DisclaimersFelhasználási feltételek

Benefit Barcode Inc. Felhasználási feltételek

Frissítve: 2019. november 25.

A Benefit Barcode, Inc. egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi", "magunk", "Benefit Barcode", vagy "bercode.com") üzemelteti a Bercode platformot, amely a bercode.com címen található vagy egyéb módon, külső hivatkozáson érhető el, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén: a "webhely").

A Felhasználási feltételek és az abban foglalt valamennyi feltétel és hivatkozás, adatvédelmi irányelveink, cookie irányelveink és bizonyos szolgáltatások esetében az ilyen szolgáltatásokra vonatkozó további feltételek és kikötések (együttesen a "Felhasználási feltételek") érvényesek a webhely, vagy a webhelyen kínált szolgáltatások bármelyikének Ön által történő használatára, beleértve a velünk történő kommunikációját is. A webhely használatával, vagy a webhelyen kínált szolgáltatások használatával Ön elfogadja ezeket a Felhasználási feltételeket.

Bármikor jogosultak vagyunk jelen Felhasználási feltételeket egyoldalúan módosítani. A Felhasználói feltételek módosítását a webhelyen keresztül követheti nyomon. A webhely használatával vagy a webhelyen kínált szolgáltatások használatával Ön elfogadja a Felhasználási feltételek módosítását.

Amennyiben nem ért egyet az aktuális Felhasználási feltételekkel, kérjük ne használja a webhelyet! Ebben az esetben kérjük hagyja el a weboldalt és törölje hozzáférését! Felhívjuk a figyelmét, hogy a webhely további használata a Felhasználási feltételek automatikus elfogadásának minősül.

Az alábbi jogok és feltételek (a továbbiakban "Megállapodás") szabályozzák részvételét a webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó szolgáltatások felhasználásában (együttesen "Szolgáltatás".) A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük. A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és belegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptetünk életbe, vagy teszünk közzé adott időközönként a Webhelyen.

A SZOLGÁLTATÁS BÁRMELY RÉSZÉNEK HASZNÁLATÁVAL, VAGY AZ AHHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSSEL ÖN TUDOMÁSUL VESZI ÉS ELFOGADJA AZ OTT FELSOROLT MINDEN FELTÉTELT ÉS KIKÖTÉST, BELEÉRTVE ADATVÉDELMI IRÁNYELVEINKET IS. HA NEM ÉRT EZZEL EGYET, NE HASZNÁLJA A SZOLGÁLTATÁST VAGY NE LÉPJEN BE! AZ "AGREE" (ELFOGADOM) GOMBRA KATTINTVA ÖN (I) MEGERŐSÍTI, HOGY ELOLVASTA ÉS MEGÉRTETTE A JELEN MEGÁLLAPODÁST; II) ELFOGADJA A JELEN MEGÁLLAPODÁST, VALAMINT (III) ELFOGADJA, HOGY ANNAK FELTÉTELEI ÉS KIKÖTÉSEI ÖNRE NÉZVE JOGILAG KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰEK.  HA NEM ÉRT EGYET EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL, NE HASZNÁLJA A WEBHELYET!

1. HOZZÁFÉRÉS

A jelen Megállapodás feltételei és kikötései kizárólag az általunk kínált Szolgáltatásnak a Felhasználó általi személyes használatát teszik lehetővé.

A Benefit Barcode bármikor megváltoztathatja, felfüggesztheti vagy megszüntetheti a Szolgáltatást, beleértve annak bármely jellemzőjének, funkciójának, tartalmának vagy előnyének elérhetőségét. A Benefit Barcode továbbá jogosult előzetes értesítés vagy felelősség nélkül egyes funkciók és szolgáltatások korlátozására, illetve korlátozhatja a Felhasználó hozzáférését a Szolgáltatás egy részéhez vagy egészéhez. A Benefit Barcode fenntartja magának a jogot, hogy saját belátása szerint bármikor módosíthassa a jelen Megállapodást, értesítés kihelyezésével a Webhelyen vagy értesítés e-mailben történő megküldésével a Felhasználó részére.

A Felhasználó felelőssége, hogy az ilyen módosításokat megtekintse és megismerje. A Szolgáltatás ezen értesítést követő használata a Felhasználónak a jelen Megállapodás módosított feltételeinek és kikötéseinek elfogadását és azokba történő beleegyezését jelenti.

A fentiek mellett a Benefit Barcode előzetes értesítéssel vagy anélkül bármikor megváltoztathatja termékeit, szolgáltatásait, ajánlatait vagy visszatérítéseit. A Szolgáltatás csak 18 éven felüli személyek számára érhető el. A jelen Megállapodás érvényét veszti, amennyiben azt törvény tiltja, és a Szolgáltatáshoz való hozzáférési jogot hatóságilag visszavonják.

2. REGISZTRÁCIÓ

Terméknek vagy szolgáltatásoknak a Webhelyen keresztül történő vásárlásához vagy a Webhely egyéb funkcióihoz való hozzáféréshez regisztráció szükséges, melyhez egy e-mail címet és jelszót kell megadnia. E-mail címe szolgál az Ön felhasználóneveként. A regisztrációval Ön elfogadja, hogy pontos és teljes regisztrációs adatokat ad meg nekünk, és azonnal jelzi nekünk, ha ezekben az adatokban bármilyen változás lép fel. Nem választhat vagy nem használhat hamis nevet vagy kifejezett felhatalmazás nélkül olyan e-mail címet, amely másik személy tulajdonában van vagy annak ellenőrzése alatt áll azzal a szándékkal, hogy az adott személyt megszemélyesítse; tilos felhasználónévként olyan nevet használnia, amely más személy jogainak hatálya alá tartozik!

Köteles az összes ilyen információt naprakészen tartani, és nem biztosíthat harmadik fél számára hozzáférést felhasználói fiókjához! Minden Felhasználónak csak egy regisztrált felhasználói fiókja lehet.

A felhasználói fiók regisztrálásának feltételeként kikötjük, hogy engedélyezze számunkra, hogy értesítéseket küldjünk Önnek e-mailben, beleértve az információs és promóciós e-maileket is. Erre azért van szükség, hogy kényelmes hozzáférést biztosíthassunk Önnek rendeléseihez, korábbi vásárlásainak áttekintéséhez, bevásárlókosara áttekintéséhez, és beállításainak módosításához. Bármikor leiratkozhat promóciós e-mailjeinkről az általános szerződési feltételeinkben leírtak szerint.  

Ön teljes mértékben felelős minden olyan tevékenységért, amely a felhasználóneve és jelszava alatt történik, függetlenül attól, hogy engedélyezte-e ezen tevékenységeket. Felelős tovább azért, hogy megőrizze a jelszavak vagy más, a felhasználói fiókba történő bejelentkezéshez szükséges adatok biztonságát. Köteles haladéktalanul értesítenie minket felhasználói fiókjának bármely jogosulatlan használatáról. Fenntartjuk a jogot, hogy bármilyen okból elutasítsuk a regisztrációt, vagy töröljük a felhasználói nevet.

3. TAGSÁGOK

3.1. Meghatározások

A "bercode" egy véletlenszerűen generált egyedi, 18 számjegyből álló kód, amelyet a Benefit Barcode hoz létre, tart nyilván, érzékel és ellenőriz. A felhasználó a bercode használatakor bizonyos kedvezményeket vehet igénybe. A bercode különböző kategóriákra van felosztva, ahol mindegyik kategória különböző szintű elérhető kedvezményt jelent. Ezek a szintek a következők: Basic, Light, Classic, Extra és Business. Egy bercode a létrehozásától számított legfeljebb negyven (40) hónapig érvényes.

A "Bercode Advantage (Bercode kedvezmény)" egy olyan ajánlat a bercode-birtokos számára, amely lehetővé teszi a bercode-birtokosnak, hogy részesülhessen egy Elfogadó Partner által a bercode-birtokosokra kiterjesztett különleges kedvezményben. A bercode-birtokosok csak akkor élhetnek a felajánlott kedvezménnyel, ha ténylegesen rendelkeznek hozzáféréssel egy bercode-hoz, virtuálisan vagy fizikai formájában: plasztik kártyán, kulcstartón, matricán vagy egyéb bercode-hordozón.

A "Merchant Certificate (Utalvány)" egy Elfogadóhelynek a Webhelyen elérhetővé tett különleges promóciós ajánlata, amely online hozzáférhető vagy kinyomtatható, majd felhasználható az ajánlat beváltására az Elfogadó Partner üzletében vagy webáruházában (Elfogadóhelyén).

“Benefit Barcode Specials (Különleges Ajánlatok)” a Benefit Barcode promóciós ajánlata a Webhelyen általa, és/vagy harmadik Elfogadó Partner fél által felkínált termékek megvásárlására.

3.2. E-mail címével és jelszavával történő érvényes regisztrációja után Ön Webhelyünk regisztrált felhasználójává válik (a továbbiakban: "Regisztrált felhasználó"), és regisztrálhatja a korábban megvásárolt bercode-ját, továbbá új bercode-okat vagy termékeket/szolgáltatásokat vásárolhat a webshopban.

3.3 Regisztrált felhasználóként, ha úgy dönt, hogy regisztrálja a korábban megvásárolt bercode-okat és/vagy új bercode-okat vásárol, automatikusan bercode-birtokossá válik (a továbbiakban: "Kódbirtokos"), és választhatja a bercode kibocsátását, vagy választhat a Merchant Certificate vagy Benefit Barcode Specials formájában kínált kedvezmények közül. Csak a regisztrált felhasználók válhatnak bercode-birtokosokká. A bercode-birtokosokra vonatkozó részletes információkat a 4. sz. Melléklet tartalmazza.

3.4. Ha egy Kódbirtokos, választása szerint bercode-kibocsátóvá (a továbbiakban Kódkibocsátó) válik, a bercode kibocsátásához a Benefit Barcode felhatalmazása szükséges. Csak a regisztrált bercode-birtokosok válhatnak bercode-kibocsátókká. A Kódkibocsátókra vonatkozó részletes információkat a 2. sz. Melléklet tartalmazza.

3.5. Bercode-birtokosként, ha üzletet, piacot, éttermet vagy webáruházat működtet, vagy ezekhez hasonló tevékenységet végez, kedvezményt kínálhat a többi bercode-birtokosoknak, és így bercode-elfogadó Partnerré válik (a továbbiakban: "Elfogadó Partner"). Csak Business szintű bercode-ot birtokló felhasználók válhatnak teljes jogú Elfogadó Partnerré; Basic, Light, Classic és Extra bercode-dal bizonyos korlátozásokkal lehet Elfogadó Partnerré válni. A bercode-elfogadó Partnerekre vonatkozó részletes információkat a 3. sz. Melléklet tartalmazza.

3.6. Elfogadó Partnerként részt vehet a Kiemelt bercode-elfogadó Partner (továbbiaknak: „Kiemelt Elfogadó Partner”) programunkban. Ha Elfogadó Partnerként hasznosítani kívánja Webhelyünk hirdetési felületeit, akkor hozzá kell járulnia ahhoz, hogy az Ön által generált eladások után jutalékot fizet a Benefit Barcode számára, és megosztja velünk ügyfelei adatait (a továbbiakban: "Kiemelt Elfogadó Partner"). Csak bercode-elfogadó Partnerek lehetnek Kiemelt Elfogadó Partnerek.

3.7. A bercode szintek jelenleg a Basic, a Light, a Classic, az Extra és Business szintekből állnak.

3.7.1. Basic: Lehetőség arra, hogy korlátozott számú kedvezményt vegyen igénybe, amelyeket néhány Kiemelt Elfogadó Partner kínál.

3.7.2. Light: Lehetőség arra, hogy korlátlan számú kedvezményt vegyen igénybe, amelyeket néhány Kiemelt Elfogadó Partner kínál.

3.7.3. Classic: Lehetőség arra, hogy az Elfogadó Partnerek által kínált korlátlan számú kedvezményt vegyen igénybe.

3.7.4. Extra: Lehetőség arra, hogy az Elfogadó Partnerek által kínált korlátlan számú kedvezményt igénybe vegye, valamint egyes, ügyfélkörük számára rendszerint prémium szolgáltatásokat nyújtó Elfogadó Partner további speciális kedvezményeit is kihasználja.

3.7.5. Business: Lehetőség arra, hogy az Elfogadó Partnerek által kínált korlátlan számú kedvezményt igénybe vegye, valamint egyes, ügyfélkörük számára rendszerint prémium szolgáltatásokat nyújtó Elfogadó Partner további speciális kedvezményeit is kihasználja. Továbbá, bizonyos feltételekkel, potenciális bevételnövekedést érhet el környezetében működő egyéb vállalkozások forgalmából is. 

3.8. A bercode-okhoz tartozó aktuális kedvezmények és elfogadóhelyek listája az Elfogadóhely kereső menüpontban találhatók.

3.9. A Basic és Light bercode szintek ingyenesek. A Classic, Extra és Business szintek különböző árakon érhetők el. A részletes árazási információkat az 1. sz. Melléklet tartalmazza.

4. SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TERMÉKEK VÁSÁRLÁSA

Egy tranzakció végrehajtásával, beleértve a Webhelyünkön történő regisztrációt, bármely szolgáltatás vagy bármelyik termék megrendelését, tevékenységét feltételeink és kikötéseink szabályozzák. Kibocsátáskor a bercode egy műanyag kártyára, műanyag kulcstartó címkére vagy matricára kerül. Különböző minták közül válogathat, és kiválaszthatja azt a formát, amelyben bercode-ját kibocsátja. Jelenleg rendelkezésre álló formáink, amelyekre bercode felvitelre kerülhet a következők: műanyag kártya, műanyag kulcstartó vagy matrica. Ez a formakínálat módosulhat, és elérhetőségük is változhat. Lehetősége van arra, hogy megtervezze a választott megjelenés tényleges dizájnját, valamint eldöntheti, hogy hogyan legyen a bercode ebben a formában megjelenítve. A rendelkezésre álló formák és dizájnok kombinációját a "Design My Bercode (bercode tervezése)" fül alatt választhatja ki. Kísérletezhet különböző grafikákkal, beleértve grafikus vagy fényképészeti elemeket is, amelyeket feltölthet és így megtervezheti az Önnek leginkább tetsző változatot.

4.1. Árak és elérhetőség        

A Benefit Barcode nem garantálja a Merchant Certificate, a Benefit Barcode Specials elérhetőségét, és fenntartja magának a jogot, hogy bármikor módosítsa vagy megszüntesse a Merchant Certificate-ot vagy a Benefit Barcode Specials-t, vagy bármikor további díjakat rendeljen hozzá. Minden Merchant Certificate és minden Benefit Barcode Specials módosítható, és az árazásuk is változhat. A Benefit Barcode fenntartja magának a jogot, hogy bármely megrendelést hiba esetén töröljön. Egyes Merchant Certificate-ból és minden Benefit Barcode Specials-ból csak korlátozott mennyiség érhető el, és minden promóciós vagy különleges ajánlat csak a készlet erejéig érvényes.

4.2 Merchant Certificate és Benefit Barcode Specials általános szerződési feltételei

A következő rendelkezések vonatkoznak minden Merchant Certificate és Benefit Barcode Specials-ra:

            4.2.1. A Merchant Certificate és a Benefit Barcode Specials nem bírnak pénzben kifejezett értékkel, és nem is válthatók be készpénzre.

            4.2.2. A Merchant Certificate és a Benefit Barcode Specials nem téríthetők vissza, nem alkalmazhatók a korábban leadott megrendelésekre, nem társíthatók más promóciókkal vagy ajánlatokkal, hacsak ezt másként nem jelezzük.

            4.2.3. Tilos a Merchant Certificate és Benefit Barcode Specials engedély nélküli sokszorosítása, viszonteladása, módosítása vagy kereskedelme, ami törlésüket és felhasználói fiókjának esetleges felfüggesztését vagy megszüntetését vonhatja maga után.

            4.2.4. A Benefit Barcode nem vállal felelősséget az elveszett, ellopott, sérült vagy nem teljesíthető Merchant Certificate és Benefit Barcode Specials-ért, beleértve azokat is, amelyek esetlegesen az átvitel során vesztek el. 

            4.2.5. A Benefit Barcode nem garantálja a Merchant Certificate    és Benefit Barcode Specials szállításának idejét. Minden megadott szállítási határidő csakis becslésen alapul.

            4.2.6. Az ajánlatokra további feltételek és kikötések vonatkozhatnak, amelyeket vagy a résztvevő Elfogadó Partner vagy a Benefit Barcode ad meg.

4.3. Bercode Kibocsátás és bercode Előállítás

A bercode-ot a Benefit Barcode vagy egy Bercode Kibocsátó bocsáthatja ki. Jelenleg a bercode kibocsátást kizárólag a Benefit Barcode végzi saját platformján. A tényleges bercode kibocsátás azt jelenti, hogy a Benefit Barcode véletlenszerűen egy egyedi 18 számjegyű kódot generál. Ezért a bercode előállítása a saját platformunkon keresztül véletlenszerűen generált egyedi 18 számjegyű kód átvitelét jelenti egy műanyag kártyára, műanyag kulcstartóra vagy egy matricára, amelyet a bercode megjelenítése céljából gyártottak. Kizárólag a Benefit Barcode jogosult arra, hogy a bercode-ot olyan formában állítsa elő, amelyet a bercode-birtokos vagy a bercode-kibocsátó megadott, és amelyet a Benefit Barcode-tól kért. A bercode-kibocsátók kötelesek a bercode gyártását az általuk preferált formában igényelni a Benefit Barcode-tól. Ennek megfelelően a bercode-kibocsátó értesítést küldhet részünkre a kiválasztott formával és dizájnnal kapcsolatban, mi pedig megerősítjük az adott kombináció elérhetőségét. A szerződési feltételeinket vagy bármely jogszabályt sértő dizájn mintákat elutasítunk, és a bercode-kibocsátó az elutasításról értesítést kap. Alternatív megoldásként a bercode-kibocsátó úgy is dönthet, hogy egy meghatározott számú bercode-ot rendel, és a megrendeléssel egyidejűleg jelzi, hogy egy forma gyártásánál, pl. műanyag kártya, műanyag kulcstartó vagy matrica, nem kérik a bercode megjelenítését; helyette adott számú bercode-ot kell elektronikus úton küldeni a bercode-kibocsátónak bercode-keretként. A bercode-kibocsátó az ilyen elektronikus úton kapott bercode-okat egy köteg részeként továbbíthatja egy általa megfelelőnek ítélt tételre. bercode-jainak aktuális kibocsátását akár legyártással, akár anélkül rendelheti meg a „Bercode megrendelése" fül alatt.

4.4. A bercode legyártása két különböző gyártási módszerrel rendelve kérhető.

4.4.1. Retransfer technológia

A retransfer technológiával gyártott műanyag kártya, a műanyag kulcstartó vagy matrica legfeljebb egy (1) éves érvényességgel rendelkezik, a bercode kiadásának napjától számítva. A bercode-birtokos neve és az érvényességi idő feltüntetésre kerül.

4.4.2. Offset technológia

Az offset technológiával gyártott műanyag kártya, a műanyag kulcstartó vagy matrica korlátlan érvényességi időtartammal bír, mivel újra érvényesíthető minden alkalommal, amikor új érvényességi időtartamot tartalmazó matricát kérnek és adnak ki hozzájuk.

4.5. A bercode-kibocsátók a bercode-ot a Benefit Barcode árképzésének megfelelően értékesíthetik, vagy saját árképzést alkalmazva eladhatják a bercode-ot azon árak figyelembevételével, amelyeket a bercode-kibocsátók számára kötelező minimálárként határoztak meg. A bercode-kibocsátók nem publikálhatnak a minimálártól eltérő árat sem saját Benefit Barcode webáruházukban, sem saját internetes felületeiken. A bercode-kibocsátók a bercode-ot önálló elemként, plasztikkártyán, műanyag kulcstartón vagy matricán értékesíthetik, vagy a bercode megjelenítéséhez gyártott más formátumban vagy médiumon helyezhetik el. A Benefit Barcode csak műanyag kártyákat, műanyag kulcstartókat vagy matricákat kínál szolgáltatásként annak érdekében, hogy teljesítse a "Bercode megrendelése" fül segítségével beküldött kéréseket. A bercode-kibocsátók a Benefit Barcode-tól eltérő szolgáltatók más formátumait is igénybe vehetik a bercode más formában történő megjelenítéséhez. A Benefit Barcode nem vállal felelősséget a Benefit Barcode által a bercode megjelenítésére eredetileg használt formátumtól eltérő formába való továbbításáért. A bercode-kibocsátók a bercode-okat online vagy offline módon értékesíthetik.

4.6. A Felek elismerik és egyetértenek abban, hogy a Benefit Barcode részére a bercode-kibocsátó által a jelen Megállapodás 4. szakaszában vagy a Megállapodás 1. sz. Mellékletében meghatározott, a kötelező minimális árat szabályozó feltételek megsértése miatt elszenvedett károkat nem lehetséges pontosan és rövid határidővel meghatározni. Annak érdekében, hogy hatékonyan orvosolhassuk a jogsértést, mintegy a 17. szakaszban meghatározott egyéb vitarendezési lehetőségek alternatívájaként, a Felek megállapodnak abban, hogy a Kibocsátó 100.000 dollár (egyszázezer dollár) összegű átalány kártérítést köteles fizetni a Benefit Barcode részére a 17. szakaszban felsorolt tilalmak és jogviták megkönnyítése érdekében. A bercode-kibocsátó köteles megfizetni a fent említett átalány kártérítés összegét a Benefit Barcode részére a jogsértésre vonatkozó értesítés kézhezvételétől számított tíz munkanapon belül, mely értesítés e-mailben és futárszolgálat útján kerül megküldésre. A felek tudomásul veszik és egyetértenek abban, hogy a fenti 4. szakasz szerint fizetendő összeg átalány kártérítésnek minősül, nem pedig szankciónak, és a felek minden egyéb jogán túlmenően a 17. szakaszban meghatározott vitarendezési lehetőségek továbbra is rendelkezésre állnak.

4.7. A bercode Classic, bercode Extra, vagy bercode Business használatának költségei változhatnak, és függenek a bercode-kibocsátó által kiadott bercode mennyiségétől és érvényességétől. A bercode kezdő mennyiségének kibocsátásához szükséges minimális mennyiség a bercode szintjétől függ, azaz: Classic, Extra, vagy Business. A minimális összegekkel és az árakkal kapcsolatos részleteket lásd az 1. sz.  Mellékletben.

 1.   EGYÉB SZOLGÁLTATÁSOK ÉS TERMÉKEK

A Benefit Barcode bármikor hozzáadhat más termékeket és szolgáltatásokat. Az ilyen egyéb szolgáltatások és termékek a Szolgáltatás részének minősülnek, és további vagy eltérő feltételek és szabályok vonatkozhatnak rájuk.

6. A WEBHELY HASZNÁLATA

A Webhely Ön által történő használatára minden vonatkozó törvény és szabályozás érvényes. Tudomásul veszi és elismeri, hogy bár az internet gyakran biztonságos környezet, néha a szolgáltatások vagy munkamenetek megszakadhatnak, és ezek a Benefit Barcode hatáskörén kívül esnek. A Benefit Barcode nem felelős semmilyen az interneten történő adatátvitel során fellépő adatvesztésért. A Benefit Barcode célja, hogy a Webhelyet napi 24 órában, a hét minden napján elérhetővé tegye. A Webhely időnként elérhetetlen lehet a következő okokból, de nem korlátozva csak ezekre: rendszeres karbantartás, frissítés vagy továbbfejlesztés miatt. A Benefit Barcode-nak jogában áll bármikor megváltoztatni vagy megszüntetni a Webhely bármely részét vagy jellemzőjét, beleértve, de nem kizárólag, a tartalmat, a rendelkezésre állás időtartamát, az átviteli sebességet és a hozzáférési vagy felhasználási követelményeket.

7. KORLÁTOZÁSOK

Az Ön jogosulatlan használata a felhasználói fiók törlését, esetleges felfüggesztését vagy megszüntetését eredményezheti. A jelen általános szerződési feltételek egyéb rendelkezéseinek alkalmazhatóságának korlátozása nélkül felhívjuk a figyelmét a következőkre:

- Tiltott bármilyen "deep-link", "page-scrape", "robot", "spider" vagy más automatikus eszköz, program, algoritmus vagy módszer, vagy bármilyen manuális folyamat használata a Webhely, tartalmaink vagy felhasználóink tartalmai (a továbbiakban: "Tartalom") bármely részének eléréséhez, megszerzéséhez, másolásához vagy megfigyeléséhez  vagy olyan anyagok, dokumentumok vagy információk megszerzése, vagy megszerzésének kísérlete bármely olyan eszköz alkalmazásával, amelyet a  Webhelyen nem tettünk szándékosan elérhetővé.

- Tiltott a Webhely bármely részéhez vagy annak tartalmához, vagy a Webhelyhez kapcsolódó bármely rendszerhez vagy hálózathoz hackeléssel, jelszó "bányászattal" vagy más illegitim módon történő hozzáférés jogosulatlan kísérlete.

- Tiltott a Webhely bármely más felhasználójának bármely információjának inverz visszakeresése vagy nyomon követése, vagy a Webhely egyéb módon történő használata a Webhelyünk bármely más felhasználójáról történő információszerzés céljából.

- Tiltott bármilyen eszköz, szoftver vagy folyamat használata a Webhely vagy bármilyen tartalom megfelelő működésének, vagy bármely a Webhelyhez kapcsolódó rendszer vagy hálózat megfelelő működésének, vagy a Webhely bármely más személy által történő használatának megzavarására vagy annak kísérletére.

-  Tiltott a Webhely vagy bármely Tartalom olyan célra történő használata, amely a Benefit Barcode számára közvetlenül vagy közvetve konkurenciát vagy lehetséges konkurenciát jelentene.

-  Tiltott a Webhely vagy bármely Tartalom olyan célra történő használata, amely törvényellenes, vagy a felhasználási feltételek tiltják.

- Tiltott minden tevékenység, amely indokolatlanul vagy aránytalanul nagy megterhelést jelent a Webhely, a Webhely rendszereinek vagy hálózatainak, illetve a Webhelyhez kapcsolódó bármely rendszer vagy hálózat infrastruktúrájára.

- Tiltott a Webhelyen található minden szerzői jogi, védjegyi vagy egyéb tulajdonjogi utalás eltávolítása.

8. HARMADIK FÉL WEBHELYEI ÉS LINKJEI

Hivatkozásokat (linkeket) helyezhetünk el harmadik felek webhelyeire, és engedélyezzük a Felhasználóknak, hogy az interneten más webhelyekhez vagy forrásokhoz kapcsolódjanak, és más webhelyek vagy források is tartalmazhatnak hivatkozásokat a Webhelyre. Nem vagyunk felelősek a hivatkozott harmadik fél webhelyeinek tartalmáért, és nem nyilatkozunk azok tartalmáról vagy pontosságáról. Harmadik fél webhelyeinek használata, ideértve korlátozás nélkül az Ön hozzájárulását ezen webhelyek tartalmaihoz, a saját felelősségére és az adott weboldal használati feltételeinek figyelembevételével történik. Hacsak nem kötött a Benefit Barcode-dal egy külön írásos megállapodást, amely kifejezetten lehetővé teszi ezt Önnek, hivatkozást helyezhet el a Webhelyhez. A Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Benefit Barcode nem tartozik közvetve vagy közvetetten felelősséggel és elszámolással semmiféle az ilyen webhelyeken vagy forrásokon, vagy rajtuk keresztül elérhető tartalom, áru, információ vagy szolgáltatás használatával vagy a beléjük vetett bizalommal kapcsolatosan okozott, vagy vélhetően okozott bármilyen kárért vagy veszteségért. Ezek az egyéb weboldalak nem a Benefit Barcode ellenőrzése alatt állnak, és a Felhasználó tudomásul veszi, hogy a Benefit Barcode nem felelős az ilyen webhelyek vagy források tartalmáért, funkcióiért, pontosságáért, törvényességéért, megfelelőségéért vagy bármely más vonatkozásáért. Nem ajánljuk vagy hagyjuk jóvá bármely harmadik fél webhelyének tartalmát, és az ilyen linkek megléte nem jelenti azt, hogy az a Benefit Barcode jóváhagyásával bír.

9. TARTALOM

9.1 A Benefit Barcode Tartalom jelent minden az alábbiakban meghatározott Felhasználói Tartalmon kívül eső, a Webhelyen található vagy azzal társított szöveges, grafikus, felhasználói és vizuális interfészt, fényképet, védjegyet, logót, hangot, zenét, műalkotást, alkalmazást, számítógépes kódot és kapcsolódó dokumentumot, ideértve, de nem kizárólagosan a Webhelyet mint kollektív munkát, annak kialakítását és szerkezetét. A Benefit Barcode Tartalom tulajdonosa vagy licenszbe vevője a Benefit Barcode, és azt szerzői jogi, védjegyi és egyéb szellemi tulajdonjogok és törvények védik. A jelen általános feltételekben és kikötésekben kifejezetten előírtak kivételével a Benefit Barcode Tartalom nem másolható, reprodukálható, nem adható el, nem publikálható, nem továbbítható, nem jeleníthető meg, nem posztolható tovább, vagy nem terjeszthető más módon nyilvános vagy üzleti célból. A jelen általános feltételekben és kikötésekben foglaltak nem tekinthetők úgy, hogy Önnek vagy bármely más felhasználónak bármilyen jogot, jogcímet vagy érdekeltséget biztosítanának a mi vagy licenszbe adóink szerzői jogai, védjegyei vagy más tulajdonjogai vonatkozásában.

9.2 "Felhasználói tartalom" bármely olyan tartalom, beleértve a szövegeket, képeket, fényképeket, hangokat, videókat és minden egyéb olyan adatot vagy kommunikációt, amelyet a felhasználó bármilyen formában átad vagy átenged nekünk vagy kapcsolt vállalkozásainknak, beleértve a közösségi médiát, felmérésekre adott válaszokat, véleményeket és értékeléseket. A Felhasználói Tartalom nem tartalmaz semmilyen Benefit Barcode Tartalmat.

9.2.1. Az itt kifejezetten garantált licencek és jogok alapján az Ön által közzétett bármely Felhasználói Tartalom az Ön tulajdona.

9.2.2. Ön kizárólagosan felelős Felhasználói Tartalmáért. A Felhasználói Tartalom részünkre történő átadásával Ön ezennel garantálja, kijelenti és szavatolja, hogy rendelkezik minden joggal és jogosultsággal ahhoz, hogy (i) a Benefit Barcode-nak és kapcsolt vállalkozásainak örökös, visszavonhatatlan, nem kizárólagos, átruházható, jogdíjmentes, teljesen licencbe adható, teljes egészében fizetett, világszerte érvényes licencet és használati jogot biztosít arra, hogy módosítsa, másolja, reprodukálja, közzé tegye, terjessze, nyilvánosan megjelentesse vagy megjelenítse, adaptálja, lefordítsa, származékos munkákat hozzon létre belőle, archiválja, vagy más módon hozzáférhetővé tegye az ilyen Felhasználói Tartalmat bármilyen formában és bármilyen ismert vagy később kifejlesztett médiumon, bármilyen célra, hozzárendeléssel vagy anélkül, valamint (ii) a jelen általános feltételekben meghatározott korlátozásoknak megfelelően minden felhasználónak örökös, visszavonhatatlan, nem kizárólagos, jogdíjmentes licencet és használati jogot biztosítson minden ilyen Felhasználói Tartalom vonatkozásában minden egyes felhasználó által történő személyes, nem üzleti célú felhasználására. Ön ezzel visszavonhatatlanul lemond, és átruház ránk minden olyan személyhez fűződő jogot, amellyel Ön bármely a számunkra átadott Felhasználói Tartalomban vagy azzal kapcsolatosan rendelkezik.

9.2.3. Ha Felhasználói Tartalmai között ötleteket vagy elképzelések kifejezéseit adná át nekünk (a továbbiakban: "Ötlet"), akkor kiegészítőleg hozzájárul a következőkhöz:

- A legjobb tudása szerint az Ötlet az Ön eredeti munkája, rendelkezik minden szükséges joggal annak részünkre történő feltárására, ennek végrehajtása, továbbá az Ötlet általunk történő használata nem sért semmilyen harmadik felet;

- Az Ötletének részünkre történő közzététele nem hoz létre bizalmasan kezelendő kapcsolatot velünk, és nem kötelez minket arra, hogy az Ötletet bizalmasan kezeljük;

- Nincs semmilyen kifejezett vagy hallgatólagos kötelezettségünk Ötletének kifejlesztésére vagy felhasználására, és sem Önnek, sem bárki másnak semmilyen kompenzáció nem jár az Ötlet, a hozzá kapcsolódó Ötletek vagy az Ötletéből levezetett ötletek felhasználása miatt; és

- Hacsak ezeket a feltételeket az Ön és a Benefit Barcode által fennálló önálló írásos megállapodás felül nem írja, Ön ezzel visszavonhatatlanul felmenti és mentesíti a Benefit Barcode-ot és kapcsolt vállalkozásait minden cselekmény, cselekvési ok, követelés, kártérítés, felelősség és elvárás alól, függetlenül attól, hogy az abszolút vagy feltételes-e, amelyek most vagy a jövőben a Benefit Barcode-dal és annak kapcsolt vállalkozásaival szemben fennállnak vagy felmerülhetnek az Ötlettel kapcsolatban .

