosai számára postázza. Ezen bevételek - már gyártási, postázási stb. költségekkel csökkentve - szintén a bercode- kibocsátó Partnerének egyenlegén jelennek meg automatikusan, azokat a kódkibocsátók bármikor lehívhatják.

A kedvezményekre jogosító bercode-ok ára kártyánként - a kibocsátott darabszámtól és érvényességi időtől függően - csak néhány ezer (vagy akár csak néhány száz) forint évente, de ezek a díjak 3 éves elköteleződés esetén még tovább is csökkenthetők. Ezen kívül kiadásként csak a plasztikkártyák előállítási költsége merül fel, illetve egyszeri költség lehet még - ha belső munkatársakkal vagy saját külső grafikus partnerrel nem oldható meg - a kártya grafikai tervének elkészítése.


Minimális időt praktikus még áldozni a majdani kártyatulajdonosoknak a kedvezményekről való (költség)hatékony tájékoztatására is. A legelegánsabb megoldás az, ha az önkormányzat a saját weboldalába integrálja Benefit Barcode elfogadóhely-keresőjét, így a település lakosainak nem kell átkattintaniuk a Benefit Barcode weboldalára.


Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, és fontolgatják bercode-os kártyák kibocsátását vagy meglévő rendszerük továbbfejlesztését, akkor kérjük, tekintsék meg a fenti hivatkozásokon található költségleírásokat is, valamint olvassák át Általános Szerződési Feltételeinket vagy a kötelezettségmentes regisztráció után további Jogi Nyilatkozatainkat is!

Amennyiben rövid ismertetőnk elnyerte tetszésüket, úgy kérjük, látogassanak el weboldalunkra, és regisztráljanak! Ez a regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár az Önök részéről, bármilyen fizetési kötelezettség csak egy konkrét szolgáltatás megrendelésekor keletkezik. Az automatikusan megérkező e-mail után bármikor beléphetnek az adminisztrációs felületükre, ott megtekinthetik a rendszerünk belső működését, valamint - a kártyagrafikájuk feltöltése után - leadhatják első megrendelésüket.