9.2.4. A jelen általános szerződési feltételek bármely egyéb rendelkezésének alkalmazhatóságának korlátozása nélkül Ön nem posztolhat, tölthet fel vagy továbbíthat semmilyen Felhasználói Tartalmat, amely:

- Sértő, fenyegető, illegális, káros, kínos, zaklató, rágalmazó, obszcén, vulgáris, gyűlölködő, sérti bármely harmadik fél jogait, vagy egyéb módon kifogásolható;

-  jogellenes tevékenységeket vagy magatartásokat támogat, amelyek sértők, fenyegetők, károsak, kínosak, zaklatók, rágalmazók, obszcének, vulgárisak, gyűlölködők vagy egyéb módon jogsértők;

- hamis, félrevezető vagy rágalmazó;

- szerzői jog, üzleti titok vagy más harmadik fél szellemi tulajdonjogának vagy adatvédelmi jogának hatálya alá esik, hacsak nem Ön ezeknek a jogoknak a tulajdonosa vagy az ilyen jogok tulajdonosaként, vagy ezen jogok tulajdonosától kifejezett engedélye van ezen tartalom feltöltésére, posztolására vagy megosztására, valamint az itt megadott jogok részünkre történő biztosítására;

- személyes adatokat tartalmaz, például telefonszámokat, otthoni vagy e-mail címeket, teljes neveket vagy keresztneveket vagy fényképeket (az adat tulajdonosának hozzájárulása nélkül);

- magában foglalja a nem kívánt tömeges email küldés, spam, levélszemét küldését, vagy más módon akadályozza a Webhely más felhasználók általi használatának örömét;

- hamisan állítja vagy sejteti, hogy az adott tartalmat mi vagy kapcsolt vállalkozásaink szponzorálják vagy támogatják;

- korlátozott, vagy csak jelszóval hozzáférhető oldalakat vagy rejtett oldalakat vagy képeket tartalmaz;

- üzleti tevékenységet vagy értékesítést foglal magában kifejezett előzetes írásbeli hozzájárulásunk nélkül; vagy

- veszélyeket, trójai programokat, férgeket, időzített bombákat vagy más hasonló szoftvereket tartalmazó anyagok küldésére, vagy más módon történő hozzáférhetővé tételére alkalmasak, amelyek károsíthatják a Benefit Barcode vagy a harmadik fél webszolgáltatójának szervereit, számítógépeit vagy hálózatait.

9.2.5. Nem vállalunk felelősséget a Felhasználói Tartalmak monitorozásáért, és nem vagyunk kötelesek a Felhasználói Tartalmak felülvizsgálatára. Ezenkívül nem garantáljuk a Felhasználói Tartalom pontosságát, sértetlenségét vagy minőségét. Mindazonáltal fenntartjuk a jogot, bármikor és bármilyen okból bármely Felhasználói Tartalom szerkesztésére vagy eltávolítására, valamint kiválasztott Felhasználói Tartalmak közzétételére. A fenti rendelkezések egyformán vonatkoznak, -valamint javára szolgálnak- a Benefit Barcode-ra, annak alvállalkozóira, kapcsolt vállalkozásaira, és harmadik félként résztvevő tartalom szolgáltatóira és licenctulajdonosaira. Mindegyiküknek jogában áll ezen rendelkezéseket közvetlenül vagy saját nevében érvényesíteni és érvényesíttetni.

10. SZERZŐI JOGOK ÉS VÉDJEGYEK

A jelen általános feltételek bármely más előírásának alkalmazhatóságának korlátozása nélkül, Önnek tiltott olyan Felhasználói Tartalmak posztolása, feltöltése vagy továbbítása, amelyek szerzői jog, üzleti titok vagy más harmadik fél szellemi tulajdonjogának vagy adatvédelmi jogának hatálya alá esik, hacsak nem Ön ezeknek a jogoknak a tulajdonosa vagy az ilyen jogok tulajdonosaként, vagy ezen jogok tulajdonosától kifejezett engedélye van ezen tartalom feltöltésére, posztolására vagy  megosztására, valamint az itt megadott jogok részünkre történő biztosítására; A fenti rendelkezések egyformán vonatkoznak, -valamint javára szolgálnak- a Benefit Barcode-ra, annak alvállalkozóira, kapcsolt vállalkozásaira, és harmadik félként résztvevő tartalom szolgáltatóira és licenctulajdonosaira. Mindegyiküknek jogában áll ezen rendelkezéseket közvetlenül vagy saját nevében érvényesíteni és érvényesíttetni.

Ha úgy gondolja, hogy Webhelyünk bármely Felhasználói Tartalma vagy más vonatkozása sérti szerzői jogait, írásos jelzést kell küldenie a szerzői jogi képviselőnknek az alábbi e-mail címre, mi pedig megadjuk Önnek szerzői jogi képviselőnk elérhetőségi adatait. Feljegyzésének meg kell felelnie a Digital Millennium Copyright Act (a továbbiakban: DMCA) követelményeinek és a következő információkat kell tartalmaznia:

- annak a szerzői jog által védett mű leírását, amely megsértése miatt Ön panaszt tesz;

- annak a leírását, hogy hol található a Webhelyen az az anyag, amelynek megsértése miatt Ön panaszt tesz;

- az Ön címét, e-mail címét és telefonszámát;

- az Ön nyilatkozatát, hogy jóhiszeműen véli, hogy a vitatott felhasználást nem engedélyezte annak szerzői jogának tulajdonosa, annak ügynöke vagy maga a törvény;

- az Ön nyilatkozatát, a hamis tanúvallomás büntethetőségének tudatában, hogy az értesítésben szereplő fenti információk pontosak, és hogy Ön a szerzői jog tulajdonosa vagy jogosult a szerzői jogi tulajdonosának nevében eljárni; és

 - a reklamált szerzői jog tulajdonosának nevében eljárni jogosult személy elektronikus vagy fizikai aláírását.

Szerzői jogi képviselőnk elérhetőségi adataihoz az email cím a következő: [javascript protected email address]

Ha jóhiszeműen azt feltételezi, hogy valaki jogalap nélkül nyújtott be bejelentést a szerzői jogok Ön által történt megsértéséről, akkor a DMCA lehetővé teszi az Ön számára, hogy ellenérdekű nyilatkozatot küldjön nekünk. Az ellenérdekű nyilatkozatoknak meg kell felelniük a DMCA által közzétett jelenleg hatályos törvényi előírásoknak, és azokat szerzői jogi osztályunkra kell küldeni a [javascript protected email address] címen.

 

11. JÓTÁLLÁSI NYILATKOZAT

A WEBHELYET, MINDEN TARTALMAT, MINDEN SZOLGÁLTATÁST ÉS MINDEN TERMÉKET "AHOGY VAN" BIZTOSÍTUNK. A BENEFIT BARCODE A MAGA RÉSZÉRŐL, ÉS MINDEN TRANZAKCIÓS ADATSZOLGÁLTATÓ NEVÉBEN KIFEJEZETTEN KIZÁR MINDEN GARANCIÁT, LEGYEN AZ KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT, KÖZTÜK KORLÁTOZÁS NÉLKÜL AZ ELADHATÓSÁGRA VÉLELMEZETT GARANCIÁIT, EGY BIZONYOS CÉLRA VALÓ MEGFELELÉST MEGTESTESÍTŐ VAGY A JOGTISZTASÁGRA VONATKOZÓ GARANCIÁKAT.  A BENEFIT BARCODE NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT ARRA VONATKOZÓAN, HOGY (I) A SZOLGÁLTATÁS VÍRUSOKTÓL, VAGY MÁS KÁRTEVŐKTŐL MENTES, VAGY A SZOLGÁLTATÁS HASZNÁLATÁNAK EREDMÉNYEI A FELHASZNÁLÓ ELVÁRÁSAINAK MEGFELELNEK. A FELHASZNÁLÓ TUDOMÁSUL VESZI, HOGY A BENEFIT BARCODE NEM FELELŐS (I) BÁRMELY A RÉSZTVEVŐ ELFOGADÓ PARTNER ÁLTAL BIZTOSÍTOTT TERMÉKÉRT ÉS SZOLGÁLTATÁSÉRT VAGY (II) BÁRMELY AZOKAT ÉRINTŐ FELHASZNÁLÓI TARTALOMÉRT. A FELHASZNÁLÓK A SZOLGÁLTATÁST SAJÁT KOCKÁZATUKRA HASZNÁLJÁK. A BENEFIT BARCODE BÁRMILYEN ÉS MINDEN GARANCIÁT ELUTASÍT A HARMADIK FÉL OLYAN TERMÉKEINEK ÉS SZOLGÁLTATÁSAINAK VONATKOZÁSÁBAN, AMELYET A SZOLGÁLTATÁS RÉVÉN, AHHOZ KAPCSOLÓDÓAN, VAGY ANNAK REKLÁMJAI ALAPJÁN VETTEK IGÉNYBE

Egyes jogalkalmazások nem teszik lehetővé a vélelmezett garanciák kizárását. Ilyen illetékességi körökben a fenti nyilatkozatok nem érvényesek Önre, amennyiben azok a hallgatólagos garanciákra vonatkoznak.

12. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

A BENEFIT BARCODE, A TRANZAKCIÓS ADATSZOLGÁLTATÓK, VAGY AZOK KAPCSOLT VÁLLALKOZÁSAI  VAGY BÁRMILYEN TISZTSÉGVISELŐJÜK, IGAZGATÓJUK, ALKALMAZOTTJUK, ÜGYNÖKÜK, ELFOGADÓ PARTNERÜK VAGY BESZÁLLÍTÓJUK NEM VONHATÓ FELELŐSSÉGRE A SZOLGÁLTATÁSRA VAGY A SZOLGÁLTATÁS RÉVÉN ELÉRHETŐ BÁRMELY TARTALOMRA VAGY INFORMÁCIÓRA VONATKOZÓ SZERZŐDÉS, KÁROKOZÁS, SZIGORÚ FELELŐSSÉG, GONDATLANSÁG VAGY BÁRMELY MÁS JOGVÉLELEM VÉGETT:   (I) BÁRMELY ELMARADT HASZON VAGY KÜLÖNLEGES, KÖZVETETT, VÉLETLENSZERŰ, KORLÁTOZOTT VAGY KÖVETKEZMÉNYI KÁROKÉRT, BÁRMILYEN FELMERÜLŐ HELYETTESÍTŐ TERMÉKEKÉRT ÉS SZOLGÁLTATÁSOKÉRT  (II) BÁRMILYEN PROGRAMHIBA, VÍRUS, TRÓJAI KÁROKOZÓ VAGY HASONLÓK MIATT, AZOK EREDETI FORRÁSÁRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL  (III) BÁRMELY TARTALOMBAN VAGY INFORMÁCIÓBAN ELŐFORDULÓ HIBÁÉRT VAGY KIESÉSÉRT,  AMELY A SZOLGÁLTATÁSBAN VAGY ANNAK SORÁN POSZTOLT, EMAILBEN KÜLDÖTT, TOVÁBBÍTOTT VAGY EGYÉB MÓDON ELÉRHETŐVÉ TETT BÁRMILYEN TARTALOM VAGY INFORMÁCIÓ A FELHASZNÁLÓK ÁLTAL TÖRTÉNŐ HASZNÁLATÁNAK KÖVETKEZTÉBEN LÉPETT FEL  (IV) BÁRMELY RÉSZTVEVŐ ELFOGADÓ PARTNER TERMÉKEINEK, SZOLGÁLTATÁSAINAK, AJÁNLATAINAK, DÍJJAZÁSAINAK VAGY TEVÉKENYSÉGEINEK VONATKOZÁSÁBAN (V) VAGY BÁRMELY EGYÉB 100,00 USD-T (EGYSZÁZ AMERIKAI DOLLÁR) MEGHALADÓ KÖZVETLEN KÁRTÉRÍTÉSRE , VAGY (VI) BÁRMELY ANNAK ÉSSZERŰ KONTROLLJÁN TÚLMUTATÓ DOLGOKKAL KAPCSOLATOS BÁRMILYEN KÁRÉRT, ÚGYMINT BÁRMELY HARMADIK FÉL "HECKELÉSE", INTERNETES SZOLGÁLTATÓI KIESÉS, STB. AZ ÖN EGYEDÜLI ÉS KIZÁRÓLAGOS JOGORVOSLATA A VELÜNK FENNÁLLÓ VITÁS KÉRDÉSEKBEN AZ, HOGY FELHAGYJON A WEBOLDAL TOVÁBBI HASZNÁLATÁVAL.

Ezen túlmenően a Benefit Barcode nem vállal felelősséget olyan veszteségekért vagy kötelezettségekért, amelyek közvetlenül vagy közvetve azt eredményezik, hogy a Felhasználó képtelen a Webhelyhez hozzáférni , vagy azt bármely más módon használni, beleértve, korlátozás nélkül, az elektronikus vagy mechanikus berendezések hibái miatti késedelmet vagy megszakítást, szerver ellen indított túlterhelési támadásokat, dátum-adat feldolgozási hibákat, telekommunikációs vagy internetes problémákat vagy közüzemi hibákat.

A FENTI KORLÁTOZÁSOK NEM ÉRVÉNYESEK AZ ALKALMAZANDÓ JOGSZABÁLY ÁLTAL TILTOTT MÉRTÉKBEN.

13. ADATVÉDELMI IRÁNYELVEK ÉS COPPA

A Webhely nem való 18 éven aluli személyeknekk, és mi tudatosan nem gyűjtünk személyazonosításra alkalmas adatokat a 18 év alatti személyektőll, és ezeket az információkat sem adjuk tovább tudatosan harmadik fél részére. A részletes információkért lásd a Benefit Barcode Adatvédelmi szabályzatát.

14. KÁRTALANÍTÁS

Ön vállalja, hogy a Benefit Barcode-ot és annak kapcsolt vállalkozásait kártalanítja, megvédi és kármentességükről gondoskodik minden követelés, veszteség, felelősség, kárigény, költség vagy kiadás tekintetében, ideértve az ésszerű ügyvédi díjakat is, amelyek harmadik fél részéről velünk szemben felmerülnek az (i) Önnek a Webhely vagy annak egy részéhez való hozzáférése miatt vagy azzal kapcsolatosan, (ii) a Felhasználók által történő használata vagy visszaélésük miatt vagy azzal kapcsolatosan,  (iii) bármely Ön által vagy bármely módon való közreműködésével posztolt, feltöltött vagy megosztott Felhasználói Tartalmak miatt, (iv) bármely Felhasználói tartalom Ön által történő használata vagy megosztása miatt, vagy (v) általános feltételeinknek az Ön részéről történő megszegése miatt, (vi) az Ön felhasználói nevének Ön vagy harmadik fél általi felhasználásából, (vii) az Ön, vagy az Ön felhasználói fiókját és felhasználónevét használó harmadik fél által elkövetett, bármely személy szellemi tulajdonjogait vagy egyéb jogait érintő jogsértéséből vagy egyéb szabályszegéséből, avagy(viii) súlyos gondatlanságból vagy szándékos kötelezettségszegésből, 

15. MEGSZÜNTETÉS

A rendelkezésre álló egyéb jogorvoslatok gyakorlása mellett bármely feltétel vagy kikötés, vagy bármely más ok miatt bármikor megszüntethetjük felhasználói fiókját, felfüggeszthetjük vagy megtilthatjuk az Ön Weboldalhoz való hozzáférését anélkül, hogy előzetes értesítést küldenénk Önnek erről.

16. ÉRTESÍTÉSEK

A Webhelyre vonatkozó értesítést küldhetünk Önnek e-mail küldésével a felhasználói fiókjában megadott e-mail címre, postai levélben a felhasználói fiókjában megadott kapcsolattartói címre, vagy a Webhelyen való közzététel révén. Az értesítések azonnal hatályba lépnek. Az ilyen értesítéseket az adott kommunikáció címzettje részére kézbesítettnek tekintjük (i) egy munkanappal egy folyamatosan kiszállító futárcégnek történő átadást követő  ii) a postai küldemény elküldésétől számított három munkanapon belül,  (iii) azzal a dátummal, amellyel az értesítést kiposztoljuk a Webhelyen, illetve (iv) elküldés napján, ha az értesítést e-mailben küldjük el.

17. VITARENDEZÉS

A vitarendezés választottbírósági vagy rendes bírósági eljárásának helye mindenkor Los Angeles, Kalifornia. Hasonlóképpen, bármely választottbírósági határozat végrehajtására irányuló kérelmet Kalifornia állam Los Angeles megye állami bíróságához kell benyújtani. Ön visszavonhatatlanul hozzájárul a fent említett bíróságok joghatóságának érvényesítéséhez.

17.1. Döntőbíráskodás

Minden olyan jogvitát vagy követelést, amely a Webhelyen tett látogatása, Szolgáltatásaink megvásárlása, visszaváltása vagy felhasználása során merül fel, vagy azzal, továbbá általános szerződési feltételeinkkel, a jelen Megállapodással vagy adatvédelmi irányelveinkkel kapcsolatos, kötelező döntőbíráskodással, nem pedig bíróságon kell megoldani, kivéve azokat a kérdéseket, amelyeket kisértékű követelések bírósága elé vihet. Ön tudomásul veszi, hogy lemond az esküdtbírósági tárgyaláshoz való jogáról, és nem folytatja a pert állami vagy szövetségi bíróság előtt. A választottbírósági eljárást az American Arbitration Association (a továbbiakban: AAA) végzi az AAA Kereskedelmi Választottbírósági Szabályzatában leírtak alapján, beleértve adott esetben az AAA Kiegészítő Fogyasztóvédelmi Vitarendezési Eljárásait, amit a Szövetségi Választottbírósági Törvény szabályoz. A választottbíró köteles tiszteletben tartani a jelen Megállapodás feltételeit, követi az alkalmazandó jogszabályokat, ésszerű mentesítéseket adhat, beleértve a pénzügyi kártérítést, valamint a jogsértés megszüntetésére irányuló, szabályzói vagy rendeleti jogorvoslatot biztosíthat. 

17.2. Csoportos kereset kizárása

Minden választottbírósági eljárás csak egyéni választottbírósági eljárás lehet. Ön ezennel kifejezetten beleegyezik abba, hogy semmilyen más követelés nem kapcsolható össze az Ön követeléseivel. Továbbá elfogadja, hogy önként lemondott az állami vagy szövetségi bírósági peres eljáráshoz való csatlakozási vagy esküdtbírósági eljáráshoz való jogáról, valamint a közös kereseti peres eljáráshoz való csatlakozás jogáról, és kifejezetten elfogadja, hogy a felek elutasítják a közös választottbírósági eljárást. Sem Ön, sem mi nem vagyunk jogosultak arra, hogy csatlakozzunk, pereljünk egy vélelmezett közös vagy konszolidatív keresettel, vagy bármely keresetet reprezentatív vagy közös keresetként vigyünk döntőbíróság elé. Ha a jelen Megállapodás ezen szakaszának bármelyik részét, kivéve a közös keresetről vagy közös döntőbíráskodásról való lemondást, bármely választottbíró vagy bíróság érvénytelennek vagy végrehajthatatlannak ítéli, akkor azt a rendelkezést le kell választani, és a Megállapodásnak az egyensúlyát hatályban kell tartani és fogalmát úgy kell értelmezni, mintha az érvényesíthetetlen rendelkezés nem szerepelne benne. Amennyiben a közös keresetről vagy közös döntőbíráskodásról való lemondásnak nem lehet érvényt szerezni, akkor a teljes választottbírósági rendelkezés érvényét veszti, semmis.

18. IRÁNYADÓ JOG

A jelen általános feltételek Kalifornia állam törvényei alapján kerültek összeállításra, annak törvényei szabályozzák és értelmezik azokat, tekintet nélkül a kollíziós rendelkezésekre. Ön elfogadja a Kalifornia államban, Los Angeles megyében ülésező állami és szövetségi bíróság személyes joghatóságát, és lemond minden olyan kifogás érvényesítéséről, amely az ilyen joghatóságra vagy helyszínre vonatkozik. Bár a Webhely elérhető világszerte, nem állítjuk, hogy a Webhelyen található anyagok megfelelőek vagy elérhetők az Egyesült Államokon kívüli helyeken történő használathoz, és a Webhelyre történő belépés tilos azokon a területeken, ahol használata illegálisnak minősül.

19. JOGFELADÁS

Ezen feltételek és jogok gyakorlásának a Benefit Barcode részéről történő elmulasztása nem jelenti az adott feltételekről és jogokról történő lemondást. Annak elmulasztása, hogy az Ön vagy mások által elkövetett szerződésszegésre reagálva lépéseket tegyünk, nem jelenti azt, hogy lemondunk a későbbi vagy hasonló jogsértésekkel kapcsolatos jogaink gyakorlásáról.

20. VEGYES RENDELKEZÉSEK

A jelen feltételek és kikötések teljes körű megállapodást jelentenek Ön és mi közöttünk az itt kifejtett témára vonatkozóan, és mindezek hatályon kívül helyeznek minden korábbi vagy egyidejű, akár írásban, akár szóban kötött megegyezést és megállapodást. Ezek a feltételek és kikötések kötelező érvényűek az érintett felek, érintett jogutódjaik és törvényes kedvezményezettjeik tekintetében. Az itt található fejezetek fejlécei csak az Ön kényelmét szolgálják, és semmilyen joghatással vagy hatállyal nem rendelkeznek. Ha a jelen Megállapodás bármely rendelkezését az illetékes joghatósággal rendelkező bíróság érvénytelenítené, az ilyen érvénytelenség nem érinti a jelen Megállapodás egyéb rendelkezéseinek végrehajthatóságát, és a fennmaradó részek továbbra is érvényben maradnak.

21. MELLÉKLETEK

Jelen felhasználói feltételek elválaszthatatlan részét képezi az árazásról szóló 1. sz. Melléklet, továbbá azok a Mellékletek és részletszabályozások, melyek elérhetők a Jogi Nyilatkozatok webhelyen. Ezek felsorolása a következő:

 

1. sz. Melléklet - Szolgáltatási Díjak

2. sz. Melléklet – Bercode-kibocsátókra vonatkozó szabályok

3. sz. Melléklet – Bercode-elfogadó Partnerekre vonatkozó szabályok

4. sz. Melléklet – Bercode-birtokosokra vonatkozó szabályok

5. sz. Melléklet - Bercode egyenlegre, fizetési módra, számlázásra vonatkozó szabályok

Cookie Irányelvek

Végfelhasználói Licencszerződés

Közösségi Média Irányelvek

Adatvédelmi Irányelvek

Kaliforniai Lakosok Magánélethez Való Jogai

Mobilszolgáltatási Feltételek

Viszonteladói Üzleti Megoldásokról Szóló Megállapodás

 

 

 

1. sz. Melléklet - Szolgáltatási Díjak

1. sz. Melléklet

 

I. Bercode használati díjak

 

 • Díjmentes szolgáltatás: A Szolgáltató a BASIC és LIGHT szintű Bercode-ok esetében a használatot díjmentesen biztosítja.

 

 • Díjköteles szolgáltatás: A Szolgáltató a CLASSIC, EXTRA és BUSINESS szintű Bercode-ok használatáért az alábbi díjat számítja fel:

 

CLASSIC szintű Bercode használatának havi díja a kibocsátott mennyiség alapján sávosan változik az alábbiak szerint. A feltüntetett árak nem tartalmazzák az adókat.

 


1.200.000 hónapegység felett a szolgáltatás átalánydíja:                      120 000 USD

EXTRA szintű Bercode használatának havi díja a CLASSIC szintű Bercode használati díjának a másfélszerese.

 

BUSINESS szintű Bercode használatának havi díja a CLASSIC szintű Bercode használati díjának a kétszerese.

 

 

I.a. A Bercode első kibocsátásához szükséges minimális vásárlási limitek

 

 

 • Az a Kibocsátó értékesíthet CLASSIC szintű Bercode-ot, aki egyszerre minimum 100 dollár értékben vásárol Bercode használati díjat a Benefit Barcode rendszerben.
 • Az a Kibocsátó értékesíthet CLASSIC és EXTRA szintű Bercode-ot, aki egyszerre minimum 300 dollár értékben vásárol Bercode használati díjat a Benefit Barcode rendszerben.
 • Az a Kibocsátó értékesíthet CLASSIC, EXTRA és BUSINESS szintű Bercode-ot, aki egyszerre minimum 1.500 dollár értékben vásárol Bercode használati díjat a Benefit Barcode rendszerben.

 

I.b. Automatikus Bercode használati díj

 • Amennyiben a Kibocsátó a korábban megfizetett, még felhasználható Bercode kereten felül generál Bercode-ot, úgy a Bercode keretén felül rendelt Bercode használati díjat a Szolgáltató az adott Bercode fajtának megfelelő alapáron tudja szolgáltatni mindaddig, amíg a Kibocsátó nem rendel, és nem fizet újabb Bercode keretet.

 

II. minimum vételárak kártyabirtokosok részére (USD)

 

Érvényesség

BASIC

LIGHT

CLASSIC

EXTRA

BUSINESS

1 nap

0

0.75

1.50

3.00

6.00

2 nap

0

1.25

2.50

5.00

10.00

3 nap

0

1.50

3.00

6.00

12.00

5 nap

0

2.25

4.50

9.00

18.00

7 nap

0

2.50

5.00

10.00

20.00

10 nap

0

3.00

6.00

12.00

24.00

14 nap

0

4.25

8.50

17.00

34.00

1 hónap

0

6.00

12.00

24.00

48.00

2 hónap

0

8.75

17.50

35.00

70.00

3 hónap

0

11.00

22.00

44.00

88.00

4 hónap

0

12.50

25.00

50.00

100.00

6 hónap

0

16.00

32.00

64.00

128.00

12 hónap

0

25.00

50.00

100.00

200.00

18 hónap

0

31.75

63.50

127.00

254.00

24 hónap

0

38.50

77.00

154.00

308.00

36 hónap

0

50.00

100.00

200.00

400.00

 

 

III. gyártási díjtételek aktuális árai

 

 • Re-transzferes technológiával készülő kártyák előállítási költsége:

      3.00 USD / darab

 

 • Offset technológiával készülő kártyák előállítási költsége egy tételben, azonos grafikával, két oldalon 4-4 színnel nyomva:
 

100 darabtól:

3.00 USD / darab

 

150 darabtól:

2.49 USD / darab

 

200 darabtól:

2.07 USD / darab

 

350 darabtól:

1.72 USD / darab

 

500 darabtól:

1.42 USD / darab

 

700 darabtól:

1.18 USD / darab

 

1.000 darabtól:

0.98 USD / darab

 

1.500 darabtól:

0.81 USD / darab

 

2.000 darabtól:

0.68 USD / darab

 

3.500 darabtól:

0.56 USD / darab

 

5.000 darabtól:

0.47 USD / darab

 

7.000 darabtól:

0.39 USD / darab

 

10.000 darabtól:

0.32 USD / darab

 

15.000 darabtól:

0.27 USD / darab

 

20.000 darabtól:

0.22 USD / darab

 

35.000 darabtól:

0.18 USD / darab

 

50.000 darabtól:

0.15 USD / darab

 

70.000 darabtól:

0.13 USD / darab

 

100.000 darabtól:

0,10 USD / darab

     

 

III.1. Nevesítési díj (változó adatok felvitele)

 

 • Négy színnel (pl. fotó vagy színes, egyedi logó):             0.60 USD / oldal / db
 • Arany, ezüst, fehér, kék, piros vagy zöld színnel:            0.16 USD / oldal / db
 • Fekete színnel:                                                                    0.08 USD / oldal / db

 

III.2. Érvényesítő matrica díja

 

Visszaszedhető ragasztóval ellátott, vinil alapú matrica:                   0.04 USD / db

 

 

IV. Biztosított kedvezmények fajtái és mértéke

 

BASIC             Félkedvezmények 84.00 elfogadóhelyen

Forgalomnövelés kiskereskedők, helyi szolgáltatók számára - 1 kibocsátó esetén

 

LIGHT              Kedvezmények 84.00 elfogadóhelyen

Forgalomnövelés kiskereskedők, helyi szolgáltatók számára - 2 kibocsátó esetén

 

CLASSIC         Általános kedvezmények 1,196.00 elfogadóhelyen

Forgalomnövelés kiskereskedők, helyi szolgáltatók számára - 10 kibocsátó esetén

 

EXTRA             Általános kedvezmények 1,196.00 elfogadóhelyen

Dupla kedvezmények 268.00 elfogadóhelyen

Forgalomnövelés kiskereskedők, helyi szolgáltatók számára - 20 kibocsátó esetén

 

BUSINESS        Általános kedvezmények 1,196.00 elfogadóhelyen

Dupla kedvezmények 268.00 elfogadóhelyen

Forgalomnövelés kiskereskedők, helyi szolgáltatók számára - az összes kibocsátó esetén

 

V. Adminisztrációs költségek

 

Átutalási adminisztrációs költség                          10 USD

 

 

 

2. sz. melléklet - Kibocsátók

2. sz. Melléklet

BERCODE-KIBOCSÁTÓKRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

 

1. Bercode előállítása

1.1. A Benefit Barcode Inc. a bercode-kibocsátónak (továbbiakban: Kibocsátó) a Benefit Barcode rendszeren keresztül „Bercode megrendelése” menüpont alatt leadott egyedi megrendelése alapján állít elő bercode-ot. A Kibocsátó az egyedi megrendelése leadásakor meghatározhatja a megrendelt bercode fajtáját és darabszámát.

1.2. A bercode előállítása díj és költségmentes szolgáltatás, azonban bizonyos szintű bercode után a Kibocsátó használati díjat köteles fizetni a Benefit Barcode Inc. részére.

2. Bercode használati díj

2.1. A mindenkor érvényes Bercode használati díjakat az 1. sz. Mellékletben található Díjtáblázat tartalmazza. A Díjtáblázatban feltüntetett árak nettó árak, az értékesítés helye szerinti állam által meghatározott esetleges adót nem tartalmazzák.

 

2.2. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a Díjtáblázatban feltüntetett mindenkori bercode használati díjakat egyoldalúan módosítsa. A bercode használati díjak módosulásáról a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátót a Benefit Barcode rendszer kibocsátói adminisztrációs felületén küldött értesítésben a módosítást megelőző 30 nappal tájékoztatja. A Kibocsátónak a bercode használati díjak módosításának napjától számított első megrendelése a díjmódosítás elfogadásának minősül.

 

2.3. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a bercode használati díjak tekintetében a jelen pontban megjelölt áraktól eltérő árakon egyedi megállapodást kössön a Kibocsátóval.

 

2.4. A bercode kibocsátását a Kibocsátó – a használati díj megfizetését követően – bármikor megkezdheti. Amennyiben a Kibocsátó több darab bercode után fizetett bercode használati díjat, mint amennyit ténylegesen felhasznált, abban az esetben a Kibocsátó a fel nem használt bercode használati díjat határidő nélkül, a későbbi években is felhasználhatja.

 

3. Bercode keret rendelés

3.1. A Kibocsátóknak lehetősége van bercode keretet vásárolni. A bercode keret önmagában még nem használható a rendszerben, ekkor ugyanis még nem jön létre tényleges kedvezmény kód. A bercode keret „előre feltöltése” ugyanakkor lehetővé teszi, hogy a kibocsátó a kedvezmény kódok/kártyák eladásakor nagyobb haszonra tegyen szert azáltal, hogy a kedvezmény kódot kisebb költségen generáltatja a Benefit Barcode rendszerrel.

 

3.2. A Kibocsátó által a rendeléskor megadott bercode szintet a rendszer a rendelést követően darab és érvényesség alapján átváltja CLASSIC szintű bercode keretre, amely beváltható tetszőleges szintű és érvényességű bercode-ra.

4. Bercode érvényességi ideje

A bercode a kódgenerálástól számított maximum 40 hónapig érvényes. A bercode a Benefit Barcode Inc. által történő generálása időpontjától az érvényességi idő utolsó napjának lejártáig használható.

5. Bercode-kibocsátó által történő felhasználásának módjai

5.1. A Kibocsátó az általa a Benefit Barcode rendszeren keresztül generált bercode-jával szabadon rendelkezhet, az a generálás és az esetleges bercode használati díj megfizetését követően a Kibocsátó tulajdonát képezi.

5.2. A Kibocsátó által történő felhasználási, hasznosítási módok:

 • A Kibocsátó önmagában a bercode-ot, mint virtuális kedvezményre jogosító azonosítót ingyenesen vagy visszterhesen átruházhatja, továbbá használatát másnak átengedheti.
 • A Kibocsátó a bercode-ot bercode-hordozón jelenítheti meg és a bercode-hordozóval együtt a bercode és a bercode-hordozó tulajdonjogát ingyenesen vagy visszterhesen átruházhatja.
 • Kibocsátó saját üzleti érdekeit szem előtt tartva az általa kibocsátott bercode-ok felhasználását az általa kiválasztott Elfogadó Partnerek tekintetében korlátozhatja.

5.3. A bercode és/vagy a bercode-hordozó együttes – akár ingyenes, akár visszterhes - átruházása esetén az új tulajdonos a Benefit Bercode rendszerben történő regisztrációja nélkül is igénybe veheti a bercode alapján járó kedvezményt. A Kibocsátó azonban az átruházással egyidejűleg köteles tájékoztatni az új tulajdonost arról, hogy a tulajdonjog megszerzésével az új tulajdonos az érvényes ÁSZF hatálya alá kerül, illetve ezen ÁSZF megtekintésének lehetőségéről és helyéről. A Kibocsátó ezen tájékoztatási kötelezettségének elmulasztásából eredő károkért a Benefit Barcode Inc. felelősséget nem vállal.

 

5.4. A bercode és/vagy a bercode-hordozó együttes átruházásának módjai:

 

 • a Benefit Barcode rendszerben a Kibocsátó számára biztosított Bercode Webáruházi felületen (9. Bercode Webáruházban történő értékesítési szolgáltatás)
 • a Kibocsátó saját, Benefit Barcode rendszeren kívüli webáruházi felületén történő értékesítés (6. Kibocsátó által történő értékesítés)
 • egyéb értékesítési módokon (üzletekben, közönségtalálkozókon stb.) (6. Kibocsátó által történő értékesítés)

 

5.5. A bercode-nak egy bercode-hordozón történő megjelenítésének módjai:

 • Benefit Barcode Inc. nyomtatási szolgáltatásának igénybevétele (7. Bercode-hordozó nyomtatás)
  • kártyanyomtatás
  • kulcstartó nyomtatás
  • matricanyomtatás
 • a Kibocsátó saját gyártása
  • egyéb, a Szolgáltató által nem gyártott termék legyártása (pl. póló, bögre stb.)

6. Kibocsátó által történő értékesítés szabályai

6.1. A Kibocsátó jogosult a bercode-ot önmagában, továbbá a bercode-ot és az azt tartalmazó bercode-hordozót együtt a Kibocsátó által meghatározott vételáron a Benefit Barcode rendszeren keresztül (Bercode Webáruház) és a Benefit Barcode rendszeren kívül (Saját Webáruház, egyéb értékesítési mód) is értékesíteni.

 

6.2. A Kibocsátó által akár Benefit Barcode rendszeren keresztül, akár azon kívül történő értékesítés esetén a bercode nettó vételára, illetve a bercode és a bercode-hordozó együttes nettó vételára nem lehet kevesebb, mint az 1. sz. Mellékletben elérhető Díjtáblázat II. pontjában megjelölt minimum vételárak.

 

6.3. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a Díjtáblázatban megjelölt minimum vételárakat egyoldalúan módosítsa. A Díjtáblázat módosulásáról a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátót a Benefit Barcode rendszer kibocsátói felületén küldött értesítésben tájékoztatja a módosítást megelőző 30 nappal. A Kibocsátónak a minimum vételárak módosításának napjától számított első értékesítése a díjmódosítás elfogadásának minősül.

 

6.4. A minimum vételár alóli kivételek:

 

 • Amennyiben a leendő bercode-birtokos (továbbiakban: Kódbirtokos) az 1. sz. Mellékletben megjelölt minimum vételár duplájáért vásárol a Kibocsátótól bármilyen terméket vagy szolgáltatást, úgy a Kibocsátó a bercode-ját ezen vásárlója részére bármilyen összegért értékesítheti, akár díjmentesen, promócióként is biztosíthatja azt.
 • Amennyiben a leendő Kódbirtokos által a Kibocsátótól vásárolandó termék vagy szolgáltatás ára nem éri el az 1. sz. Mellékletben megjelölt összegek dupláját, úgy a Kibocsátó a bercode-ját a minimum termék/szolgáltatás ára felének és az adott bercode legalacsonyabb vételárának az együttes összegéért értékesítheti.

7. BERCODE-HORDOZÓ NYOMTATÁS

A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által leadott egyedi megrendelés alapján az alábbi bercode-hordozók nyomtatását vállalja:

 • kártya
 • kulcstartó
 • matrica

A kártya és a kulcstartó alapanyaga plasztik kártya, a kulcstartó 3 részre törhető, így kulcstartó megrendelése esetén a 3 többszöröse darabszám rendelhető. A matrica vinil anyagra nyomtatott öntapadós bercode-hordozó.

A Benefit Barcode Inc. által a Kibocsátó megrendelésére legyártott bercode-hordozó a Kibocsátó tulajdonát képezi.

7.1. Megrendelés módja

7.1.1. A Kibocsátó a Benefit Barcode rendszerben elérhető adott kibocsátói felületén a kártyára vonatkozó nyomtatási igényét a „Kártyakezelés” menüpont alatt, a matricára vonatkozó nyomtatási igényét a „Matrica kezelés” menüpont alatt, míg kulcstartóra vonatkozó nyomtatási igényét a „Kulcstartó kezelés” menüpont alatt küldheti meg a Benefit Barcode Inc. részére.

 

7.1.2. A kártya és a kulcstartó nyomtatására vonatkozó megrendelés leadásához a Kibocsátó köteles a Benefit Barcode rendszerbe feltölteni a nyomtatni kért kártya vagy kulcstartó grafikáját (utánrendelés esetén a korábban feltöltött grafikát megjelölni).

 

7.1.3. A Bercode hordozó egyedi névvel ellátható (nevesítés). A nevesítéséhez a Kibocsátó köteles a Benefit Barcode Inc. részére megadni a nevesítéshez szükséges adatokat (nevek, sorszámok, érvényesség stb.). A nevesítés abban az esetben lehetséges, ha a Kibocsátó rendelkezik megfelelő bercode-kerettel, offset kártyák esetén kártyakészlettel, illetve egyenleggel, amelyből a Benefit Barcode Inc. le tudja vonni a nevesítési és bercode használati díjakat. A nevesítés során a Kibocsátó – kártya és kulcstartó esetén – kiválaszthatja a nyomtatni kért grafikát, továbbá bármely bercode-hordozó esetén azt, hogy milyen szintű kódokat milyen időtartamú érvényességgel kíván generálni. Több személy nevének megadása esetén a nevesítési adatokat a Kibocsátó a felületen táblázatos formában köteles megadni. Arcképes kártyák gyártása esetén az arcképeket külön fájlokban, rar vagy zip tömörítés után egy fájlban feltöltve kell a Benefit Barcode Inc. rendelkezésére bocsátani úgy, hogy a táblázatosan megadott adatokban pontosan meg kell jelölni, hogy melyik arcképhez melyik név tartozik.

 

7.1.4. Kártyakészlet rendelés: A Kibocsátóknak a „Kártyakészlet rendelés” menüpont alatt lehetősége van előre kártyakészletet rendelni. A kártyakészlet önmagában még nem használható a rendszerben, hiszen azon még kedvezményre jogosító bercode nem szerepel. A kártyakészlet előre történő megrendelése lehetővé teszi, hogy a Kibocsátó a kártyák eladásakor nagyobb haszonra tegyen szert azáltal, hogy a kártya gyártás költségét minimalizálja.

 

7.1.5. A kártya érvényesítése kétféle módon történhet, nyomtatott érvényesítéssel, illetve matrica rendelésen keresztül. A kártya érvényesítési módját a Kibocsátó a kártyagrafika feltöltésekor tudja megadni a rendszerben.

 

7.1.6. Kibocsátó tudomásul veszi, hogy amennyiben az előrenyomtatott érvényességű bercode-hordozó nevesítését nem a Benefit Barcode Inc.-vel végezteti, úgy a bercode-hordozó grafikájának Benefit Barcode Inc. által történő jóváhagyását követően – a kedvezmények igénybevételéhez - bercode-ot kell igényelnie.

 

7.1.7. A Kibocsátónak joga van az adminisztrációs felületeken elérhető korábbi megrendelések teljes törlésére. A Kibocsátó által kezdeményezett adattörlésekről a rendszer értesítést küld számára, valamint másolatban a rendszerben szereplő összes többi felhasználónak. A Kibocsátó tudomásul veszi, hogy a törölt megrendelésekkel kapcsolatos későbbi reklamációtól való jogát a törléssel elveszíti.

7.2. Grafika tervezés

7.2.1. A Kibocsátó a Kártyatervezés menüpontban megtervezheti egyedi, kártyán vagy kulcstartón elhelyezhető grafikáját. A grafika lehet egyedi rajz, tervrajz, szerkesztett kép, fénykép stb.

7.2.2. A Kibocsátó által tervezett grafikát a Benefit Barcode Inc. kizárólag jóváhagyást követően gyártja le.

7.2.3. A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által megtervezett és feltöltött grafikát a Benefit Barcode rendszerbe történő feltöltéstől számított 3 napon belül megvizsgálja. Amennyiben a grafika megfelelő, úgy azt jóváhagyja, ellenkező esetben azonban az adott grafikával történő gyártást megtagadja. A gyártás megtagadásáról a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátót a grafika rendszerbe történő feltöltésétől számított 3 napon belül értesíti a kibocsátói felületen. Az adott grafikával történő gyártás megtagadható, amennyiben a grafika jó erkölcsbe ütközik vagy nyilvánvalóan jogszabálysértő (például: sértik a jó ízlést, szexuális tartalmú, alkohol vagy dohányáru fogyasztását jelenítik meg, vallási, politikai, önkényuralmi vagy egyéb jelképeket/jelzéseket tartalmaz).

 

7.2.4. A Benefit Barcode Inc. az általa jóváhagyott grafika tartalmáért felelősséget nem vállal. A Kibocsátó csak és kizárólag olyan grafikával történő gyártásra adhat megrendelést, mely grafika felhasználására, terjesztésére jogosult és a grafika jogszabályt nem sért. Amennyiben a grafika szerzői vagy személyiségi jogot sért, vagy egyéb módon jogszabálysértő, úgy azért a Benefit Barcode Inc.-t felelősség nem terheli.

 

7.2.5. A Kibocsátó az érvényes ÁSZF elfogadásával tudomásul veszi, hogy a Benefit Barcode rendszerébe feltöltött grafika kinyomtatásával vagy annak nyilvánosságra hozatalával (közzétételével) okozott esetleges személyiségi és szerzői jogsértésekért, továbbá a grafika tartalmáért, valamint a Kibocsátó által megadott nevesítési adatokért minden felelősség a Kibocsátót terheli, beleértve a jogsértéssel bekövetkező anyagi felelősséget is.

7.3. Igényelhető kártya típusai

 1. Re-transzferes technológiával készülő kártya

Legfeljebb 1 év érvényességi idővel rendelkező kártya, melyre a nyomtatással egyidejűleg kerül rögzítésre az érvényességi ideje és a felhasználó neve.

 

 1. Offset technológiával készülő kártya

Több év érvényességi idővel rendelkező kártya, mely visszaszedhető matricával újraérvényesíthető, a nyomtatást követően utólag nevesítendő.

7.4. Nyomtatás díja

7.4.1. A nyomtatással kapcsolatos díjtételek az alábbiak:

 

 1.          Előállítás díja
 2.        Nevesítési díj (változó adatok felvitele esetén)
 3.       Érvényesítő matrica díja

7.4.2. Az egyes nyomtatási díjtételek aktuális árait az 1. sz. Mellékletben található Díjtáblázat III. pontja tartalmazza.

 

7.4.3. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a Díjtáblázatban megjelölt nyomtatási díjakat egyoldalúan módosítsa. A Díjtáblázat módosulásáról a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátót a Benefit Barcode rendszer kibocsátói felületén küldött értesítésben tájékoztatja a módosítást megelőző 30 nappal. A Kibocsátónak a kártyagyártási díjak módosításának napjától számított első megrendelése a díjmódosítás elfogadásának minősül.

 

7.4.4. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a gyártási díjak tekintetében a jelen pontban megjelölt áraktól eltérően egyedi megállapodást kössön a Kibocsátóval.

7.5. Fizetés módja

7.5.1. A nyomtatási díj megfizetése a jelen ÁSZF 5. sz. Mellékletében foglalt fizetési módon történik.

7.5.2. A Benefit Barcode Inc. a nyomtatási tevékenységet kizárólag a nyomtatási díj és használati díj Kibocsátó egyenlegéből történő levonását követően kezdi meg.

7.6. Megrendelés teljesítése

7.6.1. A Benefit Barcode Inc. a nyomtatásra vonatkozó megrendelés teljesítését a szolgáltatás ellenértékének megfizetését követően az alábbi határidőkkel vállalja:

 

 • offset technológiával készült plasztik kártya 4 hét
 • újraérvényesítő matrica nyomtatása              3 munkanap

(munkanaponként legfeljebb 50.000 darab nyomtatása)

 • nevesítés                                                        3 munkanap

(egy szín esetén munkanaponként legfeljebb 5000 darab elkészítése,

négy szín esetén (full color) munkanaponként legfeljebb 500 darab elkészítése)

 

7.6.2. A Benefit Barcode Inc. a nyomtatás elkészüléséről a Benefit Barcode rendszer felületén elektronikus értesítést küld a Kibocsátó részére.

 

7.6.3. A Kibocsátó a megrendelés során, az adminisztrációs felületen köteles megjelölni, hogy milyen módon kívánja a kinyomtatott bercode-hordozó(ka)t átvenni.

 

7.6.4. Választható átvételi módok:

 

 • Csomagponti átvétel

A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által megjelölt csomagpontra megküldi a legyártott terméket. A szállítási költséget a Kibocsátó köteles megfizetni a Benefit Barcode Inc. részére a megrendelt szolgáltatás ellenértékével egyidejűleg. A mindenkori szállítási költség a megrendelés során a Kibocsátó által kiválasztott logisztikai partnerünk árazásának függvénye.

 • Házhozszállítás

A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által megadott szállítási címre megküldi a legyártott terméket. A szállítási költséget a Kibocsátó köteles megfizetni a Benefit Barcode Inc. részére a megrendelt szolgáltatás ellenértékével egyidejűleg. A mindenkori szállítási költség a megrendelés során a Kibocsátó által kiválasztott logisztikai partnerünk árazásának függvénye.

8. KEDVEZMÉNY SZOLGÁLTATÁS

8.1. Általános rendelkezések

8.1.1. A Benefit Barcode Inc. az általa létrehozott szolgáltatás keretében biztosítja azt az önkéntes csatlakozáson alapuló kedvezményt nyújtó rendszert, melyben az Elfogadó Partnerek, illetve Kiemelt Elfogadó Partnerek az általuk a weboldalon feltüntetett Elfogadóhelyeiken a Benefit Barcode rendszeren keresztül generált BASIC, LIGHT, CLASSIC, EXTRA vagy BUSINESS szintű bercode-dal történő vásárlások után az adott szintű bercode-nak megfelelő mértékű kedvezményt adják a Bercode Birtokosa részére.

8.1.2. A BASIC, LIGHT, CLASSIC, EXTRA vagy BUSINESS szintű bercode által biztosított kedvezmények fajtái és mértéke az 1. sz. Mellékletben található Díjtáblázat IV. pontjában tekinthetők meg.

8.1.3. A kedvezmény szolgáltatás kizárólag a Benefit Barcode rendszerben létrehozott bercode-hoz kapcsolódik, a Kibocsátó a bercode generálással, míg a Kódbirtokos a bercode birtoklásával veszi igénybe a szolgáltatást.

8.1.4. A Kibocsátó jogosult a Benefit Barcode rendszerben történő részvételére vonatkozó információt a saját weboldalán vagy egyéb fórumon megjeleníteni abban az esetben, amennyiben a CLASSIC, EXTRA, illetve BUSINESS szintű bercode esetén a rendelt bercode-ok minimum használati díját a Benefit Barcode Inc. részére megfizette.

8.2. Szolgáltatási díj

A kedvezményt nyújtó rendszer használatáért a Benefit Barcode Inc. külön díjat nem számít fel sem a Kibocsátó, sem a Kódbirtokos részére. A Kibocsátó által fizetendő bercode használati díj a kedvezményrendszer használati díjat is magában foglalja.

8.3. Forgalomszerzési jutalék

8.3.1. A Benefit Barcode Inc. a Kiemelt Elfogadó Partnerektől a jelen ÁSZF 3. sz. Mellékletének Kiemelt Elfogadó Partnerekre vonatkozó pontja alapján a Bercode-dal történő vásárlások összege után az adott Kiemelt Elfogadó Partner által felajánlott mértékű, de minimum 3% (kivéve üzemanyagok) forgalomszerzési jutalékra jogosult.

8.3.2. A Benefit Barcode Inc. az adott bercode-dal történő vásárlás összege után járó forgalomszerzési jutalék 1/3-át (harmadát) a vásárláshoz felhasznált bercode-ot generáló Kibocsátó részére fizeti meg akként, hogy a Benefit Barcode Inc. a forgalomszerzési jutalékból fizetendő résznek megfelelő összeget jóváírja az adott Kibocsátónak a Benefit Barcode rendszerben rögzített egyenlegén.

8.3.3. A Benefit Barcode Inc. a bankszámláján jóváírásra került forgalomszerzési jutalék további 1/3-át (harmadát) az adott Kiemelt Elfogadó Partner által használt bercode-ot generáló Kibocsátó részére fizeti meg akként, hogy a Benefit Barcode Inc. a forgalomszerzési jutalékból fizetendő résznek megfelelő összeget jóváírja az adott bercode-ot generáló Kibocsátó Benefit Barcode rendszerben rögzített egyenlegén.

8.3.4. A Benefit Barcode Inc. a bercode-dal történő vásárlást követően a vásárlás után a Kibocsátónak járó jutalék összegét jóváírja a Kibocsátó Benefit Barcode rendszerben rögzített egyenlegén. Amennyiben a forgalomszerzési jutalék összege a Benefit Barcode Inc. bankszámláján a vásárlást követő 30. (harmincadik) napig nem kerül jóváírásra, úgy a Benefit Barcode Inc. fenntartja a jogot, hogy a Kibocsátó egyenlegét a már korábban jóváírt jutalék összegével csökkentse.

8.3.5. A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó adminisztrációs felületén biztosítja az adott Kibocsátó által generált bercode-dal történő vásárlások forgalmi adatainak megtekintését és nyomon követését. Amennyiben a Kibocsátó egyenlegén változás történt, úgy a Benefit Barcode Inc. az egyenleg változásról a Kibocsátót a Benefit Barcode rendszerben küldött értesítéssel tájékoztatja.

9. BERCODE WEBÁRUHÁZBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉS

A Benefit Barcode Inc. a Benefit Barcode rendszerben webáruházi értékesítési szolgáltatást biztosít a Kibocsátó számára. A Kibocsátó a Benefit Barcode rendszerben lévő saját jelszóval védett kibocsátói felületéről elérheti és értékesítésre feltöltheti a Bercode Webáruházba a tulajdonát képező bercode-ját, illetve a bercode-ot tartalmazó bercode-hordozóját. (A Kibocsátó által értékesíteni kívánt, a Bercode Webáruház felületére feltöltött bercode-ja, illetve a bercode-ot tartalmazó bercode-hordozója a továbbiakban együtt: Termék.)

A Kibocsátó a Bercode Webáruházának weblap címét közzé teheti saját weboldalán, illetve egyéb formában.

A Kibocsátó által a Bercode Webáruházba feltöltött Termékeit a Benefit Barcode rendszerben regisztrációval nem rendelkező Vevő is megtekintheti, a Bercode Webáruházból történő vásárlás azonban regisztrációhoz kötött.

9.1. Kibocsátóra vonatkozó szabályok

9.1.1. A Benefit Barcode Inc. a Benefit Barcode rendszerben minden Kibocsátó számára önálló, más Kibocsátó által a rendszeren belül el nem érhető bercode.com/ [Kibocsátó webáruház „alias” neve] hivatkozáson elérhető Bercode Webáruház felületet biztosít, amely minden más Kibocsátó Bercode Webáruház felületétől elkülönülő weboldal, és amelyet kizárólag az adott Kibocsátó tud kezelni a jelszóval védett kibocsátói adminisztrációs felületéről. Az adott Kibocsátó Bercode Webáruházában kizárólag a Kibocsátó által oda feltöltött Termékek láthatóak.

9.1.2. A Kibocsátó a Bercode Webáruháza „alias” nevének bármilyen – más által nem használt – elnevezést választhat. Amennyiben a Kibocsátó nevének, művésznevének megfelelő „alias” nevet más a Bercode Webáruházon belül jogosulatlanul használja, úgy a Kibocsátó köteles ezt a jogosulatlan használatról történő tudomásszerzéstől számított 2 napon belül a Benefit Barcode Inc. részére a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben jelezni.

9.1.3. A Kibocsátó a Bercode Webáruháza adatait, dizájnját a kibocsátói adminisztrációs felületén szabhatja testre, ahol megadhatja profilképét, borítóképét és általános bemutatkozó szövegét. A Kibocsátónak a Bercode Webáruháza (módosításainak) publikálása előtt lehetősége van előnézetben megtekinteni saját Bercode Webáruháza felületét.

9.2. A szolgáltatás megrendelésének módja

9.2.1. Amennyiben a Kibocsátó a Benefit Barcode rendszeren keresztül kívánja értékesíteni a Termékeit, a Bercode Webáruházba történő Termék feltöltéssel megbízást ad a Benefit Barcode Inc. részére a Termékei Kibocsátó javára történő Bercode Webáruházban történő értékesítésére. A Bercode Webáruházban történő értékesítésre vonatkozó megbízás a Termék Bercode Webáruházba történő feltöltésével jön létre a Benefit Barcode Inc. és a Kibocsátó között.

9.2.2. A Kibocsátó Benefit Barcode rendszerben lévő kibocsátói adminisztrációs felületén elérhető „Webshop” menün belül tud új Terméket feltölteni a Bercode Webáruházba. Az új Termék feltöltésekor a Kibocsátó grafikát is feltölthet a Termékhez, továbbá beállíthatja, hogy a Bercode Webáruházba vásárló vevő által rendelhető-e a vevő által feltöltött grafikával a Termék, illetve ennek engedélyezése esetén jóvá kívánja-e hagyni a Vevő által feltöltött grafikát. A Kibocsátó a Termék feltöltésekor meghatározza – a fentebb említett minimumárak figyelembevételével – a Termék vételárát amerikai dollár pénznemben, valamint a termék leírását. A Kibocsátó a grafikákhoz fűzött megjegyzésekben jelölheti meg – többek között – a saját maga által a Termékhez biztosított szolgáltatásait, kedvezményeit. A Benefit Barcode Inc. a Bercode Webáruházba történő feltöltéssel igénybe vett értékesítési szolgáltatás megrendeléséről a Benefit Barcode rendszeren keresztül a kibocsátói felületen értesítést (visszaigazolást) küld a Kibocsátó részére.

 

9.3. Felek jogai és kötelezettségei

9.3.1. A Kibocsátó által a Benefit Barcode Inc. részére az 9.2. pontban rögzített módon adott megbízásnak Benefit Barcode Inc. által történő visszaigazolásával a Kibocsátó, mint Megbízó és a Benefit Barcode Inc., mint Bizományos között eladásra vonatkozó bizományi szerződés jön létre. Eladási bizomány esetén a Kibocsátó tulajdonát képező Termékre vonatkozóan a Benefit Barcode Inc. jogosult és köteles saját nevében, a Kibocsátó javára a Vevővel adásvételi szerződést kötni és a Termék tulajdonjogát a Kibocsátó által előre meghatározott vételár megfizetését követően a Vevőre adásvétel útján átruházni.

9.3.2. A bizományi szerződés alapján a Benefit Barcode Inc. által kötött adásvételi szerződés a Benefit Barcode Inc.-t jogosítja és kötelezi a vele szerződő Vevővel szemben. A Benefit Barcode Inc. köteles a Kibocsátónak a Vevő által megvásárolni kívánt – a jelen ÁSZF alapján legyártani vállalt - Terméket legyártani, a Terméket a Vevő által megadott név szerint nevesíteni, illetve köteles a Terméket a Vevő részére, a Vevő által választott módon kézbesíteni és a Termék tulajdonjogát a kézbesítéssel a Vevőre átruházni. A Benefit Barcode Inc. jogosult a Vevő által fizetett vételárat átvenni, továbbá köteles a Vevő által megfizetett vételárral a vételárnak a Benefit Barcode Inc. bankszámláján történő jóváírásától számított 10 napon belül a Kibocsátó felé akként elszámolni, hogy a vételárból a 9.5. pontban megjelölt értékesítési költségek levonása után fennmaradó összeget a Kibocsátó Benefit Barcode rendszerben lévő egyenlegén jóváírja.

9.3.3. A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó megbízása alapján kizárólag az adásvételi szerződés megkötésére és az adásvételi szerződés teljesítése körében a Termék legyártására, nevesítésére, tulajdonjogának átruházására, kézbesítésére, valamint a vételár átvételére jogosult és köteles, minden egyéb kötelezettség a Kibocsátót terheli.

9.3.4. A Kibocsátó adminisztrációs felületének, „Pénzügyek” menüpontja alatt folyamatosan – az adatok szinkronizálása miatt legfeljebb 2 munkanapos időrendi csúszással – tájékozódhat a saját Webáruházában történő értékesítések adatairól, továbbá a rendelkezésére álló egyenlegéről.

9.3.5. A Kibocsátó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Vevő eláll az adásvételi szerződéstől, úgy a Benefit Barcode Inc.-nek a vételár tekintetében visszafizetési kötelezettsége keletkezik a Vevővel szemben. Kibocsátó tudomásul veszi, hogy vevői elállás esetén a Benefit Barcode Inc. jogosult a Vevőnek visszafizetett vételárat a Kibocsátó egyenlegéből levonni. Amennyiben a Kibocsátónak nem áll rendelkezésére olyan összegű egyenleg, amiből az így visszafizetett vételár levonható lenne, úgy a Benefit Barcode Inc. az egyenleg által nem fedezett összegről jogosult a Kibocsátó részére számlát kiállítani, melyet Kibocsátó köteles 8 napon belül a Benefit Barcode Inc. részére megfizetni.

9.3.6. A Kibocsátó tudomásul veszi, hogy a Benefit Barcode Inc. nem vállal felelősséget azért, ha a Kibocsátó Termékén feltüntetett grafika szerzői vagy személyiségi jogot sért. A szerzői vagy személyiségi jogában sértett személy kérésére, a jogsértés hitelt érdemlő igazolása esetén a Benefit Barcode Inc. a Terméket a jogsértés igazolásától számított 15 napon belül a jogvita rendezéséig eltávolítja a Kibocsátó Bercode Webáruházából.

9.4. Vételár

9.4.1. A Kibocsátó által a Bercode Webáruházába értékesítésre feltöltött Termékek nettó vételárát a Kibocsátó határozza meg a fentebb említett minimum vételárak figyelembevételével.

9.4.2. A Benefit Barcode Inc. kizárólag a Kibocsátó által a Bercode Webáruházában megjelölt vételáron jogosult a Kibocsátó Termékeit értékesíteni, a Kibocsátó által megjelölt vételártól a Benefit Barcode Inc. nem térhet el. A Kibocsátó által megjelölt vételártól eltérő vételáron történő értékesítésből eredő kárért a Benefit Barcode Inc. felel, kivéve, ha minden gondossága ellenére rendszerhiba, vagy egyéb okból hibás ár kerül a Bercode Webáruházban feltüntetésre.

9.4.3. Amennyiben a Kibocsátó a Termékét a Bercode Webáruházban kívánja értékesíteni, azonban a minimum vételárak alatti nettó vételárat jelöl meg, úgy a Benefit Barcode rendszer jelzi a Kibocsátó részére, hogy nem megfelelő vételár került megadásra.

9.4.4. Amennyiben a Kibocsátó a Bercode Webáruházon kívül, Saját Webáruházában vagy egyéb értékesítési módon kívánja értékesíteni a Termékét, azonban a minimum vételárak alatti vételárat jelöl meg a Termék nettó vételáraként, úgy a Kibocsátó 100 000 dollár (Egyszázezer dollár) összegű átalány kártérítést köteles a Benefit Barcode Inc. részére fizetni. A Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által történő minimum vételárra vonatkozó szabály megsértéséről értesítést küld a Kibocsátó részére a Benefit Barcode rendszeren keresztül. Az átalány kártérítés összegét a Benefit Barcode Inc. a minimum vételár megsértéséről szóló, Kibocsátó részére küldött értesítés elküldésétől számított 5 napon belül levonja a Kibocsátó Benefit Barcode rendszerben rendelkezésre álló egyenlegéből. Amennyiben a Kibocsátó nem rendelkezik az átalány kártérítés levonásához megfelelő egyenleggel, úgy a Benefit Barcode Inc. az átalány kártérítésnek az egyenleggel nem fedezett összegéről számlát állít ki és küld a Kibocsátó részére, mely számlán szereplő összeget a Kibocsátó köteles a Benefit Barcode Inc. részére 8 napon belül megfizetni.

9.4.5. A különböző pénznemek közötti átváltás árfolyam ingadozására tekintettel a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó által megjelölt nettó vételárnak a minimum vételáraktól legfeljebb 10% mértékű eltérését engedi. A vételárnak az árfolyam ingadozásból eredő, a minimum vételártól történő 10% vagy annál kisebb eltérése esetén a Benefit Barcode Inc. nem alkalmazza az átalány kártérítés szankcióját.

9.5. Értékesítési költség

9.5.1. A Benefit Barcode Inc. a Termék Bercode Webáruházban történő értékesítéséért az 1. sz. Mellékletben található Díjtáblázat szerinti alábbi díjtételeket számíthatja fel a Kibocsátónak értékesítési költségként:

 • Bercode használati díj
 • Bercode hordozó nyomtatási díja
 • Szállítási költség
 • Adminisztrációs költség

9.5.2. A Benefit Barcode Inc. jogosult a jelen pont szerint felszámított Értékesítési költséget a Vevő által megfizetett Termék vételárból levonni. A Benefit Barcode Inc. a Termék vételárának Értékesítési költségekkel csökkentett részét írja jóvá a Kibocsátó adminisztrációs felületén feltüntetett egyenlegén a Termék vételárának a Benefit Barcode Inc. bankszámláján történő jóváírásától számított 5 napon belül.

9.5.3. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy a jelen pontban megjelölt Értékesítési költségek díjtételeit módosítsa. A Díjtáblázat módosulásáról a Benefit Barcode rendszer a Kártyakibocsátót az adminisztrációs felületen a módosítást megelőző 30 nappal elektronikus úton tájékoztatja.

9.5.4. Amennyiben a Kibocsátó az Értékesítési költségek módosításának napját megelőző napig nem nyilatkozik a költségek elfogadásáról, úgy az Értékesítési költségek módosításának napján a költség módosítást a Kibocsátó által elfogadottnak kell tekinteni. Amennyiben a Kibocsátó a költségek módosításának napját megelőző napig írásban akként nyilatkozik, hogy a költségmódosításokat nem fogadja el, úgy az a Bercode Webáruházban történő ékesítési szolgáltatás felmondásának minősül és a Benefit Barcode Inc. a Kibocsátó Termékeit a Bercode Webáruházból törli. A Benefit Barcode Inc. az Értékesítési költségek módosításának napjáig leadott Vevői megrendeléseket, illetve benyújtott Kibocsátói számlákat a korábbi költségekkel köteles teljesíteni.

9.5.5. A Benefit Barcode Inc. fenntartja magának a jogot, hogy az Értékesítési költségek tekintetében egyedi megállapodást kössön a Kibocsátóval.

10. A BERCODE-KIBOCSÁTÓKRA VONATKOZÓ KÜLÖNLEGES ADATKEZELÉSI SZABÁLYOK

10.1.    Bercode-kibocsátó kijelenti, hogy az általa kibocsátott bercode-ok birtokosai (az ő tagjai, ügyfelei, támogatói, rajongói stb.) hozzájárulásukat adták ahhoz, hogy a részükre átadott bercode-okkal történő vásárlások beazonosításához szükséges, a Benefit Barcode Inc. által automatikusan – a kibocsátó adminisztrációs felületének Pénzügyek/Jutalékok menüpontjában – átadott vonalkód-adatokat saját marketing céljaira felhasználhassa.

10.2.    Bercode-kibocsátó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Benefit Barcode Inc. által történő vásárlási- és vonalkód-adatok felhasználása mégis a kódbirtokos hozzájárulása nélkül történik és ennek következtében a kódbirtokos jogai sérülnek vagy a kódbirtokost kár éri, úgy az ezzel kapcsolatos teljes felelősség a bercode-kibocsátót terheli.

10.3.    Bercode-kibocsátó kötelezettséget vállal arra, hogy az általa kibocsátott bercode-okkal történő konkrét vásárlási adatok, illetve vonalkódok felhasználásával összefüggésben felmerült, a kódbirtokost esetleg ért jogsértést haladéktalanul megszünteti, valamint a kódbirtokosnak okozott kárt megtéríti.

3. sz. melléklet - Elfogadóhelyek

3. sz. Melléklet

BERCODE ELFOGADÓ PARTNEREKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

 

1. BERCODE ELFOGADÓ PARTNERKÉNT TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS

1.1. Bercode Elfogadó Partnerré válás feltételei

Bercode Elfogadó Partner (továbbiakban: Elfogadó Partner) lehet az a Benefit Barcode rendszerben regisztrált Felhasználó, aki

 • BASIC, LIGHT, CLASSIC, EXTRA vagy BUSINESS szintű bercode-dal rendelkezik

és

 • van olyan Elfogadóhelye, ahol a CLASSIC, EXTRA és BUSINESS szintű bercode-dal rendelkező Bercode-birtokosok által történő vásárlás végösszegéből a bercode felmutatása esetén az általa vállalt kedvezményt biztosítja.

 

1.1.1.      Az 1.1. pontban megjelölt feltételek együttes fennállása esetén az Elfogadó Partner a birtokában lévő (vagy részére átruházott) bercode szintjétől függően választhat a Kibocsátó Partnerek közül az alábbi korlátozásokkal:

 

 • BASIC szintű bercode-dal                  1 Kibocsátó Partner választható
 • LIGHT szintű bercode-dal                  2 Kibocsátó Partner választható
 • CLASSIC szintű bercode-dal            10 Kibocsátó Partner választható
 • EXTRA szintű bercode-dal               20 Kibocsátó Partner választható
 • BUSINESS szintű bercode-dal          korlátlan számú Kibocsátó Partner választható

 

1.2. Bercode Elfogadó Partneri profil

1.2.1. Az 1.1. pontban megjelölt feltételek együttes fennállása esetén a Felhasználó a Benefit Barcode rendszerben Elfogadó Partneri profilt hozhat létre, amelyben rögzítenie kell a következő adatokat:

1. Cégadatok: Cég név*, Állapot*, Profilkép, Borítókép, Bemutatkozó szöveg, Pénznem*

2. Kapcsolat adatok: Vezetéknév*, Keresztnév*, E-mail*, Pozíció*, Telefon*

3. Jogi személy adatai: Név*, Ország*, Irányítószám*, Város*, Utca*, Házszám*, Épület, Lépcsőház, Emelet, Ajtó, E-mail*, Web cím*, Adószám*, Cégjegyzékszám*, Bankszámlaszám*

4. Törvényes képviselő adatai: Keresztnév*, Vezetéknév*, E-mail*, Pozíció*, Telefon*

5. Elfogadóhelyek publikálásához szükséges adatok: Elfogadóhely bercode-ja*

6. Jutalék: Adatok megosztása, Jutalék mértéke, Üzemanyag jutalék, Pénznem, Mértékegység

A*-al jelölt adatok megadása kötelező, a többi opcionális.

1.2.2. Az Elfogadó Partner az általa megjelölt kedvezményt módosíthatja, illetve a kedvezmény nyújtását felfüggesztheti. Az Elfogadó Partnerré vált Felhasználó az Elfogadó Partneri profilját a korábbi, Felhasználóként történő regisztrációja során létrehozott felületről a korábbi jelszavával érheti el.

1.2.3. Az Elfogadó Partneri profil létrehozásával a Felhasználó tudomásul veszi, hogy igénybe vette az Elfogadó Partnerrel történő együttműködésre vonatkozó szolgáltatást és így a profil létrehozásától vonatkoznak rá a jelen ÁSZF Elfogadó Partnerrel történő együttműködésre vonatkozó szabályai is.

1.2.4. Az Elfogadó Partner felel az Elfogadó Partneri profil létrehozásakor és az Elfogadóhely(ek) feltöltésekor megadott adatok helyességéért és valóságnak való megfelelésért, az adatok pontatlanságából, illetve valótlanságából eredő kárért a Benefit Barcode Inc. felelősséget nem vállal.

1.2.5. A Benefit Barcode Inc.-nek jogában áll mérlegelést követően, indokolás nélkül az Elfogadó Partneri profil létrehozását elutasítani. Az elutasításról a Benefit Barcode Inc. az Elfogadó Partneri profilt létrehozni kívánó Felhasználót a profil létrehozását követő 48 órán belül Benefit Barcode rendszerben küldött üzenettel értesíti. A profil létrehozásának elutasítása esetén az Elfogadó Partneri profil érvényesen nem jön létre.

2. Bercode Elfogadóhelyek

2.1. Bercode Elfogadóhely (továbbiakban: Elfogadóhely) lehet az Elfogadó Partner tulajdonában vagy üzemeltetésében lévő kereskedelmi forgalmat bonyolító, szolgáltatást nyújtó hely (üzlet, webáruház, kereskedelmi-, szolgáltató egység stb.), amelyet az Elfogadó Partner a Benefit Barcode rendszerben Elfogadóhelyként megjelölt és amelyen az Elfogadó Partner a CLASSIC, EXTRA és BUSINESS szintű bercode-dal történő vásárlás után kedvezményt biztosít a Bercode Birtokosnak (továbbiakban: Kódbirtokos).

2.2. Az Elfogadóhely adatait az Elfogadó Partner köteles az Elfogadóhelynek a Benefit Barcode rendszerbe történő feltöltésekor megadni.

2.3. Elfogadóhely adatok

1. Az üzletvezető adatai: Vezetéknév*, Keresztnév*, E-mail*, Pozíció*, Telefon*, Vezetékes telefon

2. Üzlet/Szolgáltatási hely adatai: Név*, Szélesség koordináta, Hosszúság koordináta, Ország*, Posta kód*, Város*, Cím*, Weboldal cím, E-mail, Telefon*, Vezetékes telefon, Ajánló szöveg*, Tevékenység*, Basic / light kártya elfogadása

3. Nyitvatartás

4. Kedvezmény: Dupla kedvezmény biztosítása a BUSINESS és EXTRA kártyákra, Basic/Light elfogadása, Akciós termékekre biztosított kedvezmény, Kedvezmény mértéke, Üzemanyag kedvezmény, További kedvezmény

A*-al jelölt adatok megadása kötelező, a többi opcionális.

2.4. A Benefit Barcode rendszerében csak azon Elfogadóhely adatai lesznek publikusak, amely esetében az azt feltöltő Elfogadó Partner az elfogadó partneri profil létrehozásakor megadta a csatlakozáskor használt bercode-jának számát.

2.5. Lejárt érvényességű bercode – vagy annak hiánya – esetén a Benefit Barcode Inc. az Elfogadó Partner összes Elfogadóhelyének a publikálását felfüggeszti mindaddig, ameddig az Elfogadó Partner az adminisztrációs felületén egy új – már érvényes –bercode számát nem adja meg. A Benefit Barcode Inc. nem köti saját tulajdonú bercode birtoklásához az elfogadó partneri együttműködést, de annak érvényességét Benefit Barcode rendszerben folyamatosan ellenőrzi.

2.6. A Benefit Barcode Inc. az Elfogadóhely feltöltését és ellenőrzését követően weboldalán feltünteti az Elfogadó Partner által az elfogadó partneri felületen feltöltött összes Elfogadóhelyének címét, telefonos, valamint internetes elérhetőségét – webáruház esetén az elnevezését, a webcímét és a telefonos elérhetőségét –, továbbá a tevékenységének maximum 200 karakteres leírását, és a termékek/szolgáltatások árából adott egységes kedvezmény mértékét.

2.7. Az Elfogadóhelyek az általuk vállalt kedvezményeket minden esetben kötelesek betartani.

2.8. Az Elfogadó Partner köteles az Elfogadóhelyein dolgozó, illetve a webáruházat kiszolgáló/bonyolító munkatársait a jelen szerződésből származó kötelezettségeikről, a kedvezményadás, valamint, a bercode-használat módjáról belső utasításban és a Benefit Barcode Inc. által az Elfogadóhely rendelkezésére bocsátott ismertetőkkel tájékoztatni.

2.9. Az Elfogadó Partner köteles az Elfogadóhelyein történő szervezeti és/vagy működési változásról a Benefit Barcode Inc.-t a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben tájékoztatni, továbbá az elfogadó partneri adminisztrációs felületen a korábban megadott adatokat az adatváltozásnak megfelelően módosítani a változás bekövetkezésétől számított 3 (három) munkanapon belül.

3. Kedvezmények

3.1. Az Elfogadó Partner az Elfogadóhelynek a Benefit Barcode rendszerbe történő rögzítésekor köteles megadni, hogy az Elfogadóhelyen bercode-dal történő vásárlás végösszegéből milyen mértékű kedvezmény nyújtását vállalja a Kódbirtokos részére. Az Elfogadó Partner a megadott kedvezmény mértékét utóbb módosíthatja vagy a kedvezmény nyújtását felfüggesztheti.

3.2. Elfogadó Partner saját üzleti érdekeit szem előtt tartva az általa elfogadott bercode-ok elfogadását az általa kiválasztott Bercode Kibocsátók tekintetében korlátozhatja vagy pozitívan megkülönböztetheti.

3.3. Az Elfogadó Partner által az adott Elfogadóhelyen nyújtott kedvezmény mértékének csökkentése, illetve a kedvezmény nyújtásának felfüggesztése esetén az Elfogadó Partner köteles az adott Elfogadóhelyen a kedvezmény adminisztrációs felületen történő csökkentését, illetve felfüggesztését követő 30. (harmincadik) napig a korábbi, a csökkentést vagy felfüggesztést megelőző mértékű kedvezményt nyújtani. Az Elfogadó Partner által megjelölt csökkentett mértékű kedvezmény, illetve a kedvezmény nyújtásának felfüggesztése az adminisztrációs felületen történő módosítástól számított 31. (harmincegyedik) napon lép hatályba. Mentesül az Elfogadó Partner a kedvezmény csökkentésére, illetve felfüggesztésére vonatkozó módosítás 30. (harmincadik) napos hatályba lépésének határideje alól vis maior esetén. Mentesülés esetén a csökkentett kedvezmény, illetve a felfüggesztés az adminisztrációs felületen történő módosítást követő napon lép hatályba.

3.4. Az Elfogadó Partner köteles a bercode-dal történő vásárlás után legalább 1% kedvezményt biztosítani.

3.5. Az Elfogadó Partner az Elfogadóhelye(i)n az aktuális akciós termékekre, szolgáltatásokra is köteles legalább az Elfogadóhely feltöltésekor megadott mértékű kedvezmény 50%-át (ötven százalékát) biztosítani a Kódbirtokosok részére. Ebben az esetben az akciós árból kell levonni a vállalt kedvezményt.

3.6. Az Elfogadó Partner tudomásul veszi, hogy a kedvezmények megadását alsó összeghatárhoz, mennyiséghez, termékcsoporthoz, illetve készpénzes fizetéshez NEM kötheti.

3.7. Az Elfogadó Partner NEM köteles kedvezményt biztosítania az alábbi termékekre:

•          autópálya-matrica,

•          dohányáru, 

•          gyógyszer, 

•          menetjegy,

•          mobilegyenleg feltöltés, 

•          propán-bután gáz,

•          tankönyv,

•          újság, illetve egyéb, hatósági áras termékek.

3.8. Az Elfogadó Partner számára nem kötelező további kártyás kedvezmény biztosítása, például pontgyűjtős kártyával történő kedvezmény összevonás vagy pontfelírás.

3.9. Az Elfogadóhely jogosult megkérni a Kódbirtokost, hogy a kedvezmény igénybevételéhez mutassa fel akár fizikai, akár digitális formában a bercode-ját. Az Elfogadóhely jogosult továbbá a bercode-ot beolvasni, rögzíteni. Amennyiben a Kódbirtokos a bercode felmutatását, annak beolvasásához, rögzítéséhez való hozzájárulását megtagadja, úgy az Elfogadóhely jogosult megtagadni a kedvezmény biztosítását.

3.10. A webáruháznak minősülő Elfogadóhely a kedvezmény igénybevételéhez köteles kérni a bercode 18 számjegyből álló azonosító számának a beírását, és ez alapján köteles a bercode érvényességét ellenőrizni. A webáruháznak minősülő Elfogadóhely köteles a kedvezmény biztosítását megtagadni, ha a bercode érvényessége lejárt.

3.11. A webáruháznak minősülő Elfogadóhely köteles továbbá a bercode-dal történő vásárlások adatait, a vásárlásokkal egyidőben, elektronikus úton, automatikusan megküldeni a Benefit Barcode Inc. részére a 4. pontban foglaltak szerint.

3.12. Az Elfogadó Partner az általa, az adminisztrációs felületen megjelölt mértékű kedvezményadás elmaradása esetén kártérítési felelősséggel tartozik az érintett Kódbirtokos felé, amennyiben a kedvezmény elmaradása az Elfogadó Partnernek felróható okból következett be. Az Elfogadó Partner kötelezettséget vállal arra, hogy a neki felróható okból elmaradt kedvezmény összegét a vásárlástól számított 15 napon belül megfizeti az érintett Kódbirtokos részére.

4. Forgalmi adatok online rögzítése

4.1. A Benefit Barcode Inc. az Elfogadó Partner számára díjmentesen biztosítja azt az informatikai rendszert, amelyen keresztül az Elfogadó Partner Elfogadóhelye(i) a Szolgáltató részére a vásárlásokkal egyidejűleg, automatikusan megküldik a bercode-dal történő vásárlások adatait, azokat a Benefit Barcode Inc. saját szerverén tárolja, majd azt 1 évre visszamenőleg letölthetővé teszi. Az adatszolgáltatás a webáruháznak nem minősülő Elfogadóhelyek számára opcionális, a webáruházak számára kötelező.

4.2. Az Elfogadó Partner a vásárlási adatokat a Technikai Leírásokban meghatározottak szerint köteles továbbítani a szolgáltató részére. Amennyiben az Elfogadó Partner Elfogadóhelye(i)n lévő pénztárgép- és/vagy háttér informatikai rendszer automatizált adatküldésre nem programozható, úgy az Elfogadóhelye(i) használhatják a Szolgáltató által biztosított mobil applikációt is.

 

5. KIEMELT BERCODE ELFOGADÓ PARTNERKÉNT TÖRTÉNŐ EGYÜTTMŰKÖDÉS

5.1. Kiemelt Bercode Elfogadó Partnerré válás feltételei

5.1.1. Kiemelt Bercode Elfogadó Partner (továbbiakban: Kiemelt Elfogadó Partner) lehet az a Benefit Barcode rendszerben regisztrált Felhasználó, aki teljesíti a jelen 3. sz. Melléklet 1.1. pontjában felsorolt feltételeket és

 • van olyan Elfogadóhelye, ahol a BASIC, LIGHT, CLASSIC, EXTRA és BUSINESS szintű bercode-dal rendelkező Kódbirtokosok által történő vásárlás végösszegéből a bercode felmutatása esetén az általa vállalt kedvezményt biztosítja

és

 • a Benefit Barcode rendszerében az Elfogadóhelyek között biztosított kiemelt megjelenési lehetőségért cserébe vállalja, hogy a Benefit Barcode Inc. részére a bercode-okkal történő kereskedelmi forgalma után az általa vállalt, de legalább a jelen Melléklet 5.2.1. pontjában megjelölt mértékű forgalomszerzési jutalékot fizet, valamint a bercode-dal történő kereskedelmi forgalma adatait elektronikus úton továbbítja a Benefit Barcode Inc.-nek.

5.1.2. A Benefit Barcode Inc. a Kiemelt Elfogadó Partnernek az Elfogadóhelyek között biztosított kiemelt megjelenési lehetőségével a rendszer Felhasználóit a Kiemelt Elfogadó Partnernél történő többszöri, magasabb összegű vásárlásra ösztönzi, mely a Kiemelt Elfogadó Partner kereskedelmi forgalmának hatékonyabb növelését szolgálja.

5.2. Kiemelt Elfogadó Partneri együttműködés létrejötte

5.2.1. A forgalmi adatait a Benefit Barcode Inc. részére online megküldő Elfogadó Partner a Benefit Barcode rendszer elfogadó partneri adminisztrációs felületén jelezheti igényét a kiemelt elfogadó partnerként történő együttműködésre, melynek során a Benefit Barcode Inc. az Elfogadó Partner számára az Elfogadóhelyek között „Kiemelt Elfogadó Partner” megjelöléssel, a találati lista tetején elsőbbségi megjelenést biztosít, a Kiemelt Elfogadó Partner pedig a bercode-dal történő vásárlások forgalma után, az adminisztrációs felületen általa megjelölt mértékű, de az üzemanyagokon kívül legalább 3% forgalomszerzési jutalékot fizet a Szolgáltató részére. A forgalomszerzési jutalék mértéke 3% vagy annak egész számú többszöröse lehet.

5.2.2. A Kiemelt Elfogadó Partnerként történő együttműködés az Elfogadó Partnernek a Benefit Barcode rendszer elfogadó partneri adminisztrációs felületén történő jelzésének időpontjától lép hatályba. A Kiemelt Elfogadó Partnert a kiemelt elfogadó partnerként történő együttműködésre vonatkozó jelzés időpontjától kezdődően, a bercode-dal történő vásárlások forgalma után terheli forgalomszerzési jutalék fizetési kötelezettség.

5.2.3. A Benefit Barcode Inc. a forgalmi adatok alapján minden hónap elején az előző hónap utolsó napjának 24:00 órájáig beérkezett adatok alapján a Kiemelt Elfogadó Partner által fizetendő forgalomszerzési jutalék összegét a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegéből levonja.

5.2.4. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegén nincs a levonandó forgalomszerzési jutalék összegének megfelelő összeg, a Benefit Barcode Inc. ebben az esetben is levonja a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegéből a forgalomszerzési jutalék összegét, mely esetben az egyenleg mínusz előjelű összeget fog mutatni.

5.2.5. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlege a forgalomszerzési jutalék összegének levonása miatt mínusz tartományba kerül, a Benefit Barcode Inc. a rendszeren keresztül a Kiemelt Elfogadó Partnernek küldött üzenetében felszólítja a Kiemelt Elfogadó Partnert egyenlegének feltöltésére.

5.2.6. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner az egyenlegét a Szolgáltató felhívásának kézhez vételétől számított 3 munkanapon belül nem tölti fel legalább akkora összeggel, hogy az egyenlege pozitív tartományba kerüljön, úgy a Benefit Barcode Inc. az egyenleg pozitív tartományig történő feltöltéséig a Kiemelt Elfogadó Partner Elfogadóhelye(i)nek a rendszerben történő megjelenését felfüggeszti.

5.2.7. A Kiemelt Elfogadó Partner – a Benefit Barcode rendszer elfogadó partneri adminisztrációs felületén történő jelzés módosításával – a Kiemelt Elfogadó Partnerként történő együttműködést bármikor visszamondhatja, jutalékfizetési kötelezettsége azonban a visszamondást követő hónap utolsó napjának 24:00 órájáig megvalósuló bercode-dal történő vásárlások forgalma után fennáll.

5.3. BASIC és LIGHT szintű Bercode elfogadása

5.3.1. A Kiemelt Elfogadó Partner a – nagyobb forgalom érdekében – jogosult BASIC és LIGHT szintű bercode elfogadására is. A Kiemelt Elfogadó Partner a BASIC és LIGHT szintű bercode elfogadására irányuló szándékát a Benefit Barcode rendszer elfogadó partneri adminisztrációs felületén jelezheti.

5.3.2. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner – választása szerint – a BASIC és LIGHT szintű bercode után is biztosít kedvezményt, úgy köteles a LIGHT szintű bercode után a CLASSIC szintű bercode-ra vonatkozó kedvezményekkel azonos, míg a BASIC szintű bercode után a CLASSIC szintű bercode-ra vonatkozó kedvezmény mértékének a felét biztosítani.

5.4. Egyéb rendelkezések

A Kiemelt Elfogadó Partnerre a jelen 3. sz. Melléklet Elfogadó Partnerre vonatkozó 1. pontjában rögzített szabályai az 5. pontban foglalt eltérésekkel alkalmazandók.

4. sz. melléklet - Bercode birtokosok

4. sz. Melléklet

BERCODE WEBÁRUHÁZBAN VÁSÁRLÓ VEVŐKRE VONATKOZÓ SZABÁLYOK

1. Általános szabályok

1.1. A Bercode Webáruházban történő vásárlást az Európai Unió területén és Magyarországon belül az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény (a továbbiakban: Ektv.), a 2011/83/EU európai parlamenti és tanácsi irányelvnek való megfelelést szolgáló, a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet IV. Fejezete, valamint a Polgári Törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény szabályozza.

1.2. A Bercode Webáruházban értékesítésre kerülő Termékek vásárlója bármely természetes személy, jogi személy, valamint szervezet lehet, amennyiben a Vevő a bercode-kibocsátó (továbbiakban: Kibocsátó) által a Vevő részére megadott weboldalon a Kibocsátó részére fenntartott Bercode Webáruház felületén sikeresen és érvényesen regisztrálta magát, valamint az érvényes ÁSZF-et és az Adatkezelési tájékoztatót elfogadta. Vevő az ÁSZF és az Adatkezelési tájékoztató elfogadásával igazolja, hogy annak tartalmát megismerte és magára nézve kötelezőnek fogadta el. Cselekvőképtelen, illetve korlátozottan cselekvőképes személy a Bercode Webáruházban kizárólag törvényes képviselőjén, gondnokán keresztül, illetve törvényes képviselője, gondnoka hozzájárulásával vásárolhat. Ezen rendelkezés be nem tartásából eredő kárért a Benefit Barcode Inc. felelősséget nem vállal.

1.3. Az adott Kibocsátó Bercode Webáruházának oldala szabadon böngészhető, a vásárlás azonban érvényes regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a Kibocsátó által megadott weboldalon, a „Regisztráció” menüpont alatt található adatlap pontos kitöltésével lehet. A Vevő által hibásan kitöltött, illetve pontatlanul megadott regisztrációs adatok következtében keletkező károkért a Benefit Barcode Inc. semmilyen felelősséget nem vállal. Amennyiben a Vevő elfelejti jelszavát, az „Új jelszó kérése” menüpontban az e-mail címének megadása után a Benefit Barcode Inc. a megadott e-mail címre megküldi az új jelszót. A jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért mindennemű felelősség a jelszó tulajdonosát terheli.

2. Bercode Webáruházból megrendelhető Termékek köre

2.1. A Vevő a Kibocsátó által a Bercode Webáruházába feltöltött bercode-ot és/vagy bercode-hordozót vásárolhatja meg a Kibocsátó által ott megjelölt vételáron.

2.2. A bercode-elfogadó Partnerek (továbbiakban: Elfogadó Partner) által megadott utalványok szintén a Bercode Webáruházon keresztül kerülnek értékesítésre.

2.3. Minden Kibocsátó, illetve Elfogadó Partner más Kibocsátóktól, illetve Elfogadó Partnertől elkülönült Bercode Webáruházi felülettel, weboldallal rendelkezik, amelyen kizárólag az adott Kibocsátó Termékei, illetve Elfogadó Partner utalványai láthatóak. A Bercode Webáruház adott Kibocsátóhoz, Elfogadó Partnerhez tartozó weboldala tartalmazza az adott Kibocsátó, Elfogadó Partner nevét, a megvásárolható Termékek, utalványok fajtájának megjelölését, a Termékekről, utalványokról, grafikákról készült képeket, valamint a Termék, utalványok vételárát. A Termékekről, utalványokról készült képek kis mértékben – színárnyalat tekintetében - eltérhetnek a valódi megjelenésüktől. A Benefit Barcode Inc. nem vállal felelősséget a Bercode Webáruházban megjelenő kép és a Termék, illetve utalvány tényleges kinézete közötti eltérés miatt, amennyiben az eltérés oka legfeljebb színárnyalati különbözőségből adódik.

2.4. A Bercode Webáruházban megjelenített Termékek, utalványok a Bercode Webáruházon keresztül kizárólag online rendelhetők meg. A Kibocsátó a Termékeit, illetve az Elfogadó Partner az utalványait jogosult Saját Webáruházban és egyéb értékesítési módokon is értékesíteni a jelen ÁSZF-ben rögzített feltételekkel.

2.5. A Vevő tudomásul veszi, hogy a Termékekkel igénybe vehető kedvezmények és az Elfogadóhelyek köre a bercode érvényességi ideje alatt változhatnak.

2.6. A Bercode Webáruházban értékesített Termékek a Kibocsátó tulajdonát képezik. A Benefit Barcode Inc. nem vállal felelősséget azért, ha a Kibocsátó Termékén, Elfogadó Partner utalványán feltüntetett grafika szerzői vagy személyiségi jogot sért, illetve egyéb jogszabályba ütközik. A szerzői vagy személyiségi jogában sértett személy kérésére, a jogsértés hitelt érdemlő igazolása esetén a Benefit Barcode Inc. a Terméket, utalványt a jogsértés igazolásától számított 15 napon belül a jogvita rendezéséig eltávolítja a Bercode Webáruházból.

3. Bercode Webáruházból történő vásárlás menete

3.1. Egyedi bercode-hordozó tervezés és megrendelés menete

A Benefit Barcode rendszer lehetővé teszi, hogy a Vevő egyedileg testre szabott Terméket rendeljen meg, amelyen szerepel a már meglévő, vagy külön vásárolt bercode-ja.

Egyedi termék kétféle módon rendelhető:

•   Mobil alkalmazáson keresztül

A Kibocsátónak lehetősége van dedikált események létrehozására és azoknak a Benefit Barcode rendszerbe történő feltöltésére, a Felhasználóknak pedig lehetőségük van ezen eseményekhez kapcsolódóan egyedi kártyák tervezésére és megrendelésére.

Ilyen dedikált esemény lehet pl.: egy híresség közönségtalálkozója, ahol a rajongóknak lehetősége van a kedvencükkel közös fényképet (selfie-t) készíteni. A Bercode mobil alkalmazás erre lehetőséget biztosít, a fénykép pedig rögtön ráhelyezhető egy kártyára, vagy kulcstartóra, amely szintén a Bercode mobil alkalmazáson keresztül megrendelhető.

A Kibocsátó a kibocsátói adminisztrációs felületen megadja a dedikált esemény fő adatait (helyszín, időpont), továbbá azokat a bercode szinteket, kártyatípusokat és érvényességi intervallumokat, amelyeket a felhasználó az egyedi termék megrendelésekor választhat.

•   Bercode Webáruházon keresztül

Az egyedi kártya, illetve kulcstartó rendelés a Bercode Webáruházon keresztül is lehetséges. A kártya testreszabásakor a bercode szintje és érvényessége kiválasztható a kártyára kerülő névvel együtt. A Bercode Webáruház grafikatervező szoftverének segítségével a vevő az általa feltöltött fényképet nagyíthatja, forgathatja és tükrözheti.

A Vevő által feltöltött fénykép minden esetben a kártya, kulcstartó hátlapjára kerül nyomtatásra. A feltöltött egyedi kártyák, kulcstartók – a Kibocsátó által történő beállítástól függően – a Kibocsátó által elbírálásra kerülnek. Az egyedi kártyára vonatkozó megrendelés csak abban az esetben véglegesíthető, ha azt a Kibocsátó a Benefit Barcode rendszeren keresztül jóváhagyta.

A Vevő a Bercode Webáruházban az általa feltöltött és a Kibocsátó által jóváhagyott egyedi kártyára, illetve kulcstartóra vonatkozó megrendelést a jóváhagyást követően véglegesítheti. A Kibocsátói jóváhagyásról a Benefit Barcode rendszer értesítést küld a Vevő részére.

3.2. Nem egyedi Termék megrendelésének menete

3.2.1. A Vevő kiválasztja a Bercode Webáruházban a megvásárolni kívánt Terméket, utalványt, megjelöli a vásárolni kívánt darabszámot, majd a „Kosár” ikonra kattintva a rendszer a Terméket, utalványt a kiválasztott darabszámban automatikusan a Kosárba helyezi. A Vevő a „Kosár” ikonra kattintva megnézheti az általa kiválasztott termékek listáját. A kosár tartalma természetesen módosítható. Amennyiben Vevő további terméket szeretne a Kosárba helyezni, kiválasztja a „Vissza” gombot. Ha nem szeretne további terméket vásárolni, ellenőrzi a megvásárolni kívánt termék darabszámát. A „törlés - X” ikonra kattintva törölheti a kosár tartalmát. A mennyiség véglegesítését követően a Kosár tartalma automatikusan frissül. Ha ez nem történne meg, a Vevő a „Frissítés” ikonra kattinthat. Amikor a Vevő végzett a termékek összegyűjtésével megadja az adatait és regisztrálhat, illetve a regisztrációkor megadott adatait módosíthatja, majd megjelöli a szállítási és fizetési módot, megadja a szállítási adatokat, ezt követően pedig ellenőrzi a megadott adatokat. A Vevő a megrendelésével megjegyzést is küldhet a Benefit Barcode Inc. részére. A Vevő minden egyes megrendeléskor elfogadja az ÁSZF-et és az Adatkezelés tájékoztatót. A Vevő a „Megrendelés” ikon megnyomásával tudja az általa kiválasztott Termékeket, utalványokat megrendelni. A rendszer automatikusan kiírja a megrendelés számát, amivel a megrendelés beazonosítható.

3.2.2. Az adásvételi szerződés megkötéséhez szükséges, egymásra épülő technikai lépéseket a rendszer automatikusan kínálja fel a Vevő részére. A folyamatot a Vevő a megrendelés elküldéséig bármikor megszakíthatja. A megrendelés elküldését megelőzően a Vevőnek lehetősége van az általa bevitt adatokat ellenőrizni és az esetleges adatbeviteli hibákat javítani.

3.2.3. A Vevő által elküldött megrendelés szerződéskötésre irányuló jognyilatkozatnak minősül. Az elektronikus úton kötött szerződés akkor jön létre, amikor a megrendelés Benefit Barcode Inc. általi visszaigazolása a Vevőhöz megérkezik. A Felek között ily módon, magyar nyelven létrejött szerződés írásba foglalt szerződésnek minősül. A Benefit Barcode Inc. a megrendelést elektronikus úton tárolja a megrendelés teljesítésétől számított 40 hónapig.

3.2.4. A Benefit Barcode Inc.-t a Vevő által tévesen és/vagy pontatlanul megadott rendelési adatokra visszavezethető szállítási késedelemért, szállítás meghiúsulásáért, illetve egyéb problémáért, hibáért semminemű felelősség nem terheli.

3.2.5. A Benefit Barcode Inc. a Vevő megrendelésének megérkezését követően a vásárlást a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött értesítésben visszaigazolja. Amennyiben a visszaigazolás a Vevő megrendelésének elküldésétől számított, a szolgáltatás jellegétől függő elvárható határidőn belül, de legkésőbb 48 órán belül a Vevőhöz nem érkezik meg, a Vevő mentesül az ajánlati kötöttség vagy szerződéses kötelezettség alól. A megrendelés és annak visszaigazolása akkor tekintendő a Benefit Barcode Inc.-hez, illetve a Vevőhöz megérkezettnek, amikor az számukra hozzáférhetővé válik. A Benefit Barcode Inc. kizárja a visszaigazolási felelősségét, ha a visszaigazolás azért nem érkezik meg időben, mert a Vevő helytelen vagy nem valós adatokat adott meg regisztrációja során, vagy a Benefit Barcode rendszerben a Vevő számára biztosított tárhely telítettsége miatt nem tud értesítést fogadni.

3.2.6. A megrendelni kívánt Termék Kibocsátójának, illetve az Elfogadó partner utalványának fontosabb adatairól, a Kibocsátó, Elfogadó partner által nyújtott szolgáltatásokról, valamint a Termékkel igénybe vehető kedvezményekről a Vevő a megrendelés elküldését megelőzően a Termék, utalvány képére kattintva tájékozódhat. A Vevő a megrendelés leadásával és a jelen ÁSZF elfogadásával kijelenti, hogy a Vevő által megvásárolt Termék, utalvány szolgáltatásairól, valamint a Termékkel, Utalvánnyal igényelhető kedvezményekre vonatkozó lehetőségekről a megrendelést megelőzően megfelelően tájékozódott.

3.2.7. A Bercode Webáruházban a Termékek, utalványok nem csak saját célra, hanem ajándékként is megvásárolhatók. Ajándékként történő vásárlás esetén a megrendeléskor meg lehet adni annak a Felhasználónak az e-mail címét, akinek a Vevő a Terméket, utalványt el kívánja ajándékozni.

3.2.8. Bercode Webáruházban megvásárolt Bercode hordozón található bercode-ok mobil alkalmazáson keresztül digitálisan is minden esetben elérhetők, így a kedvezményes vásárlás igénybevételéhez elegendő a mobil alkalmazáson keresztül ezen digitális bercode-ot bemutatni az Elfogadóhely részére.

3.3 Árak

3.3.1. A Bercode Webáruházban feltüntetett árak minden esetben a Termék, utalvány nettó vételárát jelenti. A feltüntetett árak minden esetben a kiválasztott devizanemben értendők és nem tartalmazzák az esetleges helyi adókat és a termék kiszállításának költségeit. A nettó vételáron felül felszámítandó helyi adó és szállítási költség a Benefit Barcode Inc. által kiállított számlán feltüntetésre kerül.

3.3.2. A Szolgáltató, a Kibocsátó, illetve az Elfogadó Partner a Bercode Webáruházban található Termék, utalvány árváltoztatásának jogát fenntartja. A módosítás a Bercode Webáruházban való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba és a már megrendelt Termék, utalvány vételárát nem befolyásolja. Amennyiben a Benefit Barcode Inc. minden gondossága ellenére hibás ár kerül a Bercode Webáruházban feltüntetésre, különös tekintettel a nyilvánvalóan téves, pl. a termék közismert, általánosan elfogadott vagy becsült árától jelentősen eltérő, esetleg rendszerhiba miatt megjelenő hibás árra, akkor a Benefit Barcode Inc. nem köteles a terméket hibás áron szállítani. Ebben az esetben a Benefit Barcode Inc. felajánlhatja a helyes áron történő szállítást, amelynek ismeretében a Vevő a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben elállhat vásárlási szándékától.

3.4. Fizetés módja és menete

3.4.1. A Bercode Webáruházban megrendelt Termék, utalvány vételárát a Vevő kizárólag online bankkártyás fizetési móddal tudja megfizetni a Szolgáltató részére.

3.4.2. A megrendelés elküldését követően a Benefit Barcode rendszere a Vevőt a fizetési kaput biztosító partner (a továbbiakban: Fizetési kapu) weboldalára irányítja, ahol a Fizetési kapu által használt, jelenleg legbiztonságosabbnak ítélt, titkosítással lebonyolított tranzakción keresztül a kártya számának, lejárati dátumának és háromjegyű biztonsági kódjának megadását követően fizethet bankkártyájával.

3.4.3. A Fizetési kapu által elfogadott kártyák típusai a Fizetési kapu oldalán vannak feltüntetve.

3.4.4. A Fizetési kapu kizárólag elektronikus használatra kibocsátott bankkártyát csak abban az esetben tud elfogadni, amennyiben annak internetes vásárláshoz történő használatát a bankkártyát kibocsátó bank engedélyezte.

3.4.5. A Fizetési kapu a sikeres vásárlást követően a tranzakcióról engedélyezési számot bocsát ki, amelyet érdemes felírni vagy az egész oldalt kinyomtatni. Sikertelen tranzakció esetén a Fizetési kapu hibaüzenetben közli a hiba okát.

3.5. Megrendelés feldolgozása és teljesítése

3.5.1. Feldolgozás

A megrendelés feldolgozása a Termék, utalvány vételárának Szolgáltató bankszámláján történő jóváírását követően kezdődik meg.

3.5.2. Teljesítés

A Benefit Barcode Inc. a megrendelést a vételár bankszámláján történő jóváírásától számított 14 napon belül teljesíti (általános teljesítési határidő), kivéve az alapanyag gyártásával teljesíthető szolgáltatást, melynek teljesítési határideje 4 (négy) hét (speciális teljesítési határidő). A Benefit Barcode Inc. a teljesítésről a Vevőt a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött értesítésben tájékoztatja.

Amennyiben a Benefit Barcode Inc. a jelen ÁSZF-ben, vagy a Vevővel kötött külön megállapodásban vállalt teljesítési kötelezettségét bármely okból nem tudja határidőn belül teljesíteni, köteles erről a Vevőt a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben haladéktalanul tájékoztatni. A Vevő ebben az esetben jogosult a létrejött adásvételi szerződéstől a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben elállni.

A Benefit Barcode Inc. fenntartja a jogot a már visszaigazolt megrendelések visszautasítására részben, vagy teljes egészben. Részben történő teljesítésre kizárólag a Vevővel történő egyeztetést követően kerülhet sor.

3.6. Szállítás

3.6.1. A Vevő által a Bercode mobil alkalmazáson keresztül, illetve a Bercode Webáruházban megrendelt fizikai terméke(ke)t (pl.: kártya, matrica, kulcstartó) a Benefit Barcode Inc. a logisztikai partnerein keresztül juttatja el a Vevő részére. A digitális Terméket (pl.: bercode) a Szolgáltató a Benefit Bercode rendszeren keresztül online küldi meg a Vevő részére.

3.6.2. A Vevő a fizikai Termék megrendeléskor köteles kiválasztani a szállítás módját, továbbá csomagponti átvétel választása esetén köteles megjelölni az átvétel helyszíneként kiválasztott csomagponti helyet, míg házhozszállítás választása esetén köteles a pontos szállítási címet megjelölni. A Benefit Barcode Inc. a szállítást a megrendelt Termék(ek) teljes vételárának bankszámláján történő jóváírásától számított 3 munkanapon belül megkezdi, kivéve az alapanyag gyártással teljesíthető megrendelést. Mivel a Benefit Barcode Inc. kereskedelmi célú üzlethelyiséget, boltot nem üzemeltet, ezért a megrendelt áruk, termékek személyes átvételére nincs lehetőség.

3.6.3. A Vevő által a megrendeléskor megadott szállítási adatok pontatlanságából, elírásából eredő szállítási késedelemért, meghiúsulásért a Benefit Barcode Inc. felelősséget nem vállal.

3.6.4. A szállítás költsége külön tételként jelenik meg a Vevő részére elektronikus úton megküldött számlán.

3.6.5. A mindenkori szállítási költség a Vevő által kiválasztható logisztikai partnerünk árazásának függvénye.

3.6.6. A megrendelési adatlap „Megjegyzés a rendeléshez” rovatában a Vevő kéréseket fogalmazhat meg a megrendelés teljesítésével kapcsolatban, amelyeket a Benefit Barcode Inc. igyekszik a lehető legnagyobb mértékben figyelembe venni. Meghatározott időpontra (órára) történő kiszállítást logisztikai partnereinknek alapesetben nem áll módjukban vállalni. A várható szállítási napon a Vevő köteles lehetővé tenni a kézbesítőnek, hogy a megrendelt termékeket átadhassa. A kiszállítás alapesetben munkanapokon 8-17 óra között történik.

3.6.7. A Vevő termékmegrendelés esetén köteles a kiszállítás időpontjában a szállító jelenlétében a csomagot tételesen ellenőrizni. Bármilyen probléma esetén a Vevő kérheti jegyzőkönyv felvételét, megtagadhatja a csomag átvételét vagy köteles haladéktalanul értesíteni a Benefit Barcode Inc.-t. Az átvételt követően sérülésre, hiányosságokra vonatkozó reklamációt, jegyzőkönyv hiányában nem áll módunkban elfogadni.

3.7. Elállási jog

3.7.1. Indokolás nélküli elállás

A fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II. 26.) Korm. rendelet (a továbbiakban: Kormány rendelet) 20. § (1) bekezdése alapján a Vevőt a Termék, utalvány átvételétől számított 14 (tizennégy) napon belül indokolás nélküli elállási jog illeti meg.

A Vevő a Kormány rendelet 29. § (1) bekezdés c) és m) pontja alapján nem gyakorolhatja az elállási jogát

 • olyan nem előre gyártott termék esetében, amelyet a fogyasztó utasítása alapján vagy kifejezett kérésére állítottak elő, vagy olyan termék esetében, amelyet egyértelműen a fogyasztó személyére szabtak;
 • a nem tárgyi adathordozón nyújtott digitális adattartalom tekintetében, ha a vállalkozás a fogyasztó kifejezett, előzetes beleegyezésével kezdte meg a teljesítést, és a fogyasztó e beleegyezésével egyidejűleg nyilatkozott annak tudomásul vételéről, hogy a teljesítés megkezdését követően elveszíti a 20. § szerinti jogát.

A Szolgáltató a fentiek alapján tájékoztatja a Vevőt, hogy a Bercode mobil alkalmazáson keresztül, illetve a Bercode Webáruházban értékesített bercode „nem tárgyi adathordozón nyújtott, egyedi digitális adattartalom”, amely kifejezetten a Vevő megrendelésére kerül létrehozásra, továbbá a bercode-hordozók is minden esetben személyre szabottak, úgy kerülnek legyártásra, hogy vagy – a Vevő kérése alapján – nevesítettek, vagy tartalmazzák a bercode-hordozó sorszámát és érvényességi idejét. A bercode-hordozót kizárólag – amennyiben névvel ellátott - a rajta feltüntetett név birtokosa jogosult felhasználni és kizárólag a rajta feltüntetett érvényességi időn belül. Ezen tényre tekintettel a Vevő az adásvételi szerződéstől nem jogosult indokolás nélkül elállni.

3.7.2. Szerződésszegés miatti elállás vagy felmondás

3.7.2.1. Ha a szerződésszegés következtében a jogosultnak a szerződés teljesítéséhez fűződő érdeke megszűnt, a szerződés teljesítésének, azaz a Termék legyártásának megkezdéséig elállhat a szerződéstől, míg a Termék legyártásának megkezdése után pedig felmondhatja azt. A jogosult jognyilatkozata érvényességéhez köteles megjelölni az elállás vagy a felmondás okát, ha ez a jog több okból megilleti. A jogosult a megjelölt elállási vagy felmondási okról másikra térhet át.

3.7.2.2. Felek az elállást vagy felmondást tartalmazó nyilatkozatukat a Benefit Barcode rendszeren keresztül küldött üzenetben küldik meg a másik fél részére, amit a másik fél köteles az üzenet megérkezésétől számított 3 napon belül visszaigazolni. Amennyiben a másik fél az elállást vagy a felmondást tartalmazó nyilatkozatnak a megérkezését annak megérkezéstől számított 3 napon belül nem igazolja vissza, úgy az elküldés napjától számított 10. (tizedik) napon a címzett által átvettnek kell tekinteni.

3.7.2.3. Amennyiben a Benefit Barcode Inc. szerződésszegése okán a Vevő eláll a szerződéstől, a Felek kötelesek a vevői elállást vagy felmondást tartalmazó nyilatkozat kézhezvételétől számított 30 napon belül elszámolni egymással.

3.7.2.4. Amennyiben a Vevő szerződésszegése okán a Benefit Barcode Inc. eláll a szerződéstől a Felek kötelesek az elállást vagy felmondást tartalmazó nyilatkozat Vevő által történő kézhezvételétől számított 30 napon belül elszámolni egymással.

3.7.2.5. A Szolgáltató a hibás teljesítésért kellékszavatossággal tartozik.

A kellékszavatossági igénye alapján a Vevő választása szerint

 • kijavítást vagy kicserélést igényelhet, kivéve, ha a választott kellékszavatossági jog teljesítése lehetetlen, vagy ha az a Benefit Barcode Inc.-nek - másik kellékszavatossági igény teljesítésével összehasonlítva - aránytalan többletköltséget eredményezne, figyelembe véve a szolgáltatás hibátlan állapotban képviselt értékét, a szerződésszegés súlyát és a kellékszavatossági jog teljesítésével a jogosultnak okozott érdeksérelmet; vagy
 • az ellenszolgáltatás arányos leszállítását igényelheti, vagy a szerződéstől elállhat, ha a kötelezett a kijavítást vagy a kicserélést nem vállalta, e kötelezettségének nem tud eleget tenni, vagy ha a jogosultnak a kijavításhoz vagy kicseréléshez fűződő érdeke megszűnt.

Jelentéktelen hiba miatt elállásnak nincs helye.

3.7.2.6. A Benefit Barcode Inc. nem tartozik kellékszavatossággal a Vevő által hibásan vagy tévesen megadott Felhasználó név kártyán történő feltüntetése miatt, továbbá nem vállal felelősséget azért, ha a Vevő által megadott, kártyán feltüntetni kért név, szöveg személyiségi vagy egyéb jogot sért.

3.7.2.7. A Benefit Barcode Inc.-nek vevői elállás esetén nem áll módjában a Termék Vevő részére történő kiszállításának díját visszatéríteni a Vevő részére. Az áru visszaszolgáltatásával kapcsolatos költségek a Vevőt terhelik. Utánvéttel feladott bármilyen küldeményt a Benefit Barcode Inc. nem fogad el.

3.7.2.8. Az elállási jog és a felmondási jog gyakorlása során a Vevő jóhiszeműen köteles eljárni, az elállási, illetve felmondási jogát rendeltetésének megfelelően köteles gyakorolni, ezen jog gyakorlása nem vezethet a joggal való visszaéléshez a Vevő részéről.

3.8. Ügyfélszolgálat, panaszkezelés rendje

3.8.1. Vevő a Bercode mobil alkalmazáson keresztül, illetve a Bercode Webáruházból történő vásárlásával kapcsolatos panaszát a Benefit Bercode rendszeren keresztül a Benefit Barcode Inc.-nek küldött üzenetben tudja bejelenteni.

3.8.2. A Benefit Barcode Inc. a panaszt 15 napon belül megvizsgálja, és lehetőség szerint orvosolja. Amennyiben a Vevő a panasz kezelésével nem ért egyet, a Benefit Barcode Inc. a panaszról és az azzal kapcsolatos álláspontjáról haladéktalanul jegyzőkönyvet vesz fel, melyet a Benefit Bercode rendszeren keresztül megküld a Vevőnek.

3.8.3. A Benefit Barcode Inc. a vevői panaszt 30 napon belül írásban megválaszolja. A panaszt elutasító álláspontját megindokolja. A Benefit Barcode Inc. a panaszra adott választ 1 évig megőrzi.

4. Adatvédelem

A Benefit Barcode Inc. a Vevő előzetes tájékoztatáson alapuló és önkéntes hozzájárulása alapján rendelkezésre bocsátott adatait célhoz kötötten, kizárólag a szerződés teljesítése és a szerződés feltételeinek későbbi bizonyítása érdekében tárolja. A Benefit Barcode Inc. a Vevő adatait – a Kibocsátó, illetve a postai szállítást végző megbízott kivételével - harmadik félnek nem adja ki, kivéve, ha a szerződés teljesítésekor a harmadik fél a Benefit Barcode Inc. alvállalkozójaként/közreműködőjeként jár el. A Vevő tudomásul veszi, hogy a Benefit Barcode Inc. a Vevő nevét, e-mail címét a Vevő által megvásárolt Termék Kibocsátója részére marketing üzenetek továbbítása, akciókról, promóciókról való tájékoztatás céljából kiadhatja. A Benefit Barcode Inc. a Vevő adatainak kezelésekor a természetes személyeknek a személyes adatok kezeléséről szóló az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 rendelete (GDPR), az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról szóló 2011. évi CXII. törvény mindenkor hatályos rendelkezései szerint jár el. A Benefit Barcode Inc. adatvédelemre vonatkozó részletes szabályait az Adatkezelési tájékoztató tartalmazza.

5. Egyéb rendelkezések

5.1. A Vevő bármely Termék, utalvány Bercode mobil alkalmazáson keresztül, illetve a Bercode Webáruházból történő megrendelésével kijelenti, hogy a jelen ÁSZF-et, valamint az Adatkezelési tájékoztatót ismeri és az abban foglaltakat magára nézve kötelezőnek fogadja el.

5.2. A Benefit Barcode Inc. kijelenti, hogy az általa üzemeltetett Bercode mobil alkalmazás és Bercode Webáruház biztonsági foka megfelelő, használata nem jelent kockázatot. A Bercode mobil alkalmazás és a Bercode Webáruházban való vásárlás feltételezi a Vevő részéről az internet technikai és műszaki korlátainak ismeretét és a technológiával együtt járó hibalehetőségek elfogadását.

5.3. A Benefit Barcode Inc. nem vállal semmilyen felelősséget azért a kárért, amely a Bercode mobil alkalmazásra és Bercode Webáruházra való csatlakozás miatt következett be. A Vevőt terheli a számítógépe, illetve az azon található adatok védelmének kötelezettsége.

5.4. A Benefit Barcode Inc. nem felel az irányításán kívül eső események okán (vis maior) bekövetkező károkért, ideértve, de nem kizárólagosan a Bercode mobil alkalmazás és Bercode Webáruház használatából, vagy üzemzavarából, az adatok bárki által történő megváltoztatásából, az információ továbbításának késedeleméből adódó, a számítógépes vírusok okozta, szoftverhibából, internetes hálózat hibájából, vagy egyéb technikai jellegű hibából eredő, vonal, vagy rendszerhibából adódó károkért.

5.5. A webáruház szolgáltatásainak igénybevételéhez szükséges jelszó átadásából, illetéktelen személy általi felhasználásából eredő károkért a Benefit Barcode Inc. felelősséget nem vállal.

5.6. A Bercode mobil alkalmazásban és Bercode Webáruházban található összes adat, információ, valamint az alkalmazás és Bercode Webáruház design-ja, felépítése szerzői jogi védelem alatt áll. Ezen elemek jogtulajdonosi hozzájárulás nélküli felhasználása szerzői jogi és egyéb jogszabályokba ütközhet. A Bercode mobil alkalmazásban és Bercode Webáruházban található anyagokat a jogtulajdonos hozzájárulása nélkül senki nem jogosult módosítani, újra előállítani, nyilvánosan közzétenni, előadni, illetve egyéb módon kereskedelmi célból felhasználni.

5. sz. melléklet - Fizetési feltételek, egyenleg

5. sz. Melléklet

EGYENLEGRE, FIZETÉSI MÓDRA, SZÁMLÁZÁSRA VONATKOZÓ SZABÁLYOK

 

A jelen ÁSZF-ben megjelölt fizetés alatt a jelen 5. sz. Mellékletben rögzített fizetési módon történő fizetés értendő.

1. Egyenleg

1.1. A Benefit Barcode Inc. minden Benefit Barcode rendszerben regisztrált Felhasználó részére egyedi online pénzügyi egyenleget biztosít és vezet. A Felhasználó a Benefit Barcode Inc. által nyújtott szolgáltatásokat csak és kizárólag abban az esetben tudja igénybe venni, ha előtte banki utalással, banki befizetéssel vagy bankkártyás fizetéssel feltölti az egyenlegét legalább az igénybe vett szolgáltatás díjának megfelelő összeggel. A Benefit Barcode Inc. az egyenleget a Felhasználó által választott pénznemben vezeti.

1.2. A Felhasználó a felhasználói adminisztrációs felületen megjelöli az általa feltölteni kívánt összeget, mely összegről a Benefit Barcode Inc. a Benefit Barcode rendszeren keresztül elektronikus úton fizetési értesítőt küld a Felhasználó részére. A Benefit Barcode Inc. a Felhasználó által igényelt szolgáltatás díját, az utalvány vételárát közvetlenül a Felhasználó egyenlegéből vonja le a megrendeléssel egyidejűleg.

1.3. A Benefit Barcode Inc. a szolgáltatás teljesítését kizárólag azt követően kezdi meg, miután a Felhasználó egyenlegéből levonásra került a Felhasználó által megrendelt szolgáltatás díja vagy utalvány vételára. A Felhasználó köteles gondoskodni arról, hogy az egyenlegén elegendő pénzösszeg álljon a rendelkezésére az igénybe venni kívánt szolgáltatás díjának, megvásárolni kívánt utalvány vételárának megfizetéséhez. Amennyiben a Felhasználó egyenlegén az igénybe venni kívánt szolgáltatás ellenértékéhez képest kevesebb összeg áll a rendelkezésére, úgy a Benefit Barcode Inc. a megrendelést mindaddig nem fogadja be, amíg a Felhasználó fel nem tölti az egyenlegét. A Felhasználó által az egyenlegére átutalt, befizetett vagy bankkártyával kiegyenlített összegről a Benefit Barcode Inc. a bankszámláján történő jóváírástól számított 3 munkanapon belül számlát állít ki, melyet a Benefit Barcode rendszeren keresztül elektronikus úton megküld a Felhasználó részére.

1.4. A Felhasználó saját partneri profiljá(i)ban (Kibocsátói és/vagy Kiemelt Elfogadó Partneri minőségben) megadhatja azon bankkártyájának adatait, melyről elégtelen vagy negatív egyenleg esetén automatikusan levonásra kerül az egyenleg feltöltéséhez szükséges összeg, a Felhasználó által előre beállított limit erejéig.

1.5. A Felhasználó az egyenlegét nyomon követheti a Benefit Barcode rendszerben létrehozott felhasználói adminisztrációs felületén.

1.6. A Felhasználó az egyenlegén szereplő összeget vagy kérheti kifizetni banki átutalás útján a Felhasználó által megadott bankszámlaszámra, vagy az egyenlegét szolgáltatás igénybevételére vagy utalvány vásárlására használhatja fel.

1.7. Az egyenlegről történő kifizetést a Benefit Barcode Inc. kizárólag a Felhasználó által a kifizetni kért összegről kiállított számla ellenében a számla kézhezvételétől számított 8 napon belül tudja teljesíteni. A Felhasználó az általa kiállított számlát köteles elektronikus úton, amennyiben a számla nem online számla, úgy a számla kiállításától számított 10 napon belül postai úton is megküldeni a Benefit Barcode Inc. részére. A Felhasználó tudomásul veszi, hogy amennyiben a Felhasználó részére már teljesített papír alapú számla eredeti példánya nem kerül a Benefit Barcode Inc. részére kézbesítésre, úgy az a Felhasználó által az egyenlegről történő kifizetés összegéről kiállított következő számla teljesítését a korábbi számla eredeti példányának átvételéig megtagadhatja.

1.8. A Felhasználó köteles a Benefit Barcode Inc. által a Felhasználó részére teljesített banki átutalások után utalásonként Átutalási adminisztrációs költséget fizetni. Az Átutalási adminisztrációs költség mindenkori összegét az 1. sz. Mellékletben elérhető Díjtáblázat V. pontja tartalmazza. A Benefit Barcode Inc. az Átutalási adminisztrációs költség összegét az átutalás teljesítését követően jogosult a Felhasználó egyenlegéből levonni.

2. Fizetési módok

2.1. Bercode Webáruházban történő vásárlás

A Bercode Webáruházban megjelölt szolgáltatások, utalványok vételára kizárólag online bankkártyás fizetési móddal fizethető meg a Szolgáltató részére a jelen ÁSZF 4.sz. Mellékletének 3.4. pontjában foglaltak szerint.

2.2. Kibocsátói egyenleggel történő fizetés

2.2.1. Ellenérték, vételár megfizetése

A Kibocsátó a megrendelt szolgáltatás ellenértékét, utalvány vételárát akként fizeti meg a Benefit Barcode Inc. részére, hogy a Benefit Barcode Inc. a megrendeléssel egyidejűleg a Kibocsátó egyenlegéből levonja az egyenlegen rendelkezésre álló szolgáltatási ellenértéket, illetve a megrendelt szolgáltatás díját, vásárolt utalvány vételárát.

Az egyenleg Kibocsátó általi feltöltésére és a Benefit Barcode Inc. teljesítésének megkezdésére, valamint a számlázás szabályaira a jelen 5.sz. Melléklet 1. pontjában foglaltak az irányadóak.

2.2. Forgalomszerzési jutalék megfizetése

A Kibocsátónak a jelen ÁSZF 2.sz. Mellékletének 8.3. pontja szerint járó forgalomszerzési jutalék a Kibocsátó egyenlegén történő jóváírással kerül a Szolgáltató által megfizetésre.

2.3. Bercode Webáruházi értékesítés elszámolása

A Kibocsátó Bercode Webáruházi felületén történő vásárlások után a Benefit Barcode Inc. bankszámláján jóváírásra került vételárnak a felszámított Értékesítési költséggel csökkentett része szintén a Kibocsátó egyenlegén történő jóváírással kerül megfizetésre.

3. Kiemelt Elfogadó Partner által fizetendő forgalomszerzési jutalék

3.1. A Kiemelt Elfogadó Partner által a Benefit Barcode Inc. részére fizetendő forgalomszerzési jutalék megfizetése a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegéből a forgalomszerzési jutalék összegének levonásával valósul meg.

3.2. A Benefit Barcode Inc. a forgalmi adatok alapján minden nap az előző nap 24:00 óráig beérkezett és feldolgozott adatok alapján a Kiemelt Elfogadó Partner által fizetendő forgalmi jutalék összegéről egy elszámolást készít, melyet a Kiemelt Elfogadó Partner részére a Benefit Barcode rendszeren keresztül elektronikus úton megküld. A Benefit Barcode Inc. az elszámolásban szereplő forgalmi jutalékot abban az esetben vonja le a Partner egyenlegéből, amennyiben az eléri vagy meghaladja a 20$-t (20 amerikai dollárt).

3.3. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegén nincs a levonandó forgalomszerzési jutalék összegének megfelelő összeg, és Partnerünk jelen 5. sz. Melléklet 1.4. pontja alapján megadta bankkártyájának adatait, akkor a Benefit Barcode Inc. naponta egy alkalommal megkísérli a szükséges összeg levonását és az egyenleg szükséges mértékig történő feltöltését.

3.4. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner egyenlegét nem sikerül a 3.3. pontban részletezett módon feltölteni, akkor a Benefit Barcode Inc. a Benefit Barcode rendszeren keresztül értesítést küld az egyenlegnek minimum 0 összegre történő feltöltésének kötelezettségéről.

3.5. Amennyiben a Kiemelt Elfogadó Partner az egyenlegét a felhívás kézhezvételétől számított 3 (három) munkanapon belül nem tölti fel legalább akkora összeggel, hogy az egyenlege pozitív tartományba kerüljön, úgy a Benefit Barcode Inc. az egyenleg pozitív tartományig történő feltöltéséig a Kiemelt Elfogadó Partner Elfogadóhelye(i)nek a Benefit Barcode rendszerben történő megjelenését felfüggeszti.

 

Cookie irányelvek

Benefit Barcode Inc. – Cookie irányelvek

Frissítve: 2018. december

 

A Benefit Barcode, Inc., egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi, "magunk", “Benefit Barcode”, vagy “www.Bercode.com „) üzemelteti a www.Bercode.com honlapot, amely az adott címen fellelhető vagy egyéb módon külső hivatkozáson érhető el ezen weboldalakon keresztül, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén, a “Webhely”). A Webhelyen információt gyűjtünk, beleértve az Ön személyes adatait is.  Az alábbi jogok és feltételek (a továbbiakban "Megállapodás") szabályozzák részvételét a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások felhasználásában (együttesen "Szolgáltatás".)  A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük.  A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és beleegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptetünk életbe, vagy teszünk közzé adott időközönként a Webhelyen. 

A következőkben részletezzük, miket gyűjtünk, és azt hogyan tesszük.

AMENNYIBEN NEM ÉRT EGYET EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL, KÉRJÜK NE HASZNÁLJA A WEBHELYET; EKKOR EL KELL HAGYNIA AZ OLDALT, ÉS NEM FÉRHET HOZZÁ, VAGY NEM HASZNÁLHATJA AZT EGYÉB MÓDON SEM!

1. MILYEN COOKIE-KAT HASZNÁLUNK

A Webhely olyan böngészőalapú, HTTP és/vagy HTTPS cookie-kat használ, amelyek kis szövegfájlok és a számítógép merevlemezén vagy a mobileszköz beépített tárhelyén kerülnek elhelyezésre, majd azokat a domain tulajdonosa olvassa el, aki elhelyezte ezeket, amikor Ön felkereste a weboldalt, valamint hálózati jelzések (beacon), más néven pixel-címkék, amelyek egy weboldalba és HTML-tárolóba ágyazott elektronikus képek, amely lehetővé teszi az adatok helyben tárolását a böngészőben, a cookie-k helyett. A cookie-kat számos célra használják, például a hitelesítésre, a biztonsági feladatokra, a preferenciák megőrzésére, a hirdetések, a webhely fejlesztésére és elemzésére.

Bármelyik harmadik felet is megbízhatjuk ezen technológiáknak a mi nevünkben történő használatával. Mi és/vagy az általunk megbízott harmadik fél olyan munkamenet cookie-kat használnak, amelyek a Webhelyünkön tett látogatás végén általában lejárnak, valamint a tartós cookie-kat, amelyek bizonyos ideig az Ön számítógépén vagy a mobileszközén megmaradnak. A számítógépén vagy mobileszközén lévő cookie-k létrehozása és elhelyezése mellett megállapodást kötöttünk harmadik felekkel arra vonatkozóan, hogy ők is létrehozhatnak és elhelyezhetnek cookie-kat az Ön számítógépén vagy a mobileszközén, amikor Ön felkeresi Webhelyünket. Ezek a harmadik felek azért gyűjtenek és tárolnak információkat, hogy szolgáltatásokat nyújtsanak nekünk, körük időről időre változhat, és magában foglalhatja a Google, az Adobe, a Salesforce, a DoubleClick, a Twitter, a Pinterest, a Facebook, a Yahoo Ad Exchange cégeket és hasonlókat.

2. A COOKIE-K CÉLJAINAK AZONOSÍTÁSA

Amikor először felkeresi Webhelyünket, hozzárendelünk Önhöz egy egyedi azonosítót, amelyet a cookie-fájlban tárolunk az Ön számítógépén vagy mobileszközén. Ez az azonosító azonosítja Önt, amikor Ön a Webhelyen navigál, és amikor az interneten máshol meglátogatott helyről visszatér Webhelyünkre. A Webhelyen tett látogatásaira és az ott folytatott tevékenységére, úgymint a felkeresett weboldalak és a látogatások dátumaira, időpontjaira és időtartamára vonatkozóan gyűjtünk és tárolunk információkat.

2. A COOKIE-K KIKAPCSOLÁSA

Ön választhatja azt is, hogy nem fogadja el a cookie-kat a legtöbb böngészőben elvégezhető beállítások segítségével, amit úgy is be lehet állítani, hogy értesítse Önt minden alkalommal, ha cookie kerül elhelyezésre. Ha azt választja, hogy elutasítja a cookie-kat, vagy törli a cookie-kat, előfordulhat, hogy nem tudja majd használni a Webhely összes funkcióját.

3. MILYEN INFORMÁCIÓKAT GYŰJTÜNK A COOKIE-KBÓL, ÉS HOGYAN HASZNÁLJUK EZEKET A COOKIE-KAT

A cookie-kat úgy használjuk, hogy az Ön Webhellyel kapcsolatos választásait eltároljuk, így bejelentkezve tartjuk a fiókjában, vagy elmentjük azokat a vételi lehetőségeket, amelyek iránt Ön érdeklődik. Annak érdekében, hogy fejlesszük és bővítsük a Webhelyet, cookie-kat és webes jelzőket használunk nyilvántartás vezetésére, a mozgások nyomon követésére, amikor Ön felkeresi a Webhelyet, és hogy segítsenek nekünk és a felhatalmazott harmadik fél elemzőinek, hogy értelmezzék, hogyan használják a Webhelyeket.

Ezeket az információkat összesített formában használjuk fel, vagy pedig az adatokat egy egyedi profilban is megőrizhetjük. Mi és/vagy az általunk bevont harmadik felek használhatják a cookie-kból generált információkat oly módon, hogy ezek az információk olyan információkhoz kapcsolódjanak, amelyek beazonosítják Önt biztonsági célokból és a csalások észlelése érdekében. IP-címeket, MAC-címeket és egyéb számítógépes vagy eszközazonosítási technológiákat használunk a felhasználó azonosítására, amikor úgy gondoljuk, hogy szükséges a szabályok és feltételek betartásának érvényre juttatása, illetve a webhely, ügyfeleink vagy más egyének védelme.

Cookie-kat és egyéb technológiákat is használunk annak megállapítására, hogy az Ön webböngészője vagy a mobileszköze elérte-e a Webhely bizonyos területeit, és társíthatjuk ezeket az adatokat a fiókjával, ha van ilyen. Mi és/vagy az általunk bevont harmadik felek felhasználhatják az Ön által megadott információkat, és azokat cookie-kból és más technológiákból nyerik ki annak érdekében, hogy mi és a kiskereskedőink reklámokat szolgáltassunk Önnek, például relevánsabb, érdeklődésen alapuló hirdetéseket.

4. A COOKIE-KBŐL SZÁRMAZÓ INFORMÁCIÓK MEGOSZTÁSA

Megoszthatjuk a cookie-kból és más technológiákból gyűjtött adatokat olyan harmadik felekkel, amelyek szolgáltatásokat nyújtanak nevünkben. Megoszthatjuk ezeket az információkat olyan közösségi médiumokkal, amelyekre Ön feliratkozott. Ezeket az információkat olyan harmadik felekkel is megoszthatjuk, amelyek marketing és hirdetési tevékenységet végeznek számunkra és kiskereskedőink számára. Ha többet szeretne megtudni erről a gyakorlatról, és arról, hogyan utasíthatja el a harmadik fél hirdetési cégektől érkező kommunikáció fogadását, kérjük, tekintse meg Felhasználási feltételeinket!

 

 

 

Végfelhasználói licencszerződés

Benefit Barcode Inc. – Végfelhasználói licencszerződés

Frissítve: 2018. december

 

A Benefit Barcode, Inc., egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi, "magunk", “Benefit Barcode”, vagy “www.Bercode.com „) üzemelteti a www.Bercode.com honlapot, amely az adott címen fellelhető vagy egyéb módon külső hivatkozáson érhető el ezen weboldalakon keresztül, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén, a “Webhely”).

Az alábbi mobil alkalmazásra vonatkozó végfelhasználói licencszerződés (a továbbiakban "App Megállapodás") egy Ön és mi közöttünk létrejött kötelező érvényű megállapodás, amely szabályozza az Ön részvételét a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások (együttesen "Szolgáltatás") felhasználásában.  A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük. A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és belegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptettünk életbe, vagy tettünk közzé adott időközönként a Honlapon.

HA NEM KÍVÁNJA ELFOGADNI EZEKET A FELTÉTELEKET, BELEÉRTVE A VÁLTOZÁSAIKAT IS, NE NYISSA MEG VAGY FIZESSE ELŐ A MOBIL SZOLGÁLTATÁST! A SZOLGÁLTATÁS BÁRMELY RÉSZÉNEK HASZNÁLATÁVAL, VAGY AZ AHHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSSEL ÖN TUDOMÁSUL VESZI ÉS ELFOGADJA AZ OTT FELSOROLT MINDEN FELTÉTELT ÉS KIKÖTÉST, BELEÉRTVE ADATVÉDELMI IRÁNYELVEINKET IS. HA NEM ÉRT EZZEL EGYET, NE HASZNÁLJA A SZOLGÁLTATÁST VAGY NE LÉPJEN BE!

AZ ALKALMAZÁS LETÖLTÉSÉRE VONATKOZÓ "AGREE" (ELFOGADOM) GOMBRA KATTINTVA ÖN A) MEGERŐSÍTI, HOGY ELOLVASTA EZT A MEGÁLLAPODÁST; B) KIJELENTI, HOGY 18. ÉLETÉVÉT BETÖLTÖTTE; ÉS C) ELFOGADJA A JELEN APP MEGÁLLAPODÁST, VALAMINT ELFOGADJA, HOGY ANNAK KIKÖTÉSEI ÖNRE NÉZVE JOGILAG KÖTELEZŐ ÉRVÉNYŰEK. HA NEM ÉRT EGYET EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL, NE TÖLTSE LE AZ ALKALMAZÁST (ÉS TÖRÖLJE AZT MOBIL ESZKÖZÉRŐL)!

1. LICENSZ BIZTOSÍTÁSA

Az App. Megállapodás feltételeinek megfelelően a Benefit Barcode az Ön részére korlátozott, nem kizárólagos és nem átruházható licencet biztosít a következőkre:

(a) Az Alkalmazás letöltésére, telepítésére és személyes, nem kereskedelmi célú felhasználására egyetlen mobil eszközön, például egy IOS vagy Android rendszert futtató mobil készüléken, amely az Ön tulajdonában van, vagy más módon Ön rendelkezik felette (a továbbiakban: "Mobileszköz”) az Alkalmazás dokumentációjának szigorú betartása mellett; és

(b) A Tartalmak és Szolgáltatások hozzáférésére, streamelésére, letöltésére és használatára egy ilyen Mobileszközön, az Alkalmazáson keresztül hozzáférhető, vagy más módon elérhetővé tett Felhasználási feltételeinkben meghatározottak szerint, szigorúan ennek az App. Megállapodásnak, valamint egyéb feltételeinknek és kikötéseinknek megfelelően, ideértve Adatvédelmi szabályzatunkat is.

2. LICENSZ KORLÁTOZÁSOK

Az engedélyes nem jogosult:

(a) az alkalmazás lemásolására, kivéve, ha azt a licensz kifejezetten engedélyezi;

(b) az alkalmazást módosítani, lefordítani, adaptálni vagy más módon származékos műveket vagy fejlesztéseket létrehozni- akár szabadalmaztatott, akár nem szabadalmaztatott formában;

(c) visszafejteni, szétbontani, lefordítani, dekódolni, vagy más módon megpróbálni elérni vagy hozzáférni az alkalmazás forráskódjához vagy annak bármely részéhez;

(d) eltávolítani, törölni, megváltoztatni vagy elrejteni bármely védjegyet vagy szerzői jogot, szabadalmat vagy egyéb szellemi tulajdont érintő feltüntetett tulajdonosi jogot az alkalmazásból, beleértve azok bármely másolatát is;

(e) az alkalmazást, vagy az alkalmazás bármely jellemzőjét vagy funkcióját bármely harmadik fél számára bérbe adni, lízingbe adni, eladni, allicenszbe adni, átruházni, terjeszteni, közzétenni, átadni vagy más módon hozzáférhetővé tenni, ideértve az alkalmazás elérhetővé tételét olyan hálózaton, ahol lehetséges azt bármikor egy eszköznél többről elérni, vagy eltávolítani, letiltani, körbe adni,  vagy más módon kivitelezni vagy megvalósítani a másolásvédelem, a jogkezelés vagy az alkalmazásban található, vagy annak védelmét biztosító biztonsági funkciók megkerülését.

3. FÖLDRAJZI KORLÁTOZÁSOK

Ön tudomásul veszi és egyetért azzal, hogy nem biztos, hogy hozzáférhet a Tartalom egészéhez vagy egy részéhez a világon mindenhol, és hogy az ezekhez történő hozzáférés bizonyos személyek számára vagy bizonyos országokban esetleg nem jogszerű. Megértette és tudomásul veszi azt is, hogy a Tartalom azon országon kívüli elérése, ahová a Mobileszköz tartozik, vagy amelyben helyinek tekinthető, barangolási díjakat és/vagy egyéb díjakat eredményezhet a mobilszolgáltatóval kötött megállapodásával összhangban. Ha hozzáfér a Tartalomhoz, Ön felelős a helyi törvények betartásáért, amelyek Önre vonatkozhatnak.

4. ÉLETKORRAL KAPCSOLATOS KORLÁTOZÁS - COPPA

Ön kijelenti és garantálja, hogy 18 éves vagy annál idősebb, és rendelkezik a szükséges hatáskörrel és joggal, hogy megkösse ezt az App. Megállapodást, és teljesíthesse az itt leírt kötelezettségeket, és biztosítsa az ezen App Megállapodás keretében biztosított összes jogot. A Webhely nem való 18 éven aluli gyermekeknek, és mi tudatosan nem gyűjtünk személyazonosításra alkalmas adatokat a 18 év alatti gyermekektől, és ezeket az információkat sem adjuk tovább tudatosan harmadik fél részére. A részletes információkért lásd a Benefit Barcode Adatvédelmi szabályzatát.

5. A JOGOK FENNTARTÁSA

Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az alkalmazást licenc alapján használja, és az nem került eladásra Önnek. Ön nem szerez a jelen App. Megállapodás szerint az alkalmazásban tulajdonjogot, vagy bármilyen más jogot, minthogy az alkalmazást a megadott licencnek és az ezen App. Megállapodás szerinti valamennyi feltételnek, kikötésnek és korlátozásnak megfelelően használja. A Benefit Barcode fenntartja és megőrzi az alkalmazásban vagy azzal kapcsolatosan fennálló minden jogát, jogcímét és érdekeltségét, beleértve a szerzői jogokat, védjegyeket és más abban foglalt vagy arra vonatkozó szellemi tulajdonjogokat is, kivéve, ha azokat Önnek a jelen App. Megállapodásban kifejezetten biztosítottuk. Bármely és minden olyan jogot, amelyet kifejezetten nem adott át Önnek, a Benefit Barcode fenntartja saját magának.

6. AZ ÖNRE VONATKOZÓ INFORMÁCIÓK GYŰJTÉSE ÉS HASZNÁLATA

Ön tudomásul veszi, hogy amennyiben letölti az alkalmazást, automatikus eszközöket használhatunk, például cookie-kat és webes beaconokat, hogy információt gyűjtsünk az Ön mobileszközéről és az alkalmazás használatáról. Előfordulhat, hogy Önnek bizonyos információkat kell szolgáltatnia magáról az alkalmazás letöltésének, telepítésének vagy használatának feltételeként, illetve az alkalmazás, annak egyes jellemzőinek vagy funkcióinak felhasználásnak feltételeként, és az alkalmazás lehetőséget nyújt Önnek arra, hogy megossza másokkal a magára vonatkozó információkat. A jelen alkalmazás révén vagy az alkalmazással kapcsolatban általunk gyűjtött összes adat vonatkozásában Adatvédelmi irányelveink érvényesek. Az adatoknak az alkalmazással vagy ahhoz kapcsolódóan történő letöltésével, telepítésével, használatával és szolgáltatásával Ön hozzájárul az Ön adataival kapcsolatos összes tevékenységünkhöz az Adatvédelmi irányelveink és a Felhasználási feltételek betartásával.

7. TARTALOM

Az alkalmazás hozzáférést biztosít Önnek a Webhelyünkhöz és az azon elérhető termékeinkhez és szolgáltatásainkhoz, és a Webhelyen elhelyezett bizonyos jellemzőkhöz, funkcionalitásokhoz és tartalmakhoz, amelyek az alkalmazáson keresztül vagy abban elérhetők (a továbbiakban: "Tartalom"). A Tartalmat a szerzői jogok, a védjegyek, a szolgáltatási védjegyek, a nemzetközi szerződések és/vagy az Egyesült Államok és más országok tulajdonjoga és törvényei védik. Ön kifejezetten tudomásul veszi, hogy a Benefit Barcode és/vagy leányvállalatai a világ minden tájára érvényes jogot, jogcímet és érdekeltséget tulajdonolnak a Tartalomban, beleértve az egész világon az összes szellemi tulajdonjogát is, kivéve a Felhasználói Tartalom eseteit a Felhasználási feltételeinkben leírtak szerint.  A Tartalom tulajdonosa vagy licenszbe vevője a Benefit Barcode, és azt szerzői jogi, védjegyi és egyéb szellemi tulajdonjogok és törvények védik. A jelen általános feltételekben és kikötésekben kifejezetten előírtak kivételével a Tartalom nem másolható, reprodukálható, nem adható el, nem publikálható, nem továbbítható, nem jeleníthető meg, nem posztolható tovább, vagy nem terjeszthető más módon nyilvános vagy kereskedelmi célból. A jelen általános feltételekben és kikötésekben foglaltak nem tekinthetők úgy, hogy Önnek vagy bármely más felhasználónak bármilyen jogot, jogcímet vagy érdekeltséget biztosítanának a mi vagy licenszbe adóink szerzői jogai, védjegyei vagy más tulajdonjogai vonatkozásában. Az ilyen Tartalmakhoz való hozzáférést és azok használatát a jelen Felhasználási feltételeink szabályozzák, amelyeket a jelen hivatkozás tartalmaz. Az ilyen Tartalmakhoz való hozzáférés és azok használata megkívánhatja Öntől, hogy ismerje el az ilyen feltételek és kikötések elfogadását, beleértve az adatvédelmi irányelveinket is. Ennek elmulasztása korlátozhatja az egyes alkalmazások jellemzőinek és funkcióinak elérését vagy használatát. Az ilyen Felhasználási feltételek megsértése ezen App. Megállapodás megsértésének minősül.

8. FRISSÍTÉSEK

Időről időre saját belátásunk szerint fejleszthetünk és közzé tehetünk alkalmazás frissítéseket, amelyek tartalmazhatnak upgradeket, hibajavításokat, egyéb hibajavításokat és/vagy új szolgáltatásokat (a továbbiakban együttesen, ideértve a kapcsolódó dokumentációt is, "Frissítések"). A frissítések módosíthatnak vagy törölhetnek bizonyos jellemzőket és funkciókat. Ön elfogadja, hogy a Benefit Barcode nem köteles frissítéseket adni, vagy továbbra is biztosítani vagy engedélyezni bármilyen speciális jellemzőt vagy funkciót. A Ön mobileszközének beállításai alapján, amikor mobilkészüléke az internethez csatlakozik, az alkalmazás automatikusan letölti és telepíti az összes rendelkezésre álló Frissítést, vagy Ön értesítést kap, vagy felhívja figyelmét a rendelkezésre álló frissítések letöltésére és telepítésére. Ön köteles haladéktalanul letölteni és telepíteni az összes Frissítést, és tudomásul veszi és elfogadja, hogy az alkalmazás vagy annak részei esetleg nem fognak megfelelően működni, ha ennek nem tesz eleget. Ön továbbá egyetért azzal, hogy az összes Frissítés az alkalmazás részét képezi, és az ebben az App. Megállapodásban és a Felhasználási feltételekben foglalt valamennyi feltétel és kikötés vonatkozik rá.

9. HARMADIK FÉL ANYAGAI

Az alkalmazás harmadik felek tartalmait, beleértve az adatokat, információkat, alkalmazásokat és egyéb termékeket, szolgáltatásokat és/vagy anyagokat, illetve harmadik felek weboldalaira vagy szolgáltatásaira mutató linket is megjeleníthet, többek között harmadik felek hirdetései révén (a továbbiakban "Harmadik felek anyagai”). Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Benefit Barcode nem felelős a Harmadik felek anyagaiért, beleértve azok pontosságát, teljességét, időszerűségét, érvényességét, szerzői jogi megfelelését, jogszerűségét, tisztességességét, minőségét vagy bármely más vonatkozását. A Benefit Barcode nem vállal semmiféle kötelezettséget vagy felelősséget Önnel vagy bármely más személlyel vagy szervezettel szemben Harmadik felek anyagaira vonatkozóan. A Harmadik felek anyagai és az azokra mutató linkek kizárólag az Ön kényelmét szolgálják, és Ön kizárólag saját felelősségére hozzáférhet és használhatja őket az ilyen harmadik felek feltételei és kikötései szerint. Nem ajánljuk vagy hagyjuk jóvá bármely harmadik fél webhelyének tartalmát, és az ilyen linkek megléte nem jelenti azt, hogy az a Benefit Barcode jóváhagyásával bír. Ezek a weboldalak nem a Benefit Barcode ellenőrzése alatt állnak, és a Felhasználó tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Benefit Barcode nem felelős az ilyen webhelyek vagy források tartalmáért, funkcióiért, pontosságáért, törvényességéért, megfelelőségéért vagy bármely más vonatkozásáért.

10. IDŐTARTAM ÉS FELMONDÁS

A jelen Megállapodás időtartama akkor kezdődik, amikor letölti az alkalmazást, és az érvényessége addig áll fenn, amíg az Ön által vagy általunk a 10. szakaszban leírtak szerint meg nem szűnik. A jelen App. Megállapodást felmondhatja az Alkalmazás és minden másolatának a mobileszközről történő törlésével. A jelen Megállapodást bármikor figyelmeztetés nélkül felmondhatjuk. Ezenkívül ez az App. Megállapodás azonnal és automatikusan megszűnik értesítés nélkül, ha Ön megsérti az App. Megállapodás bármely feltételét vagy kikötését. Felmondáskor:

(a) A jelen App. Megállapodás alapján Önnek biztosított jogok is megszűnnek; és

(b) Fel kell hagynia az alkalmazás használatával, és törölnie kell az alkalmazás összes példányát a mobilkészülékéről és a fiókjából.

A Benefit Barcode nem vállal felelősséget olyan költségekért, kiadásokért vagy károkért, amelyek közvetlenül vagy közvetve a jelen App. Megállapodás felfüggesztéséből vagy megszüntetéséből eredhetnek. Ezen App. Megállapodás felmondásakor Ön vállalja, hogy megszünteti a Tartalom használatát, és nem teszi elérhetővé és eltávolítja mobileszközéről az összes tartalmat, azok minden másolatát, részleteiket is beleértve, minden média formátumban és típusban.  A megszüntetés nem korlátozza a Benefit Barcode törvény szerinti vagy egyedi jogait vagy jogorvoslati lehetőségeit.

11. FELELŐSSÉG KIZÁRÁSA

AZ ALKALMAZÁST A LICENSZBE VEVŐNEK „AHOGY VAN" BIZTOSÍTJUK, MINDEN HIBÁJÁVAL ÉS HIÁNYOSSÁGÁVAL, BÁRMIFÉLE GARANCIA NÉLKÜL. A BENEFIT BARCODE AZ ALKALMAZANDÓ JOGSZABÁLYBAN MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKBEN A MAGA RÉSZÉRŐL, KAPCSOLT TÁRSASÁGAI, VALAMINT AZOK ÉRINTETT LICENSZBE ADÓINAK ÉS SZOLGÁLTATÓINAK NEVÉBEN  KIFEJEZETTEN KIZÁR MINDEN GARANCIÁT, LEGYEN AZ KIFEJEZETT, VÉLELMEZETT, TÖRVÉNYEN ALAPULÓ VAGY EGYÉB, VALAMINT MINDEN AZ ALKALMAZÁSRA VONATKOZÓ, BELEÉRTVE AZ ELADHATÓSÁGRA, EGY BIZONYOS CÉLRA VALÓ MEGFELELÉST MEGTESTESÍTŐ, A JOGTISZTASÁGRA VONATKOZÓ, VALAMINT  A KEZELÉS, A TELJESÍTÉS, FELHASZNÁLÁS VAGY KERSKEDELMI GYAKORLAT SORÁN ESETLEGESEN FELLÉPŐ  GARANCIAIGÉNYT. A FENT FELSOROLTAKRA VALÓ  SZORÍTKOZÁS NÉLKÜL A BENEFIT BARCODE NEM VÁLLAL GARANCIÁT, VAGY KÖTELEZETTSÉGET, ÉS NEM VÁLLAL SEMMIFÉLE GARANCIÁT SEM ARRA VONATKOZÓAN, HOGY AZ ALKALMAZÁS MEGFELEL AZ ÖN ELVÁRÁSAINAK, ELÉR BÁRMILYEN VÉLT EREDMÉNYT, KOMPATIBILIS LESZ, VAGY EGYÜTTMŰKÖDIK  BÁRMILYEN MÁS SZOFTVERREL, ALKALMAZÁSSAL, RENDSZERREL, VAGY SZOLGÁLTATÁSSAL, MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜL MŰKÖDIK, MEGFELEL BÁRMILYEN TELJESÍTMÉNY VAGY  MEGFELELŐSÉGI SZABVÁNYNAK, VAGY HIBAMENTES, VAGY BENNE BÁRMELY HIBA VAGY HIÁNYOSSÁG KIJAVÍTHATÓ VAGY KIJAVÍTÁSRA KERÜL.

MIVEL NÉMELY JOGHATÓSÁG NEM ENGEDÉLYEZI A BENNE FOGLALT GARANCIÁK KIZÁRÁSÁT VAGY KORLÁTOZÁSÁT, ILLETVE EGY FOGYASZTÓ ALKALMAZANDÓ TÖRVÉNYES JOGAINAK KORLÁTOZÁSAIT, EZÉRT EBBEN AZ ADOTT ESETBEN NÉMELYIK, VAGY AZ ÖSSZES FENT EMLÍTETT KIZÁRÁS ÉS KORLÁTOZÁS NEM ALKALMAZHATÓ ÖNRE.

12. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

 A BENEFIT BARCODE, VAGY KAPCSOLT VÁLLALKOZÁSAI, AZOK ÉRINTETT LICENSZBE ADÓI VAGY SZOLGÁLTATÓI, AZ ALKALMAZANDÓ JOGSZABÁLYOK ÁLTAL MEGENGEDETT MAXIMÁLIS MÉRTÉKBEN SEMMI ESETRE SEM VÁLLALNAK SEMMILYEN AZ ALKALMAZÁS, A TARTALOM ÉS A SZOLGÁLTATÁSOK ÖN ÁLTAL TÖRTÉNŐ FELHASZNÁLÁSÁRA, VAGY HASZNÁLHATATLANSÁGÁRA VONATKOZÓAN FELMERÜLŐ FELELŐSSÉGET A KÖVETKEZŐK TEKINTETÉBEN:

 1. SZEMÉLYI SÉRÜLÉS, VAGYONI KÁR, ELMARADT HASZON, HELYETTESÍTŐ ÁRUK VAGY SZOLGÁLTATÁSOK, ADATVESZTÉS, HÍRNÉV ROMLÁS, ÜZLETI AKADÁLYOK, SZÁMÍTÓGÉP MEGHIBÁSODÁS VAGY HIBÁS MŰKÖDÉS, VAGY BÁRMILYEN KÖVETKEZMÉNYES, VÉLETLENSZERŰ, KÖZVETETT, KÜLÖNLEGES VAGY BÜNTETŐ KÁR.
 2. A KÖZVETLEN KÁROKÉRT, AMELYEK ÖSSZEGE ÖSSZESÍTVE MEGHALADJA AZ ALKALMAZÁSÉRT ÖN ÁLTAL FIZETETT TÉNYLEGES ÖSSZEGET.

A FENT FELSOROLT KORLÁTOZÁSOK ÉRVÉNYESEK AKKOR IS, HA EZEK A KÁROK A SZERZŐDÉS MEGSZEGÉSÉBŐL KELETKEZNEK, AKÁR FIGYELMETLENSÉGBŐL, AKÁR MÁS MÓDON, FÜGGETLENÜL ATTÓL, HOGY EZEK A KÁROK ELŐRE LÁTHATÓAK LETTEK VOLNA, VAGY A VÁLLALKOZÁST FIGYELMEZTETTÉK AZ ILYEN KÁROK BEKÖVETKEZÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉRE.   NÉHÁNY JOGHATÓSÁG NEM ENGEDÉLYEZI A FELELŐSSÉG FENT FELSOROLT KORLÁTOZÁSAINAK NÉMELYIKÉT VAGY ÖSSZESSÉGÉT, EZÉRT LEHET, HOGY NÉMELYIK, VAGY AZ ÖSSZES FENT EMLÍTETT KORLÁTOZÁS NEM ALKALMAZHATÓ ÖNRE.

13. KÁRTALANÍTÁS

Ön vállalja, hogy a Benefit Barcode-ot és annak tisztviselőit, igazgatóit, alkalmazottait, ügynökeit, leányvállalatait, jogutódjait és megbízottait kártalanítja, megvédi és kármentességükről gondoskodik bármely és minden veszteség, kár, felelősség, hiányosság, követelés, cselekvés, ítélet, egyezség, érdeksérelem, díj, büntetés, bírság, költség vagy kiadás tekintetében, ideértve az ésszerű ügyvédi díjakat is, amelyek a jelen App. Megállapodás felhasználásából vagy helytelen használatából, valamint megszegéséből erednek vagy azokkal kapcsolatosak, beleértve, de nem kizárólag az Ön által a jelen alkalmazás segítségével szolgáltatott vagy elérhetővé tett tartalmat is. Ha Ön kaliforniai lakos, az alkalmazandó jogszabályok által megengedett legnagyobb mértékben lemond a Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1542. paragrafusa szerint fennálló jogairól, amely kimondja: 
"Az általános lemondás nem terjed ki olyan követelésekre, amelyek létezéséről a hitelező nem tud, nem gyanítja, hogy azok az ő javára fennállnak a lemondás időpontjában, és amelyekről, ha tudomással bír, azok anyagilag befolyásolják az adóssal történő megállapodásban.

14. ELVÁLASZTHATÓSÁG

Ha az App. Megállapodás bármely rendelkezése jogszerűtlen vagy végrehajthatatlan az alkalmazandó jogszabályok szerint, a rendelkezés fennmaradó részét az eredeti kikötés hatásának lehető legpontosabb elérése érdekében módosítják, és ennek az App. Megállapodásnak minden más rendelkezése továbbra is hatályban marad. Amennyiben azonban ezen App. Megállapodás valamely alapvető feltétele vagy rendelkezése érvénytelen, törvényellenes vagy végrehajthatatlan lenne, a jelen Megállapodás fennmaradó része is érvénytelenné válik.

15. IRÁNYADÓ JOG

A jelen App. Megállapodás Kalifornia állam törvényei alapján került összeállításra, annak törvényei szabályozzák és értelmezik, tekintet nélkül a jogviták jogi rendelkezéseire. Ön elfogadja a Kalifornia államban, Los Angelesben ülésező állami és szövetségi bíróság személyes joghatóságát, és lemond minden olyan kifogás érvényesítéséről, amely az ilyen joghatóságra vagy helyszínre vonatkozik. Bár a Webhely elérhető világszerte, nem állítjuk, hogy a Webhelyen található anyagok megfelelőek vagy elérhetők az Egyesült Államokon kívüli helyeken történő használathoz, és a Webhelyre történő belépés tilos azokon a területeken, ahol használata illegálisnak minősül.

16. VITARENDEZÉS

A vitarendezés választottbírósági vagy rendes bírósági eljárásának helye mindenkor Los Angeles, Kalifornia. Hasonlóképpen, bármely választottbírósági határozat végrehajtására irányuló kérelmet Kalifornia állam Los Angeles megye állami bíróságához kell benyújtani. Ön visszavonhatatlanul hozzájárul a fent említett bíróságok joghatóságának érvényesítéséhez.

17. KÖVETELÉSEK BENYÚJTÁSÁRA VONATKOZÓ HATÁRIDŐ KORLÁTOZÁSA

BÁRMILYEN KERESET VAGY KÖVETELÉS ELŐTERJESZTÉSÉT, AMELY EZEN APP MEGÁLLAPODÁSON VAGY AZ ALKALMAZÁSON ALAPUL, VAGY AZZAL KAPCSOLATOSAN FELMERÜL, ANNAK OKÁTÓL SZÁMÍTOTT 1 ÉVEN BELÜL BE KELL NYÚJTANI, KÜLÖNBEN AZ ILYEN KERESET VAGY KÖVETELÉS ÉRVÉNYESÍTÉSE FOLYAMATOS MÓDON KI VAN ZÁRVA.

18. KIEGÉSZÍTŐ RENDELKEZÉSEK

Az alábbi kiegészítő feltételek vonatkoznak Önre, ha az alkalmazást az iTunes-szal használja. Amennyiben a jelen App. Megállapodás egyéb feltételei és kikötései kevésbé szigorúak, vagy más módon ellentétesek a jelen 18. szakasz feltételeivel és kikötéseivel, a jelen 18. szakasz szigorúbb vagy ellentétes feltételei és kikötései tekintendők érvényesnek, de kizárólag az iTunes-ból történő alkalmazásra vonatkozóan. A Benefit Barcode és Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy az Apple és az Apple leányvállalatai ennek az App. Megállapodásnak harmadik félként kedvezményezettjei, és hogy az App. Megállapodás feltételeinek és kikötéseinek elfogadásával az Apple jogosulttá válik, és úgy tekintendő, hogy elfogadta a jogot arra, hogy ezt a Megállapodást Ön ellen harmadik fél kedvezményezettjeként érvényesítse. A Benefit Barcode és Ön tudomásul veszi, hogy ez az App. Megállapodás csakis Ön és a Benefit Barcode között jön létre, nem pedig az Apple-el, és a Benefit Barcode felelős kizárólagosan az alkalmazásért és annak tartalmáért, nem pedig az Apple. Amennyiben a jelen App. Megállapodás olyan felhasználási szabályokat ír elő az alkalmazásra nézve, amelyek kevésbé korlátozzák az alkalmazás Felhasználási Szabályait, mint amelyeket az Felhasználási Szabályok tartalmaznak, vagy amelyek más módon ellentétesek az iTunes Általános Szerződési Feltételeivel, a szigorúbb vagy ellentétes iTunes Általános Szerződési Feltételek által leírt használati szabályok érvényesek. A Benefit Barcode és Ön tudomásul veszi, hogy az Apple nem köteles semmilyen karbantartási és támogatási szolgáltatást nyújtani az alkalmazással kapcsolatban. A Benefit Barcode és Ön tudomásul veszi, hogy csakis a Benefit Barcode, nem pedig az Apple, felelős az Öntől vagy bármely harmadik féltől származó, az Alkalmazással vagy annak Ön által történő birtoklással és / vagy felhasználással kapcsolatos követeléseinek a kezeléséért, beleértve:

 1. Termékfelelősségi követelések;
 2. Bármely olyan reklamáció, amely szerint az alkalmazás nem felel meg valamely alkalmazandó jogi vagy szabályozási követelményeknek; és
 3. A fogyasztóvédelmi vagy hasonló jogszabályokból eredő követelések.

A Benefit Barcode és Ön tudomásul veszi, hogy amennyiben bármely harmadik fél keresetet nyújt be arra vonatkozóan, hogy az alkalmazás, vagy az alkalmazás Ön által történő birtoklása és felhasználása sérti az adott harmadik fél szellemi tulajdonjogát, a Benefit Barcode kizárólagos felelősséggel tartozik bármely ilyen szellemi tulajdonjog megsértésére miatti nyomozás, védekezés, megállapodás és mentesítés vonatkozásában, nem pedig az Apple. Ön kijelenti és garantálja, hogy

 1. Ön nem olyan országban tartózkodik, amely az Egyesült Államok kormányának embargója alá esik, vagy amelyet az amerikai kormány "terrorista támogató" országként jelölt meg; és
 2. Ön nem szerepel az Egyesült Államok kormányzatának tiltott vagy korlátozott feleket felsoroló listáján

Az alkalmazás használatakor be kell tartania a harmadik felek arra vonatkozó feltételeit, például az iTunes-alkalmazások felhasználási feltételeit. A jelen 18. pont az App. Megállapodás lejárta vagy megszűnése után is érvényben marad.

19. TELJESSÉGI MEGÁLLAPODÁS

A jelen App. Megállapodás, valamint a Felhasználási Feltételeink és Adatvédelmi Szabályzatunk jelenti a teljes megállapodást Ön és a Benefit Barcode között az alkalmazás vonatkozásában, és minden az alkalmazásra vonatkozó korábbi vagy egyidejű akár írásban, akár szóban kötött megegyezést és megállapodást hatályon kívül helyez.

20. ELÁLLÁS ÉS EGYÉB MEGÁLLAPODÁSOK

A jog gyakorlásának bármely fél részéről történő elmulasztása, a joggyakorlás semmilyen késedelme, az ennek hatálya alá tartozó semmilyen jog vagy hatáskör nem jelentheti az ettől történő elállást, és ennek megfelelően semmiféle jog vagy hatáskör egyetlen vagy részleges gyakorlása sem zárja ki az ennek hatálya alá tartozó ilyen vagy egyéb jogok későbbi érvényesítését. Annak elmulasztása, hogy az Ön vagy mások által elkövetett szerződésszegésre reagálva lépéseket tegyünk, nem jelenti azt, hogy lemondunk a későbbi vagy hasonló jogsértésekkel kapcsolatos jogaink gyakorlásáról. A jelen App. Megállapodás és a Felhasználási feltételeink és Adatvédelmi Szabályzatunk feltételei és kikötései teljes körű megállapodást jelentenek Ön és mi közöttünk az itt tárgyalt témára vonatkozóan, és mindezek hatályon kívül helyezik minden korábbi vagy egyidejű, akár írásban, akár szóban kötött megegyezést és megállapodást. Ezek a feltételek és kikötések kötelező érvényűek az érintett felek, érintett jogutódjaik és törvényes kedvezményezettjeik tekintetében. Az itt található fejezetek fejlécei csak az Ön kényelmét szolgálják, és semmilyen joghatással vagy hatállyal nem rendelkeznek. Ha a jelen Megállapodás bármely rendelkezését az illetékes joghatósággal rendelkező bíróság érvénytelenítené, az ilyen érvénytelenség nem érinti a jelen Megállapodás egyéb rendelkezéseinek végrehajthatóságát, és a fennmaradó részek továbbra is érvényben maradnak.

 

Közösségi média irányelvek

Benefit Barcode Inc. – Közösségi média irányelvek

Frissítve: 2018. december

 

A Benefit Barcode, Inc., egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi, "magunk", “Benefit Barcode”, vagy “www.Bercode.com „) üzemelteti a www.Bercode.com honlapot, amely az adott címen fellelhető vagy egyéb módon külső hivatkozáson érhető el ezen weboldalakon keresztül, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén, a “Webhely”). A Webhelyen információt gyűjtünk, beleértve az Ön személyes adatait is.  Az alábbi jogok és feltételek (a továbbiakban "Megállapodás") szabályozzák részvételét a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások felhasználásában (együttesen "Szolgáltatás".)  A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük.  A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és beleegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptetünk életbe, vagy teszünk közzé adott időközönként a Webhelyen. 

A következőkben részletezzük, miket gyűjtünk, és azt hogyan tesszük.

AMENNYIBEN NEM ÉRT EGYET EZEKKEL A FELTÉTELEKKEL, KÉRJÜK NE HASZNÁLJA A WEBHELYET; EKKOR HAGYJA EL AZ OLDALT, ÉS NEM FÉRHET HOZZÁ, VAGY NEM HASZNÁLHATJA AZT EGYÉB MÓDON SEM!

Nagyra értékeljük velünk folytatott üzleti tevékenységét, és örömmel üdvözöljük felhasználóink ​​között. Köszönjük, hogy Felhasználónkká vált, és reméljük, hogy élvezni fogja Webhelyünk böngészését vagy a részvételt bármely Szolgáltatásunkban. Javasoljuk, hogy nyíltan ossza meg véleményét és javaslatait, valamint gondolatait és ötleteit Szolgáltatásunkkal kapcsolatosan, azonban elvárjuk, hogy ezt mások véleményének tiszteletben tartásával tegye. Azt szeretnénk, hogy ez a tapasztalat minden egyes Felhasználónk számára szórakoztató legyen. Ezért alakítottuk ki ezeket a közösségi média irányelveket annak biztosítására, hogy minden Felhasználó kényelemben és biztonságban érezze magát a Webhely meglátogatása és a többi Felhasználóval folytatott interakciók során.

- Mutasson tiszteletet, és ne tegyen közzé olyan állításokat vagy képeket, amelyek durvának vagy sértőnek bizonyulhatnak mások számára! Fenntartjuk a jogot arra, hogy moderáljunk vagy töröljünk olyan bejegyzéseket, amelyek szidalmakat, rágalmazást vagy durva sértéseket, vagy becsmérlést tartalmaznak egyes személyek vagy emberek csoportjainak vonatkozásában. Ez magában foglalja azokat a bejegyzéseket is, amelyek megnevezéseket tartalmaznak, és amelyek személyes támadásnak tekinthetők, vagy amelyek hitelt érdemlően fenyegetést jelentenek mások számára. Szintén nyilvánvalónak tűnhet, de nem engedjük, hogy egyének vagy csoportok támadjanak másokat faji, etnikai, nemzeti hovatartozásuk, vallásuk, nemük, társadalmi nemük, szexuális orientációjuk, fogyatékosságuk vagy egészségi állapotuk miatt.

- Ne okozzon kárt vagy fenyegessen másokat, mert a biztonság az első helyen áll nálunk! Fenntartjuk a jogot arra, hogy eltávolítsuk a bejegyzéseket vagy hozzászólásokat, és tovább vihetjük az ügyet az illetékes helyi, állami vagy szövetségi bűnüldöző szervnél, ha azok valódi fizikai sérülésveszélyt vagy közvetlen fenyegetést jelentenek a közbiztonságra. Tiltjuk továbbá bármely tevékenység reklámozását, tervezését vagy ünneplését, ha az mások számára anyagi kárt okoz vagy okozhat, köztük a flash mobokat, lopást és vandalizmust.

- Védje magát és másokat, és ne tegye közzé személyes adatait a közösségi média platformokon, különösen az e-mail címét, telefonszámát, levelezési címét vagy más személyes beazonosítható adatait! Azt is kérjük, hogy tartózkodjon a mások személyi vagy személyes adatainak közzétételétől a beleegyezésük nélkül!

- Legyen őszinte és szavahihető, és ne tegyen közzé semmilyen hamis vagy félrevezető információt a Benefit Barcode-ról, Szolgáltatásainkról vagy Weboldalunkról! Ez az elv magában foglalja azt is, hogy nem adja ki magát másnak, vagy nem hoz létre hamis személyazonosságot. Forduljon hozzánk bátran kérdéseivel, mi minden tőlünk telhetőt megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legrövidebb időn belül válaszoljunk, és a legpontosabb információkat adjuk!

- Ne reklámozzon és ne tegyen közzé olyan üzeneteket, amelyek hirdetésként vagy önreklámként szolgálhatnak Webhelyünkön! Ez az elv azt is jelenti, hogy tiszteletben tartjuk egymást, és nem vesszük fel a kapcsolatot másokkal kereskedelmi célból, beleegyezésük nélkül. Eltávolítunk minden olyan képet vagy üzenetet, amelyet a közösségi médiáinkban közzétesznek, és amelyekkel reklámozzák Önmagukat vagy egy vállalkozást.

- Legyen kreatív és eredeti, és csak saját tartalmakat posztoljon! Tartsa tiszteletben a szerzői jogokat, védjegyeket és a többi tartalomszolgáltatók egyéb jogait! Ha azonban olyan tartalmat szeretne megosztani velünk, amely nem az Öné, győződjön meg róla, hogy közvetlenül a forráshoz kapcsolja (linkelje), és hivatkozzon a forrására!  Ha olyan tartalmakat tesz közzé, amelyek eredetileg nem Önhöz tartoznak, például levédett logók, grafikák, védjegyek vagy szlogenek, azokat eltávolítjuk.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy nem vállalunk felelősséget az egyéb közösségi média használók által megosztott információk, vélemények, panaszok vagy tanácsok pontosságáért, és azokat nem is támogatjuk! Ha kérdése, megjegyzése, dicsérete vagy panasza van a Weboldalunkon szerzett tapasztalataival kapcsolatban, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal bármilyen közösségi média platformunk használatával! Ha ügyfélszolgálatunkat érintő gondja van, kérjük, vegye fel a kapcsolatot ügyfélszolgálatunkkal is a következő címen:  [javascript protected email address][javascript protected email address]

Végül, de nem utolsó sorban kérjük, vegye figyelembe, hogy tartalom közzétételekor a közösségi platformunkon Ön engedélyt ad nekünk arra, hogy azt a tartalmat további jóváhagyása nélkül használjuk, másoljuk, módosítsuk, töröljük, adaptáljuk, közzé tegyük, lefordítsuk, eladjuk vagy terjesszük minden ellenszolgáltatás nélkül! A szerzői jogokra és a védjegyekre vonatkozó további információkért lásd a Felhasználási feltételeinket!

 

GDPR

ADATKEZELÉSI TÁJÉKOZTATÓ

AZ ÉRINTETT TERMÉSZETES SZEMÉLY JOGAIRÓL

 SZEMÉLYES ADATAI KEZELÉSE VONATKOZÁSÁBAN

(General Data Protection Regulation – GDPR)

 

 

TARTALOMJEGYZÉK

 

BEVEZETÉS

I. FEJEZET - AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

II. FEJEZET - ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

1. Társaságunk IT szolgáltatója

2. Postai szolgáltatások, kézbesítés, csomagküldés

III. FEJEZET - AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA

1. Adatkezelés az érintett hozzájárulása alapján

2. Jogi kötelezettség teljesítésén alapuló adatkezelés

3. Az érintett jogainak elősegítése

IV. FEJEZET - LÁTOGATÓI ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG HONLAPJÁN - TÁJÉKOZTATÁS SÜTIK (COOKIE) ALKALMAZÁSÁRÓL

1. Általános tájékoztatás a sütikről

2. Tájékoztatás a Társaság honlapján alkalmazott sütikről, illetve a látogatás során létrejövő adatokról

V. FEJEZET - TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

2. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

3. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

4. Az érintett hozzáférési joga

5. A helyesbítéshez való jog

6. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

7. Az adatkezelés korlátozásához való jog

8. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

9. Az adathordozhatósághoz való jog

10. A tiltakozáshoz való jog

11. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

12. Korlátozások

13. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

14. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

15. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

16. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

 

 

BEVEZETÉS

 

A természetes személyeknek a személyes adatok kezelése tekintetében történő védelméről és az ilyen adatok szabad áramlásáról, valamint a 95/46/EK rendelet hatályon kívül helyezéséről szóló AZ EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE (a továbbiakban: Rendelet) előírja, hogy az Adatkezelő megfelelő intézkedéseket hoz annak érdekében, hogy az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó, minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva nyújtsa, továbbá hogy az Adatkezelő elősegíti az érintett jogainak a gyakorlását.

 

Az érintett előzetes tájékoztatási kötelezettségét az információs önrendelkezési jogról és az információszabadságról 2011. évi CXII. törvény is előírja.

 

Az alábbiakban olvasható tájékoztatással e jogszabályi kötelezettségünknek teszünk eleget.

 

A tájékoztatást közzé kell tenni a társaság honlapján, vagy az érintett személy részére kérésére meg kell küldeni.

 

I. FEJEZET

AZ ADATKEZELŐ MEGNEVEZÉSE

 

E tájékoztatás kiadója, egyben az Adatkezelő:

Cégnév:

Benefit Barcode Inc.

Székhely:

DELAWARE, 19901 DOVER, 8 THE GREEN, STE B

Nyilvántartási szám:

6045923

 

 

(a továbbiakban: Társaság)

 

II. FEJEZET

ADATFELDOLGOZÓK MEGNEVEZÉSE

 

Adatfeldolgozó: az a természetes vagy jogi személy, közhatalmi szerv, ügynökség vagy bármely egyéb szerv, amely az adatkezelő nevében személyes adatokat kezel; (Rendelet 4. cikk 8.)

 

Az adatfeldolgozó igénybevételéhez nem kell az érintett előzetes beleegyezése, de szükséges a tájékoztatása. Ennek megfelelően a következő tájékoztatást adjuk:

 

Adatfeldolgozó neve és elérhetőségei

Adatfeldolgozás célja

Amazon Web Services, Inc.

P.O. Box 81226

Seattle, WA 98108-1226

https://aws.amazon.com/

Társaságunk a honlapja fenntartásához és kezeléséhez adatfeldolgozót vesz igénybe, aki az IT szolgáltatásokat (tárhely szolgáltatás) biztosítja, és ennek keretében – a vele fennálló szerződésünk tartamáig - kezeli a honlapon megadott személyes adatokat, az általa végzett művelet a személyes adatok tárolása a szerveren.

Magyar Posta Zrt.

Cím: 1138 Budapest, Dunavirág utca 2-6.

Postacím: Budapest 1540

E-mail: [javascript protected email address][javascript protected email address]

A postai szolgáltatások, csomagküldés teljesítéséhez Társaságunktól megkapja a megrendelt termék kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

GLS General Logistics Systems Hungary Csomag-Logisztikai Kft.

Székhely: 2351 Alsónémedi, GLS Európa u. 2. Cégjegyzékszám: 13-09-111755 Adószám: 12369410-2-44 Kapcsolat: https://gls-group.eu/HU/hu/gls-elerhetoseg?subject=98.806 E-mail: [javascript protected email address][javascript protected email address]

A csomagküldés teljesítéséhez Társaságunktól megkapja a megrendelt termék kézbesítéséhez szükséges személyes adatokat (érintett neve, címe, telefonszáma, e-mail címe), és ennek felhasználásával kiszállítja a terméket.

Wells Fargo Bank, N.A.

Telefonszám: 1-877-593-2468

banki műveletek végzése

MKB Bank Zrt.

H-1056 Budapest, Váci u 38.

Telefon: +36 1 373 3333

https://www.mkb.hu

banki műveletek végzése

Stripe

510 Townsend Street, San Francisco CA 94103

https://stripe.com/

A társaságunknál történő internetes felületen történő fizetések szolgáltatója

Mailgun Technologies

535 Mission St., 14th Floor San Francisco, CA 94105

https://www.mailgun.com/

A rendszer által küldött üzenetek továbbítása, melyhez átadjuk az érintett nevét, és e-mail címét.

CardDeal Kft.

H-1054 Budapest, Honvéd utca 8. 1. em. 2.

[javascript protected email address][javascript protected email address]

Kártyagyártási és adminisztrációs szolgáltatás.

Microsoft Corporation

USA - One Microsoft Way Redmond, Washington 98052

Microsoft 365 felhőszolgáltatás nyújtója

Facebook, Inc.

USA

Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

GOOGLE LLC

USA - Google Data Protection Office, 1600 Amphitheatre Pkwy

 Mountain View, California 94043

Profilalkotás, hirdetés, analitikai és mérési szolgáltatás, viselkedésalapú reklám megjelenítése

 

A külföldre történő adattovábbítással kapcsolatos információk:

 

Az Amazon Web Services, Inc., Google LLC és tagvállalatai, a Facebook, Inc., és a Microsoft Corporation szerepel az Európai Bizottság GDPR 45. cikk szerinti megfelelőségi határozata és a 2016/1260 bizottsági végrehajtási határozatában, valamint az ezek alapján felállított USA - EU Privacy Shield List-en, azaz az ide történő adattovábbítás nem minősül Európai Unión kívüli, harmadik országba történő adattovábbításnak és ahhoz nem szükséges az érintettek külön engedélye, valamint az oda történő adattovábbítás a GDPR 45. cikke alapján megengedett. Ezen vállalkozások vállalták a GDPR-nak való megfelelést.

 

III. FEJEZET

AZ ADATKEZELÉS JOGSZERŰSÉGÉNEK BIZTOSÍTÁSA

 

1. Adatkezelés az érintett hozzájárulása alapján

 

(1) Amennyiben a Társaság hozzájáruláson alapuló adatkezelést kíván végezni, az érintett hozzájárulását személyes adatai kezeléséhez az adatkezelési szabályzatban meghatározott adatkérő lap szerinti tartalommal és tájékoztatással kell kérni.

 

(2) Hozzájárulásnak minősül az is, ha az érintett a Társaság internetes honlapjának megtekintése során bejelöl egy erre vonatkozó négyzetet, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások igénybevétele során erre vonatkozó technikai beállításokat hajt végre, valamint bármely egyéb olyan nyilatkozat vagy cselekedet is, amely az adott összefüggésben az érintett hozzájárulását személyes adatainak tervezett kezeléséhez egyértelműen jelzi. A hallgatás, az előre bejelölt négyzet vagy a nem cselekvés ezért nem minősül hozzájárulásnak.

 

(3) A hozzájárulás az ugyanazon cél vagy célok érdekében végzett összes adatkezelési tevékenységre kiterjed. Ha az adatkezelés egyszerre több célt is szolgál, akkor a hozzájárulást az összes adatkezelési célra vonatkozóan meg kell adni.

 

(4) Ha az érintett hozzájárulását olyan írásbeli nyilatkozat keretében adja meg, amely más ügyekre is vonatkozik – pl. értékesítési, szolgáltatási szerződés megkötése - a hozzájárulás iránti kérelmet ezektől a más ügyektől egyértelműen megkülönböztethető módon kell előadni, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világos és egyszerű nyelvezettel. Az érintett hozzájárulását tartalmazó ilyen nyilatkozat bármely olyan része, amely sérti a Rendeletet, kötelező erővel nem bír.

 

(5) A Társaság nem kötheti szerződés megkötését, teljesítését olyan személyes adatok kezeléséhez való hozzájárulás megadásához, amelyek nem szükségesek a szerződés teljesítéséhez.

 

(6) A hozzájárulás visszavonását ugyanolyan egyszerű módon kell lehetővé tenni, mint annak megadását.

 

(7) Ha a személyes adat felvételére az érintett hozzájárulásával került sor, az adatkezelő a felvett adatokat törvény eltérő rendelkezésének hiányában a rá vonatkozó jogi kötelezettség teljesítése céljából további külön hozzájárulás nélkül, valamint az érintett hozzájárulásának visszavonását követően is kezelheti.

 

2. Jogi kötelezettség teljesítésén alapuló adatkezelés

 

 

(1) A jogi kötelezettségen alapuló adatkezelés esetén a kezelhető adatok körére, az adatkezelés céljára, az adatok tárolásának időtartamára, a címzettekre az alapul szolgáló jogszabály rendelkezései irányadók.

(2) A jogi kötelezettség teljesítése jogcímén alapuló adatkezelés az érintett hozzájárulásától független, mivel az adatkezelést jogszabály határozza meg. Az érintettel az adatkezelés megkezdése előtt ezesetben közölni kell, hogy az adatkezelés kötelező, továbbá az érintettet az adatkezelés megkezdése előtt egyértelműen és részletesen tájékoztatni kell az adatai kezelésével kapcsolatos minden tényről, így különösen az adatkezelés céljáról és jogalapjáról, az adatkezelésre és az adatfeldolgozásra jogosult személyéről, az adatkezelés időtartamáról, arról, ha az érintett személyes adatait az adatkezelő a rá vonatkozó jogi kötelezettség alapján kezeli, illetve arról, hogy kik ismerhetik meg az adatokat. A tájékoztatásnak ki kell terjednie az érintett adatkezeléssel kapcsolatos jogaira és jogorvoslati lehetőségeire is. Kötelező adatkezelés esetén a tájékoztatás megtörténhet az előbbi információkat tartalmazó jogszabályi rendelkezésekre való utalás nyilvánosságra hozatalával is.

 

3. Az érintett jogainak elősegítése

 

A Társaság valamennyi adatkezelése során köteles biztosítani az érintett jogainak gyakorlását.

 

 

IV. FEJEZET

LÁTOGATÓI ADATKEZELÉS A TÁRSASÁG HONLAPJÁN - TÁJÉKOZTATÁS SÜTIK (COOKIE) ALKALMAZÁSÁRÓL

 

A honlapra látogatót a honlapon tájékoztatni kell a sütik alkalmazásáról, és ehhez – a technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik kivételével - a hozzájárulását kell kérni.

 

1. Általános tájékoztatás a sütikről

 

1.1. A süti (angolul cookie) egy olyan adat, amit a meglátogatott weboldal küld a látogató böngészőjének (változónév-érték formában), hogy az eltárolja és később ugyanaz a weboldal be is tudja tölteni a tartalmát. A sütinek lehet érvényessége, érvényes lehet a böngésző bezárásáig, de korlátlan ideig is. A későbbiekben minden HTTP(S) kérésnél ezeket az adatokat is elküldi a böngésző a szervernek. Ezáltal a felhasználó gépén lévő adatokat módosítja.

 

1.2. A süti lényege, hogy a weboldal szolgáltatások természeténél fogva szükség van arra, hogy egy felhasználót megjelöljön (pl. hogy belépett az oldalra) és annak megfelelően tudja a következőkben kezelni. A veszélye abban rejlik, hogy erről a felhasználónak nem minden esetben van tudomása és alkalmas lehet arra, hogy felhasználót kövesse a weboldal üzemeltetője, vagy más szolgáltató, akinek a tartalma be van építve az oldalban (pl. Facebook, Google Analytics), ezáltal profil jön létre róla, ebben az esetben pedig a süti tartalma személyes adatnak tekinthető.

 

1.3. A sütik fajtái:

2.3.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik: amelyek nélkül az oldal egyszerűen nem működne funkcionálisan, ezek a felhasználó azonosításához, pl. annak kezeléséhez szükséges, hogy belépett-e, mit tett a kosárba, stb. Ez jellemzően egy session-id letárolása, a többi adat a szerveren kerül tárolásra, ami így biztonságosabb. Van biztonsági vonatkozása, ha a session süti értéke nem jól van generálva, akkor session-hijacking támadás veszélye fennáll, ezért feltétlenül szükséges, hogy megfelelően legyenek ezek az értékek generálva. Más terminológiák session cookie-nak hívnak minden sütit, amik a böngészőből való kilépéskor törlődnek (egy session egy böngészőhasználat az elindítástól a kilépésig).

2.3.2. Használatot elősegítő sütik: így azokat a sütiket szoktál nevezni, amelyek megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik.

2.3.3. Teljesítményt biztosító sütik: bár nem sok közük van a "teljesítmény"-hez, általában így nevezik azokat a sütiket, amelyek információkat gyűjtenek a felhasználónak a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords, vagy Yandex.ru sütik). Ezek a látogatóról profilalkotás készítésére alkalmasak.

A Google Analytics sütikről itt tájékozódhat:

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

A Google AdWords sütikről itt tájékozódhat:

https://support.google.com/adwords/answer/2407785?hl=hu

 

1.4. A sütik használatának elfogadása, engedélyezése nem kötelező. Visszaállíthatja böngészője beállításait, hogy az utasítsa el az összes cookie-t, vagy hogy jelezze, ha a rendszer éppen egy cookie-t küld. A legtöbb böngésző ugyan alapértelmezettként automatikusan elfogadja a sütiket, de ezek általában megváltoztathatóak annak érdekében, hogy megakadályozható legyen az automatikus elfogadás és minden alkalommal felajánlja a választás lehetőségét.

A legnépszerűbb böngészők süti beállításairól az alábbi linkeken tájékozódhat
• Google Chrome: https://support.google.com/accounts/answer/61416?hl=hu
• Firefox: https://support.mozilla.org/hu/kb/sutik-engedelyezese-es-tiltasa-amit-weboldak-haszn
• Microsoft Internet Explorer 11: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-11
• Microsoft Internet Explorer 10: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-10-win-7
• Microsoft Internet Explorer 9: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-9
• Microsoft Internet Explorer 8: http://windows.microsoft.com/hu-hu/internet-explorer/delete-manage-cookies#ie=ie-8
• Microsoft Edge: http://windows.microsoft.com/hu-hu/windows-10/edge-privacy-faq
• Safari: https://support.apple.com/hu-hu/HT201265

Mindezek mellett azonban felhívjuk a figyelmet arra, hogy előfordulhat, hogy bizonyos webhely funkciók vagy szolgáltatások nem fognak megfelelően működni cookie-k nélkül.

 

2. Tájékoztatás a Társaság honlapján alkalmazott sütikről, illetve a látogatás során létrejövő adatokról

 

2.1. A honlapon alkalmazott sütik

 

2.1.1. Technikailag elengedhetetlenül szükséges munkamenet (session) sütik

Az adatkezelés célja: a honlap megfelelő működésének biztosítása. Ezek a sütik ahhoz szükségesek, hogy a látogatók böngészhessék a weboldalt, zökkenőmentesen és teljes körűen használhassák annak funkcióit, a weboldalon keresztül elérhető szolgáltatásokat, így - többek között- különösen a látogató által az adott oldalakon végzett műveletek megjegyzését vagy a bejelentkezett felhasználó azonosítását egy látogatás során. Ezen sütik adatkezelésének időtartama kizárólag a látogató aktuális látogatására vonatkozik, a munkamenet végeztével, illetve a böngésző bezárásával a sütik e fajtája automatikusan törlődik a számítógépéről.

 

Ezen adatkezelés jogalapja az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalmi szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. CVIII. törvény (Elkertv.) 13/A. § (3) bekezdése, amely szerint a szolgáltató a szolgáltatás nyújtása céljából kezelheti azon személyes adatokat, amelyek a szolgáltatás nyújtásához technikailag elengedhetetlenül szükségesek. A szolgáltatónak az egyéb feltételek azonossága esetén úgy kell megválasztania és minden esetben oly módon kell üzemeltetnie az információs társadalommal összefüggő szolgáltatás nyújtása során alkalmazott eszközöket, hogy személyes adatok kezelésére csak akkor kerüljön sor, ha ez a szolgáltatás nyújtásához és az e törvényben meghatározott egyéb célok teljesüléséhez feltétlenül szükséges, azonban ebben az esetben is csak a szükséges mértékben és ideig.

 

2.1.2. Használatot elősegítő sütik:

 

Ezek megjegyzik a felhasználó választásait, például milyen formában szeretné a felhasználó az oldalt látni. Ezek a fajta sütik lényegében a sütiben tárolt beállítási adatokat jelentik.

Az adatkezelés jogalapja a látogató hozzájárulása.

Az adatkezelés célja: A szolgáltatás hatékonyságának növelése, felhasználói élmény növelése, a honlap használatának kényelmesebbé tétele.

Ez az adat inkább a felhasználó gépén van, a weboldal csak hozzáfér és felismer(het)i általa a látogatót.

 

2.1.3. Teljesítményt biztosító sütik:

Információkat gyűjtenek a felhasználónak a meglátogatott weboldalon belüli viselkedéséről, eltöltött idejéről, kattintásairól. Ezek jellemzően harmadik fél alkalmazásai (pl. Google Analytics, AdWords).

Az adatkezelés jogalapja: az érintett hozzájárulása.

Az adatkezelés célja: a honlap elemzése, reklámajánlatok küldése.

 

 

 

V. FEJEZET

TÁJÉKOZTATÁS AZ ÉRINTETT SZEMÉLY JOGAIRÓL

 

I. Az érintett jogai röviden összefoglalva:

1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

2. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

3. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

4. Az érintett hozzáférési joga

5. A helyesbítéshez való jog

6. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

7. Az adatkezelés korlátozásához való jog

8. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

9. Az adathordozhatósághoz való jog

10. A tiltakozáshoz való jog

11. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

12. Korlátozások

13. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

14. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

15. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

16. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

II. Az érintett jogai részletesen:

 

1. Átlátható tájékoztatás, kommunikáció és az érintett joggyakorlásának elősegítése

 

1.1. Az adatkezelőnek az érintett részére a személyes adatok kezelésére vonatkozó valamennyi információt és minden egyes tájékoztatást tömör, átlátható, érthető és könnyen hozzáférhető formában, világosan és közérthetően megfogalmazva kell nyújtania, különösen a gyermekeknek címzett bármely információ esetében. Az információkat írásban vagy más módon – ideértve adott esetben az elektronikus utat is – kell megadni. Az érintett kérésére szóbeli tájékoztatás is adható, feltéve, hogy más módon igazolták az érintett személyazonosságát.

1.2. Az adatkezelőnek elő kell segítenie az érintett jogainak a gyakorlását.

 

1.3. Az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül, de mindenféleképpen a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet a jogai gyakorlására irányuló kérelme nyomán hozott intézkedésekről. E határidő a Rendeletben írt feltételekkel további két hónappal meghosszabbítható. amelyről az érintettet tájékoztatni kell.

 

1.4. Ha az adatkezelő nem tesz intézkedéseket az érintett kérelme nyomán, késedelem nélkül, de legkésőbb a kérelem beérkezésétől számított egy hónapon belül tájékoztatja az érintettet az intézkedés elmaradásának okairól, valamint arról, hogy az érintett panaszt nyújthat be valamely felügyeleti hatóságnál, és élhet bírósági jogorvoslati jogával.

 

1.5. Az adatkezelő az információkat és az érintett jogairól szóló tájékoztatást és intézkedést díjmentesen biztosítja, azonban a Rendeletben írt esetekben díj számítható fel.

 

A részletes szabályok a Rendelet 12 cikke alatt találhatók.

 

2. Előzetes tájékozódáshoz való jog – ha a személyes adatokat az érintettől gyűjtik

 

2.1. Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezeléssel összefüggő tényekről és információkról az adatkezelés megkezdését megelőzően tájékoztatást kapjon. Ennek keretében az érintettet tájékoztatni kell:

a) az adatkezelő és képviselője kilétéről és elérhetőségeiről,

b) az adatvédelmi tisztviselő elérhetőségeiről (ha van ilyen),

c) a személyes adatok tervezett kezelésének céljáról, valamint az adatkezelés jogalapjáról,

d) jogos érdek érvényesítésén alapuló adatkezelés esetén, az adatkezelő vagy harmadik fél jogos érdekeiről,

e) a személyes adatok címzettjeiről – akikkel a személyes adatot közlik - , illetve a címzettek kategóriáiról, ha van ilyen;

f) adott esetben annak tényéről, hogy az adatkezelő harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére kívánja továbbítani a személyes adatokat.

 

2.2. A tisztességes és átlátható adatkezelés biztosítsa érdekében az adatkezelőnek az érintettet a következő kiegészítő információkról kell tájékoztatnia:

a) a személyes adatok tárolásának időtartamáról, vagy ha ez nem lehetséges, ezen időtartam meghatározásának szempontjairól;

b) az érintett azon jogáról, hogy kérelmezheti az adatkezelőtől a rá vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint az érintett adathordozhatósághoz való jogáról;

c) az érintett hozzájárulásán alapuló adatkezelés esetén arról, hogy a hozzájárulás bármely időpontban történő visszavonásához való jog, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét;

d) a felügyeleti hatósághoz címzett panasz benyújtásának jogáról;

e) arról, hogy a személyes adat szolgáltatása jogszabályon vagy szerződéses kötelezettségen alapul vagy szerződés kötésének előfeltétele-e, valamint, hogy az érintett köteles-e a személyes adatokat megadni, továbbá, hogy milyen lehetséges következményekkel járhat az adatszolgáltatás elmaradása;

f) az automatizált döntéshozatal tényéről, ideértve a profilalkotást is, valamint legalább ezekben az esetekben az alkalmazott logikáról, és arra vonatkozóan érthető információkról, hogy az ilyen adatkezelés milyen jelentőséggel, és az érintettre nézve milyen várható következményekkel bír.

 

2.3. Ha az adatkezelő a személyes adatokon a gyűjtésük céljától eltérő célból további adatkezelést kíván végezni, a további adatkezelést megelőzően tájékoztatnia kell az érintettet erről az eltérő célról és minden releváns kiegészítő információról.

 

 Az előzetes tájékozódáshoz való jog részletes szabályait a Rendelet 13. cikke tartalmazza.

 

3. Az érintett tájékoztatása és a rendelkezésére bocsátandó információk, ha a személyes adatokat az adatkezelő nem tőle szerezte meg

 

3.1. Ha az adatkezelő a személyes adatokat nem az érintettől szerezte meg, az érintettet az adatkezelőnek a személyes adatok megszerzésétől számított legkésőbb egy hónapon belül; ha a személyes adatokat az érintettel való kapcsolattartás céljára használják, legalább az érintettel való első kapcsolatfelvétel alkalmával; vagy ha várhatóan más címzettel is közlik az adatokat, legkésőbb a személyes adatok első alkalommal való közlésekor tájékoztatnia kell az előbbi 2. pontban írt tényekről és információkról, továbbá az érintett személyes adatok kategóriáiról, valamint a személyes adatok forrásáról és adott esetben arról, hogy az adatok nyilvánosan hozzáférhető forrásokból származnak-e.

 

3.2. A további szabályokra az előbbi 2. pontban (Előzetes tájékozódáshoz való jog) írtak irányadók.

 

E tájékoztatás részletes szabályait a Rendelet 14. cikke tartalmazza.

 

4. Az érintett hozzáférési joga

 

4.1. Az érintett jogosult arra, hogy az adatkezelőtől visszajelzést kapjon arra vonatkozóan, hogy személyes adatainak kezelése folyamatban van-e, és ha ilyen adatkezelés folyamatban van, jogosult arra, hogy a személyes adatokhoz és az előbbi 2-3. pontban írt kapcsolódó információkhoz hozzáférést kapjon. (Rendelet 15. cikk).

 

4.2. Ha személyes adatoknak harmadik országba vagy nemzetközi szervezet részére történő továbbítására kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy tájékoztatást kapjon a továbbításra vonatkozóan a Rendelet 46. cikk szerinti megfelelő garanciákról.

 

4.3. Az adatkezelőnek az adatkezelés tárgyát képező személyes adatok másolatát az érintett rendelkezésére kell bocsátania. Az érintett által kért további másolatokért az adatkezelő az adminisztratív költségeken alapuló, észszerű mértékű díjat számíthat fel.

 

Az érintett hozzáférési jogára vonatkozó részletes szabályokat a Rendelt 15. cikke tartalmazza.

 

5. A helyesbítéshez való jog

 

5.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül helyesbítse a rá vonatkozó pontatlan személyes adatokat.

 

5.2. Figyelembe véve az adatkezelés célját, az érintett jogosult arra, hogy kérje a hiányos személyes adatok – egyebek mellett kiegészítő nyilatkozat útján történő – kiegészítését is.

 

Ezen szabályokat a Rendelet 16. cikke tartalmazza.

 

6. A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”)

 

6.1. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az adatkezelő indokolatlan késedelem nélkül törölje a rá vonatkozó személyes adatokat, az adatkezelő pedig köteles arra, hogy az érintettre vonatkozó személyes adatokat indokolatlan késedelem nélkül törölje, ha

a) a személyes adatokra már nincs szükség abból a célból, amelyből azokat gyűjtötték vagy más módon kezelték;

b) az érintett visszavonja az adatkezelés alapját képező hozzájárulását, és az adatkezelésnek nincs más jogalapja;

c) az érintett tiltakozik az adatkezelése ellen, és nincs elsőbbséget élvező jogszerű ok az adatkezelésre,

d) a személyes adatokat jogellenesen kezelték;

e) a személyes adatokat az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jogban előírt jogi kötelezettség teljesítéséhez törölni kell;

f) a személyes adatok gyűjtésére közvetlenül gyermeknek kínált, információs társadalommal összefüggő szolgáltatások kínálásával kapcsolatosan került sor.

 

6.2. A törléshez való jog nem érvényesíthető, ha az adatkezelés szükséges

a) a véleménynyilvánítás szabadságához és a tájékozódáshoz való jog gyakorlása céljából;

b) az adatkezelőre alkalmazandó uniós vagy tagállami jog szerinti kötelezettség teljesítése, illetve közérdekből vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítvány gyakorlása keretében végzett feladat végrehajtása céljából;

c) a népegészségügy területét érintő közérdek alapján;

d) a közérdekű archiválás céljából, tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból, amennyiben a törléshez való jog valószínűsíthetően lehetetlenné tenné vagy komolyan veszélyeztetné ezt az adatkezelést; vagy

e) jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez, illetve védelméhez.

 

A törléshez való jogra vonatkozó részletes szabályokat a Rendelet 17. cikke tartalmazza.

 

7. Az adatkezelés korlátozásához való jog

 

7.1. Az adatkezelés korlátozása esetén az ilyen személyes adatokat a tárolás kivételével csak az érintett hozzájárulásával, vagy jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez, vagy más természetes vagy jogi személy jogainak védelme érdekében, vagy az Unió, illetve valamely tagállam fontos közérdekéből lehet kezelni.

 

7.2. Az érintett jogosult arra, hogy kérésére az Adatkezelő korlátozza az adatkezelést, ha az alábbiak valamelyike teljesül:

a) az érintett vitatja a személyes adatok pontosságát, ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amely lehetővé teszi, hogy az Adatkezelő ellenőrizze a személyes adatok pontosságát;

b) az adatkezelés jogellenes, és az érintett ellenzi az adatok törlését, és e helyett kéri azok felhasználásának korlátozását;

c) az Adatkezelőnek már nincs szüksége a személyes adatokra adatkezelés céljából, de az érintett igényli azokat jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez; vagy

d) az érintett tiltakozott az adatkezelés ellen; ez esetben a korlátozás arra az időtartamra vonatkozik, amíg megállapításra nem kerül, hogy az adatkezelő jogos indokai elsőbbséget élveznek-e az érintett jogos indokaival szemben.

 

7.3. Az adatkezelés korlátozásának feloldásáról az érintettet előzetesen tájékoztatni kell.

 

A vonatkozó szabályokat a Rendelet 18. cikke tartalmazza.

 

8. A személyes adatok helyesbítéséhez vagy törléséhez, illetve az adatkezelés korlátozásához kapcsolódó értesítési kötelezettség

Az adatkezelő minden olyan címzettet tájékoztat valamennyi helyesbítésről, törlésről vagy adatkezelés-korlátozásról, akivel, illetve amellyel a személyes adatot közölték, kivéve, ha ez lehetetlennek bizonyul, vagy aránytalanul nagy erőfeszítést igényel. Az érintettet kérésére az adatkezelő tájékoztatja e címzettekről.

 

E szabályok a Rendelet 19. cikke alatt találhatók.

 

9. Az adathordozhatósághoz való jog

 

9.1. A Rendeletben írt feltételekkel az érintett jogosult arra, hogy a rá vonatkozó, általa egy adatkezelő rendelkezésére bocsátott személyes adatokat tagolt, széles körben használt, géppel olvasható formátumban megkapja, továbbá jogosult arra, hogy ezeket az adatokat egy másik adatkezelőnek továbbítsa anélkül, hogy ezt akadályozná az az adatkezelő, amelynek a személyes adatokat a rendelkezésére bocsátotta, ha

a) az adatkezelés hozzájáruláson, vagy szerződésen alapul; és

b) az adatkezelés automatizált módon történik.

 

9.2. Az érintett kérheti a személyes adatok adatkezelők közötti közvetlen továbbítását is.

 

9.3. Az adathordozhatósághoz való jog gyakorlása nem sértheti a Rendelet 17. cikkét (A törléshez való jog („az elfeledtetéshez való jog”). Az adathordozhatósághoz való jog nem alkalmazandó abban az esetben, ha az adatkezelés közérdekű vagy az adatkezelőre ruházott közhatalmi jogosítványai gyakorlásának keretében végzett feladat végrehajtásához szükséges. E jog nem érintheti hátrányosan mások jogait és szabadságait.

 

A részletes szabályokat a Rendelet 20. cikke tartalmazza.

 

10. A tiltakozáshoz való jog

 

10.1. Az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból bármikor tiltakozzon személyes adatainak közérdeken, közfeladat végrehajtásán (6. cikk (1) e)), vagy jogos érdeken (6. cikk f)) alapuló kezelése ellen, ideértve az említett rendelkezéseken alapuló profilalkotást is. Ebben az esetben az adatkezelő a személyes adatokat nem kezelheti tovább, kivéve, ha az adatkezelő bizonyítja, hogy az adatkezelést olyan kényszerítő erejű jogos okok indokolják, amelyek elsőbbséget élveznek az érintett érdekeivel, jogaival és szabadságaival szemben, vagy amelyek jogi igények előterjesztéséhez, érvényesítéséhez vagy védelméhez kapcsolódnak.

10.2. Ha a személyes adatok kezelése közvetlen üzletszerzés érdekében történik, az érintett jogosult arra, hogy bármikor tiltakozzon a rá vonatkozó személyes adatok e célból történő kezelése ellen, ideértve a profilalkotást is, amennyiben az a közvetlen üzletszerzéshez kapcsolódik. Ha az érintett tiltakozik a személyes adatok közvetlen üzletszerzés érdekében történő kezelése ellen, akkor a személyes adatok a továbbiakban e célból nem kezelhetők.

10.3. Ezen jogokra legkésőbb az érintettel való első kapcsolatfelvétel során kifejezetten fel kell hívni annak figyelmét, és az erre vonatkozó tájékoztatást egyértelműen és minden más információtól elkülönítve kell megjeleníteni.

10.4. Az érintett a tiltakozáshoz való jogot műszaki előírásokon alapuló automatizált eszközökkel is gyakorolhatja.

10.5. Ha a személyes adatok kezelésére tudományos és történelmi kutatási célból vagy statisztikai célból kerül sor, az érintett jogosult arra, hogy a saját helyzetével kapcsolatos okokból tiltakozhasson a rá vonatkozó személyes adatok kezelése ellen, kivéve, ha az adatkezelésre közérdekű okból végzett feladat végrehajtása érdekében van szükség.

 

A vonatkozó szabályokat a Rendelet 21. cikke tartalmazza.

 

11. Automatizált döntéshozatal egyedi ügyekben, beleértve a profilalkotást

 

11.1. Az érintett jogosult arra, hogy ne terjedjen ki rá az olyan, kizárólag automatizált adatkezelésen – ideértve a profilalkotást is – alapuló döntés hatálya, amely rá nézve joghatással járna vagy őt hasonlóképpen jelentős mértékben érintené.

 

11.2. Ez a jogosultság nem alkalmazandó abban az esetben, ha a döntés:

a) az érintett és az adatkezelő közötti szerződés megkötése vagy teljesítése érdekében szükséges;

b) meghozatalát az adatkezelőre alkalmazandó olyan uniós vagy tagállami jog teszi lehetővé, amely az érintett jogainak és szabadságainak, valamint jogos érdekeinek védelmét szolgáló megfelelő intézkedéseket is megállapít; vagy

c) az érintett kifejezett hozzájárulásán alapul.

 

11.3. Az előbbi a) és c) pontjában említett esetekben az adatkezelő köteles megfelelő intézkedéseket tenni az érintett jogainak, szabadságainak és jogos érdekeinek védelme érdekében, ideértve az érintettnek legalább azt a jogát, hogy az adatkezelő részéről emberi beavatkozást kérjen, álláspontját kifejezze, és a döntéssel szemben kifogást nyújtson be.

 

A további szabályokat a Rendelet 22. cikke tartalmazza.

 

12. Korlátozások

 

Az adatkezelőre vagy adatfeldolgozóra alkalmazandó uniós vagy tagállami jog jogalkotási intézkedésekkel korlátozhatja jogok és kötelezettségek (Rendelet 12-22. cikk, 34. cikk, 5. cikk) hatályát, ha a korlátozás tiszteletben tartja az alapvető jogok és szabadságok lényeges tartalmát.

 

E korlátozás feltételeit a Rendelet 23. cikke tartalmazza.

 

13. Az érintett tájékoztatása az adatvédelmi incidensről

 

13.1. Ha az adatvédelmi incidens valószínűsíthetően magas kockázattal jár a természetes személyek jogaira és szabadságaira nézve, az adatkezelőnek indokolatlan késedelem nélkül tájékoztatnia kell az érintettet az adatvédelmi incidensről. E tájékoztatásban világosan és közérthetően ismertetni kell az adatvédelmi incidens jellegét, és közölni kell legalább a következőket:

 

a) az adatvédelmi tisztviselő vagy a további tájékoztatást nyújtó egyéb kapcsolattartó nevét és elérhetőségeit;

c) ismertetni kell az adatvédelmi incidensből eredő, valószínűsíthető következményeket;

d) ismertetni kell az adatkezelő által az adatvédelmi incidens orvoslására tett vagy tervezett intézkedéseket, beleértve adott esetben az adatvédelmi incidensből eredő esetleges hátrányos következmények enyhítését célzó intézkedéseket.

 

13.2. Az érintettet nem kell tájékoztatni, ha a következő feltételek bármelyike teljesül:

a) az adatkezelő megfelelő technikai és szervezési védelmi intézkedéseket hajtott végre, és ezeket az intézkedéseket az adatvédelmi incidens által érintett adatok tekintetében alkalmazták, különösen azokat az intézkedéseket – mint például a titkosítás alkalmazása –, amelyek a személyes adatokhoz való hozzáférésre fel nem jogosított személyek számára értelmezhetetlenné teszik az adatokat;

b) az adatkezelő az adatvédelmi incidenst követően olyan további intézkedéseket tett, amelyek biztosítják, hogy az érintett jogaira és szabadságaira jelentett, magas kockázat a továbbiakban valószínűsíthetően nem valósul meg;

c) a tájékoztatás aránytalan erőfeszítést tenne szükségessé. Ilyen esetekben az érintetteket nyilvánosan közzétett információk útján kell tájékoztatni, vagy olyan hasonló intézkedést kell hozni, amely biztosítja az érintettek hasonlóan hatékony tájékoztatását.

 

A további szabályokat a Rendelet 34. cikke tartalmazza.

 

14. A felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog (hatósági jogorvoslathoz való jog)

 

Az érintett jogosult arra, hogy panaszt tegyen egy felügyeleti hatóságnál – különösen a szokásos tartózkodási helye, a munkahelye vagy a feltételezett jogsértés helye szerinti tagállamban –, ha az érintett megítélése szerint a rá vonatkozó személyes adatok kezelése megsérti a Rendeletet. Az a felügyeleti hatóság, amelyhez a panaszt benyújtották, köteles tájékoztatni az ügyfelet a panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről és annak eredményéről, ideértve azt is, hogy a az ügyfél jogosult bírósági jogorvoslattal élni.

 

E szabályokat a Rendelet 77. cikke tartalmazza.

 

15. A felügyeleti hatósággal szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

15.1. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden természetes és jogi személy jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra a felügyeleti hatóság rá vonatkozó, jogilag kötelező erejű döntésével szemben.

 

15.2. Az egyéb közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok sérelme nélkül, minden érintett jogosult a hatékony bírósági jogorvoslatra, ha az illetékes felügyeleti hatóság nem foglalkozik a panasszal, vagy három hónapon belül nem tájékoztatja az érintettet a benyújtott panasszal kapcsolatos eljárási fejleményekről vagy annak eredményéről.

 

15.3. A felügyeleti hatósággal szembeni eljárást a felügyeleti hatóság székhelye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani.

 

15.4. Ha a felügyeleti hatóság olyan döntése ellen indítanak eljárást, amellyel kapcsolatban az egységességi mechanizmus keretében a Testület előzőleg véleményt bocsátott ki vagy döntést hozott, a felügyeleti hatóság köteles ezt a véleményt vagy döntést a bíróságnak megküldeni.

 

E szabályokat a Rendelet 78. cikke tartalmazza.

 

16. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni hatékony bírósági jogorvoslathoz való jog

 

16.1. A rendelkezésre álló közigazgatási vagy nem bírósági útra tartozó jogorvoslatok – köztük a felügyeleti hatóságnál történő panasztételhez való jog – sérelme nélkül, minden érintett hatékony bírósági jogorvoslatra jogosult, ha megítélése szerint a személyes adatainak e rendeletnek nem megfelelő kezelése következtében megsértették az e rendelet szerinti jogait.

 

16.2. Az adatkezelővel vagy az adatfeldolgozóval szembeni eljárást az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó tevékenységi helye szerinti tagállam bírósága előtt kell megindítani. Az ilyen eljárás megindítható az érintett szokásos tartózkodási helye szerinti tagállam bírósága előtt is, kivéve, ha az adatkezelő vagy az adatfeldolgozó valamely tagállamnak a közhatalmi jogkörében eljáró közhatalmi szerve.

 

E szabályokat a Rendelet 79. cikke tartalmazza.

 

Kelt, Budapest, 2018. október 18.

 

 

 

 

Kaliforniai lakosok magánélethez való jogai

Benefit Barcode Inc. – Kaliforniai lakosok magánélethez való jogai

Frissítve: 2018. december

 

A Benefit Barcode, Inc., egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi, "magunk", “Benefit Barcode”, vagy “www.Bercode.com „) üzemelteti a www.Bercode.com honlapot, amely az adott címen fellelhető vagy egyéb módon külső hivatkozáson érhető el ezen weboldalakon keresztül, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén, a “Webhely”). A Webhelyen információt gyűjtünk, beleértve az Ön személyes adatait is.  Az alábbi jogok és feltételek (a továbbiakban "Megállapodás") szabályozzák részvételét a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások felhasználásában (együttesen "Szolgáltatás".)  A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük.  A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és beleegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptetünk életbe, vagy teszünk közzé adott időközönként a Webhelyen. 

Néhány információt önként megadhat nekünk, míg más információkat különféle módon gyűjtünk össze. Ezeket az információkat mindaddig tároljuk, amíg Ön fiókkal/számlával rendelkezik nálunk vagy jogi vagy üzleti céljaink vannak vele, hacsak másként nem jelezzük. Az Ön személyes adatait az Egyesült Államokban és más országokban működő szervereken gyűjthetjük, feldolgozhatjuk és tárolhatjuk.

Webhelyünk nem használható 18 éven aluli gyermekek által. Nem áll szándékunkban személyes adatokat gyűjteni 18 éven aluli gyermekektől, és ezeket az információkat szándékosan nem továbbítjuk harmadik személy részére. Ha tudomásunkra jut, hogy 18 éven aluliak személyes adatait kaptuk, lépéseket teszünk annak érdekében, hogy adataink közül ezeket az információkat töröljük. Ha úgy gondolja, hogy 18 éven aluliak személyes adataival rendelkezünk, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a [javascript protected email address][javascript protected email address] címen.

A következőkben részletezzük, miket gyűjtünk, és azt hogyan tesszük.

KÉRJÜK, FIGYELMESEN OLVASSA EL AZ ADATVÉDELMI IRÁNYELVEINKET. A SZOLGÁLTATÁS BÁRMELY RÉSZÉNEK HASZNÁLATÁVAL, VAGY AZ AHHOZ VALÓ HOZZÁFÉRÉSSEL ÖN TUDOMÁSUL VESZI ÉS ELFOGADJA ADATVÉDELMI IRÁNYELVEINK MINDEN FELTÉTELÉT ÉS KIKÖTÉSÉT. HA NEM ÉRT EZZEL EGYET, NE HASZNÁLJA A SZOLGÁLTATÁST VAGY NE LÉPJEN BE.

1. MEGJEGYZÉS A KALIFORNIAI LAKOSOK SZÁMÁRA

A kaliforniai törvény előírja, hogy a California Online Privacy Protection Act (a továbbiakban: Törvény) és a California Business and Professions Code szerint a magánélethez fűződő jogaikat összefoglaljuk.   Amint azt a Törvény előírja, kérésére megadjuk Önnek azokat a személyazonosításra alkalmas információ kategóriákat, amelyeket a Webhelyen keresztül gyűjtünk össze, valamint a harmadik felek azon személyeinek vagy jogalanyainak kategóriáit, akikkel az Ön beazonosítható személyes adatait direkt marketing célokra megoszthatjuk. Nem engedélyezzük harmadik felek számára, hogy a Webhelyünk használatából származó beazonosítható személyes adatokat saját céljaikra gyűjtsék, kivéve azokat a tevékenységeket, amelyek a jogi kötelezettségeik teljesítéséhez szükségesek, úgymint például a fizetések feldolgozása vagy szállítás és hasonlók. A kaliforniai törvény előírja számunkra, hogy az Ön kérésére (1) tájékoztassuk az általunk gyűjtött személyazonosításra alkalmas információk kategóriáiról és azon harmadik felekről, amelyekkel ezeket az információkat megosztjuk (2) ezen harmadik felek nevéről és címéről; és (3) az említett vállalatok által forgalmazott termékek köréről. A Törvény továbbá megköveteli tőlünk, hogy lehetővé tegyük Önnek, hogy meghatározza, kivel nem kívánja megosztani ezeket az információkat. Ezen információnak a megszerzéséhez kérjük, küldje el e-mailben kérését a [javascript protected email address][javascript protected email address] címre. Ha felveszi velünk a kapcsolatot, kérjük adja meg nevét, címét, e-mail címét, és hogy milyen személyazonosításra alkalmas információkat nem kíván megosztani üzleti vagy marketing partnereinkkel. Az e-mailes kérelmet a tárgysorban a "California Privacy Rights" címszóval kell elküldeni. Kérjük adjon nekünk harminc (30) napot a válaszra! Kérjük, vegye figyelembe, hogy a személyazonosításra alkalmas adatok megosztásának ellenőrzése vagy az értesítés megküldése díjmentes!

2. SHINE THE LIGHT

a Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1798.83 bekezdése, más néven a "Shine The Light" törvény, lehetővé teszi kaliforniai lakos vásárlóink számára, hogy évente egyszer díjmentesen kérjenek és kapjanak tőlünk tájékoztatást azokról a személyazonosításra alkalmas információkról, amelyeket harmadik felek részére az előző naptári évben direkt marketing célokra átadtunk. Adott esetben ez az információ magában foglalja a megosztott személyes adatok kategóriáinak listáját, valamint azoknak a harmadik feleknek a nevét és címét, amelyekkel az előző naptári évben megosztottuk az információkat.

Ha Ön kaliforniai lakos, és szeretne ilyen kérést benyújtani, kérjük, írásban küldje el azt az adatvédelmi tisztviselőnknek a következő címre:[javascript protected email address][javascript protected email address] Kérjük, vegye figyelembe, hogy a "Shine the Light" előírásai nem fednek le minden információmegosztást, és csak a lefedett megosztással kapcsolatos információkat fogja tartalmazni válaszunk. Azt is meg kell jegyezni, hogy a kaliforniai jog szerint a vállalkozásoknak egy naptári évben csak egyszer kell válaszolniuk egy ilyen vásárlói kérésre.

 

 

Mobilszolgáltatási feltételek

Benefit Barcode Inc. – 
Mobilszolgáltatási feltételek

Frissítve: 2018. december

 

A Benefit Barcode, Inc., egy Delaware-i vállalat (a továbbiakban "mi, "magunk", “Benefit Barcode”, vagy “bercode.com „) üzemelteti a bercode.com honlapot, amely az adott címen fellelhető vagy egyéb módon külső hivatkozáson érhető el ezen weboldalakon keresztül, a fentiek mobil és egyéb applikációiban és a kapcsolódó közösségi média hivatkozásokban (gyűjtőnevén, a “Webhely”). A Webhelyen információt gyűjtünk, beleértve az Ön személyes adatait is.  Az alábbi jogok és feltételek (a továbbiakban "Megállapodás") szabályozzák részvételét a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások felhasználásában (együttesen "Szolgáltatás".)  A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük.  A kínált Szolgáltatás az Ön (továbbiakban "Felhasználó") elfogadását és beleegyezését igényli az itt leírt jogok és feltételek, valamint egyéb üzemeltetési szabályok, irányelvek és eljárások megváltoztatása nélkül, amelyeket mi léptetünk életbe, vagy teszünk közzé adott időközönként a Webhelyen.   

A következőkben részletezzük, miket gyűjtünk, és azt hogyan tesszük.

HA NEM KÍVÁNJA ELFOGADNI EZEKET A FELTÉTELEKET, BELEÉRTVE A VÁLTOZÁSAIKAT IS, NE NYISSA MEG VAGY FIZESSE ELŐ A MOBIL SZOLGÁLTATÁST!

Ha megadja nekünk a mobiltelefonszámát, Ön kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy szöveges üzeneteket, beleértve SMS és MMS üzeneteket küldhetünk erre a telefonszámra. Abba is beleegyezik, hogy ezen szolgáltatás díjait mobilszámláján kifizeti, vagy szolgáltatója levonja azokat az előzetesen befizetett egyenlegéből (pl. nemzetközi roaming esetében). Ön kijelenti, hogy 18 éves vagy annál idősebb, és a mobiltelefon előfizetője ebbe beleegyezett. Ha egy regisztrációs kulcsszó segítségével jelentkezett be, kap egy visszaigazoló szöveges üzenetet, és a regisztráció befejezéséhez a közölt utasítások alapján válaszolnia kell. Megértette és elfogadja, hogy az üzenetküldésre vonatkozó és az adatátviteli díjszabás érvényes.

A mobiltelefonszámát az itt megadott célokra használhatjuk, beleértve mobil SMS/MMS üzeneteket vagy a mobil tartalmakat is, mobil telefon szöveges használati feltételeinknek megfelelően. Az összegyűjtött helyszín adatokat és Wi-Fi-információkat jelentések létrehozásához használhatjuk, hogy speciális szolgáltatásokat tudjunk kínálni. Ezeket az információkat promóciókra, szolgáltatásokra vagy árukra vonatkozó információk megküldéséhez használhatjuk, valamint olyan hirdetések biztosítására, amelyek olyan reklámokról, szolgáltatásokról vagy árukról szólnak, amelyek az Ön érdeklődésére számot tarthatnak. Harmadik felek szolgáltatásnyújtóként feldolgozhatják részünkre a bejelentkezési helyre vonatkozó adatokat, például a marketingkampányok megkönnyítésére vagy a csalás felderítésére és a nevünkben végzett elemzések céljából. Ha többet szeretne megtudni erről a gyakorlatról és arról, hogyan utasíthatja el a harmadik fél hirdetési cégektől érkező kommunikáció fogadását, kérjük, tekintse meg Felhasználási feltételeinket!

Webhelyünket 18 éven aluli gyermekek nem használhatják. Nem áll szándékunkban személyes adatokat gyűjteni 18 éven aluli gyermekektől, és ezeket az információkat szándékosan nem továbbítjuk harmadik személy részére. Ha tudomásunkra jut, hogy 18 éven aluliak személyes adatait kaptuk, lépéseket teszünk annak érdekében, hogy adataink közül ezeket az információkat töröljük. Ha úgy gondolja, hogy 18 éven aluliak személyes adataival rendelkezünk, kérjük, lépjen velünk kapcsolatba a [javascript protected email address] címen!

A visszavonáshoz válassza a STOP gombot, segítségért válassza a HELP-et. Elfogadja, hogy megkapja a végső szöveges üzenetet, amely megerősíti a kilépését. Bármikor kiléphet a STOP szó begépelésével és elküldésével. Elfogadja, hogy megkapja a végső szöveges üzenetet, amely megerősíti a kilépését. A szövegeket automatikus telefonos tárcsázási rendszeren keresztül lehet küldeni. Nem szükséges jóváhagyás a termékek vagy szolgáltatások megvásárlásának feltételeként. Ön vállalja, hogy értesít minket a mobilszámának minden változásáról, és frissíti velünk kötött előfizetését, hogy az tükrözze ezt a változást. Szolgáltatója megtilthat vagy korlátozhat egyes mobil funkciókat, és bizonyos mobil szolgáltatások esetleg nem kompatibilisek a szolgáltatójával vagy a mobileszközével. Az ilyen problémákkal kapcsolatos kérdésekkel forduljon mobiltelefon szolgáltatójához!

A promóciós szöveges üzenetek leállításához egyszerűen válaszoljon STOP-pal. A mobilszámát eltávolítjuk a feliratkozási listánkról. Fontos azonban megjegyezni, hogy ez nem fogja megszüntetni a Webhely használatának képességét. Csak a promóciós üzenetek feliratkozási listájáról fogjuk eltávolítani. Kérjük, hogy a kérés beérkezésétől számítva adjon legfeljebb öt (5) munkanapot az eltávolítás feldolgozásához. A normál szolgáltatási és adathasználati díjjak érvényesek.

 

 

 

Viszonteladói üzleti megoldásokról szóló megállapodás

Benefit Barcode Inc. Viszonteladói üzleti megoldásokról szóló megállapodás

Frissítve: 2019. február 15-én

 

A jelen viszonteladói üzleti megoldásokról szóló megállapodás (a továbbiakban “Üzleti megállapodás”) tartalmazza a Benefit Barcode, Inc.,  Delaware-i vállalat (a továbbiakban “mi,” “magunk”, “Benefit Barcode”, vagy  “www.Bercode.com” ) és bármely másik olyan szerződő fél (“Viszonteladó” vagy “Ön”) viszonyát szabályozó feltételeket és kikötéseket, amely bercode-ot kíván árusítani a  meghatározott formátumban, amelyet a Benefit Barcode gyárt le és az Ön által kért dizájnnal készül, feltéve, hogy az Ön által kért dizájnt  a Benefit Barcode jóváhagyta (“Termékek”) a www.Bercode.com  Webhelyen, abban találhatóan, vagy más módon külső hivatkozásokon keresztül elérhető hasonló webhelyeken, mobil és egyéb alkalmazásokban, valamint a kapcsolódó közösségi médiumokon vagy a Webhelyen, vagy ezek bármely mobil alkalmazásán keresztül (gyűjtőnevükön a "Webhely"). Bármilyen a Webhelyhez kapcsolódó megrendelés feldolgozása, teljesítése, szállítása vagy egyéb szolgáltatás használatához, illetve a www.Bercode.com által vagy a www.Bercode.com részére biztosított platform, portál, webes szolgáltatás, alkalmazás, interfész vagy más eszköz alkalmazásához,  Önnek változtatás nélkül el kell fogadnia a jelen Üzleti Megállapodás feltételeit.

A felhasználási feltételek és a bennük foglalt valamennyi feltétel és hivatkozás, adatvédelmi irányelveink, cookie-irányelveink és bizonyos szolgáltatások esetében az ilyen szolgáltatásokra vonatkozó további feltételek és kikötések (együttesen a "Felhasználási feltételek") érvényesek a Webhely, vagy a Webhelyen kínált termékek vagy szolgáltatások bármelyikének Ön által történő használatára, beleértve a velünk történő kommunikációját is. A Webhely használatával, vagy a Webhelyen kínált termékek vagy szolgáltatások használatával Ön elfogadja ezeket a feltételeket és kikötéseket. Felhasználási feltételeink és adatvédelmi irányelveink előírásai és kikötései szabályozzák a Webhely, vagy a Benefit Barcode által nyújtott egyéb kapcsolódó termékek és szolgáltatások Ön által történő használatát (összefoglaló nevén "Szolgáltatás".) A Szolgáltatás a mi tulajdonunk, és mi üzemeltetjük.

Ezeket a feltételeket értesítés nélkül időről időre frissíthetjük. Elfogadja, hogy az Ön felelőssége, hogy rendszeresen ellenőrizze a Webhelyet és felhasználási feltételeinket, hogy tudomást szerezzen a módosításokról. A módosítások közzététele után a Webhely vagy a Weboldalon kínált bármely termék vagy szolgáltatás Ön által történő használata a beleegyezését jelenti az ilyen módosított feltételek és kikötések érvényességébe.

A lentebb található "AGREE (ELFOGADOM)" gombra kattintva, vagy bármely terméknek a Webhelyen történő értékesítésre való felkínálásával, bármely Szolgáltatás használatával elfogadja a jelen Üzleti Megállapodás valamennyi feltételét és kikötését, és az ahhoz kapcsolódó összes frissítést - mivel ezen Üzleti Megállapodás frissítése időről időre- kötelező Önre nézve. Továbbá kijelenti és garantálja, hogy a Benefit Barcode-on a saját nevében vagy olyan jogi személy nevében regisztrál, és rendelkezik a szükséges joggal, felhatalmazással és jogosultsággal, hogy ezen Üzleti megállapodásba lépjen velünk az Ön által regisztrálni kívánt jogi személy nevében.

1. A BENEFIT BARCODE FUNKCIÓI

A Benefit Barcode a Webhelyen keresztül biztosítja a piactéri szolgáltatásokat, hogy lehetővé tegye Önnek, hogy Termékeit harmadik fél vásárlóknak ("Ügyfelek") értékesítse. Ön csak azokat a Termékeket értékesítheti, amelyek értékesítésre jogosult, és az értékesítésnek az Üzleti Megállapodás feltételeinek és kikötéseinek megfelelően kell történnie. Az Ügyfelekkel folytatott valamennyi tranzakció Ön és az Ügyfél között zajlik, és Ön lesz a teljesítő és eladó fél. A Benefit Barcode egy tranzakcióban sem vesz részt szerződő félként. Ön tudomásul veszi és elfogadja, hogy a Benefit Barcode szerződést köthet a harmadik félként működő szolgáltatókkal a piactér működtetése érdekében Szolgáltatások nyújtására.

2. ÁLTALÁNOS TERMÉKFELELŐSSÉG

2.1. A jelen Általános Szerződési Feltételek bizonyos általános kötelezettségeket írnak le olyan Termékekre vonatkozóan, amelyeket Ön szerepeltethet, vagy nem szerepeltethet a Webhelyen. Ön nem szerepeltet, nem promótál, nem reklámoz, nem kínál eladásra, vagy nem forgalmaz semmi olyan Terméket a Webhelyen, amely megsértené a jelen Üzleti Megállapodást.

2.2. Kijelenti és garantálja, hogy betartja az összes alkalmazandó "Törvényi előírást" (azaz minden vonatkozó törvényt, szabályozást, jogi előírást és általánosan elfogadott ipari szabványokat és önszabályozási elveket), beleértve a marketingre, csomagolásra, fogyasztói jogokra és a termékbiztonságra, a termék bevizsgálásra, a címkézésre, árazásra és a csomagolásra vonatkozó előírásokat ezen üzleti megállapodással összefüggésben; a Webhely használata során, valamint az Ön által a Webhelyen keresztül forgalmazott, promótált, ajánlott vagy értékesített termékek vonatkozásában. Kérésünkre azonnal (i) kiadja számunkra a Termékek eredetiségére vonatkozó igazolásokat (vagy hasonló dokumentációt), (ii) átad olyan dokumentációt (pl. a márka tulajdonosától vagy beszállítójától érkező e-mail tanúsítványokat), amely azt igazolja, hogy joga van a termékek értékesítésére a Webhelyen keresztül (iii) olyan dokumentációt (pl. az érvényes jogtulajdonosok e-mailes tanúsítványait), amely bizonyítja, hogy Ön rendelkezik licenccel vagy más módon jogosult bármely Viszonteladói Termék Tartalom (az alábbiakban meghatározottak szerinti) használatára, és (iv) írásos tanúsítványt a Viszonteladó vezető tisztségviselőjétől, amely megerősíti, hogy Ön megfelelt az ezen megállapodás szerinti összes kötelezettségeinek, például, és korlátozás nélkül, az SLA-knak, a fogyasztói termékbiztonsági törvényeknek és a Termékek eredetiségének betartására vonatkozó előírásoknak.

2.3. Ön csak olyan Termékeket kínál fel eladásra a Webhelyen, amelyek jogszerűen értékesíthetők és szállíthatók az összes amerikai államban. Ez a kötelezettség nem ellentétes azon jogával, hogy az Egyesült Államokon kívüli eladásra szánt termékeket kínáljon, és nem szünteti meg azt a jogát, hogy az Egyesült Államokon kívüli eladásra kínáljon termékeket.

2.4. A Terméket a Webhelyen akkor értékesítheti, ha Ön az adott Termék feljogosított viszonteladója, vagy megvásárolta vagy egyéb módon törvényesen megszerezte az adott Terméket annak hivatalos viszonteladójától, vagy Önnek egyéb törvényes joga van a Termék eladására.

2.5. Ön kizárólag új és eredeti Termékeket forgalmazhat a Webhelyen. Megfelelő gondossággal betartott folyamatokkal, eljárásokkal biztosítja, hogy a Termékek eredetiek, értékesíthetők, nem lopottak, hamisak, illegálisak vagy másoltak. Ön kijelenti és garantálja, hogy a Webhelyen nem kínál semmilyen Terméket, vagy Viszonteladói Terméktartalmat (az alábbiakban meghatározottak szerint) amely hamis, illegális, lopott vagy másolt, vagy sérti bármely harmadik fél "Szellemi tulajdonjogát" (azaz bármilyen szabadalmat, szerzői jogot, védjegyet, szolgáltatási védjegyet, kereskedelmi ruházatot (beleértve a védett "megjelenést"), kereskedelmi nevet, logót, erkölcsi jogot, kereskedelmi titkot és bármely más szellemi tulajdonra vonatkozó jogot), vagy amelynek vonatkozásában Ön nem rendelkezik eladási jogosultsággal, és ezt nem is teheti meg.  A Termékről Ön által megadott összes információ pontos, aktuális és teljes, nem félrevezető, megtévesztő vagy csalárd.

2.6. Saját belátásunk szerint megtilthatjuk Önnek, vagy kérhetjük Öntől, hogy tartózkodjon bármely Termék forgalmazásától vagy bármely Viszonteladói Terméktartalom árusításától. Ezenkívül eltávolíthatjuk értékesítési listáját saját belátásunk szerint a szerzői jogok megsértése, a védjegy illetéktelen használata vagy más szellemi tulajdonjogi követelésekre vonatkozó panaszok alapján. Ha felkérjük, hogy távolítsa el Termékeit vagy Viszonteladói Terméktartalmát a Webhelyről, Ön üzleti szempontból ésszerű erőfeszítéseket tesz a Termékek vagy a Viszonteladói terméktartalmak eltávolítására az ilyen kéréstől számított 24 órán belül, hogy a Termékek és a kapcsolódó Viszonteladói Terméktartalmak a továbbiakban ne jelenjenek meg a webhelyen. Ön nem ajánl fel, vagy kínál ilyen eltávolított Termékeket vagy Viszonteladói Terméktartalmakat a Webhelyen, kivéve, ha mi felvételükre írásban kifejezetten felhatalmazzuk.

3. VISZONTELADÓI TERMÉKTARTALOM ÉS VISZONTELADÓI VÉDJEGYEK

Az Üzleti Megállapodáshoz kapcsolódóan Ön bizonyos termékinformációkat és kapcsolódó média tartalmakat, anyagokat, linkeket, képeket és egyéb tartalmakat (együttesen a "Viszonteladói Termék Tartalom") adhat meg. Kijelenti és szavatolja, hogy az Ön által biztosított minden Viszonteladói Terméktartalom valós és pontos, és megfelel az összes Viszonteladói irányelvnek, valamint nem fogja felhasználni a Viszonteladói termék tartalmát arra, hogy átirányíthassa a Webhely végfelhasználóit más értékesítési csatornákra. Ön a részünkre és kapcsolt vállalkozásainknak, valamint azok szolgáltatóinak és marketingpartnereinek nem kizárólagos, jogdíjmentes, örökös, engedményezhető, visszavonhatatlan jogot és engedélyt ad (a) a Viszonteladó név védjegyeinek közzétételére, másolására, megjelenítésére, terjesztésére, közvetítésére és egyéb módon történő felhasználására, (b) minden Viszonteladói terméktartalom közzétételére és szerepeltetésére, reprodukálására, terjesztésére, közvetítésére, megjelenítésére, módosítására, abból származtatott művek létrehozására, és más módon történő használatára és kereskedelmi hasznosítására, mindegyik esetben piactér programjainkhoz kapcsolódóan (beleértve és korlátozás nélkül a Termékek, egyéb termékek vagy a Webhely, a harmadik fél webhelyeinek, e-mailjeinek, közösségi médiáinak vagy bármely más médiumának a reklámozását, marketingjét és promócióját). Mi és társvállalataink engedélyezhetjük Ügyfeleink, a Webhely többi felhasználója és más harmadik felek számára, hogy a weboldalaikon, alkalmazásaikban és a közösségi médiumokon Viszonteladói Terméktartalmakat osszanak meg és tegyenek közzé.

4. KÖTELEZŐ TERMÉKINFORMÁCIÓK

4.1. Annak érdekében, hogy a Webhelyen értékesítendő terméket listázhasson/szerepeltethessen, meg kell adnia az összes kért Viszonteladói terméktartalmat. Az egyes Termékekhez szükséges adatelemek listája itt található. Ha a Termék olyan termékkategóriába esik, amelyre speciális előírások vonatkoznak, előfordulhat, hogy Önnek további Viszonteladói terméktartalmakat kell közölne ezekre a terméktípusokra vonatkozóan.

4.2. Ön (i) üzletileg ésszerű erőfeszítéseket tesz, hogy legalább óránként biztosítson számunkra egy hibamentes frissített leltári készletadatot azokra a Termékekre vonatkozóan, ahol a készletállomány megváltozott az adott Termék legutóbbi készletinformációja óta, és (ii) napi készletinformációt biztosít részünkre minden termékre vonatkozóan.

4.3. Ha Ön nem rendelkezik a márka tulajdonosától vagy beszállítójától származó engedéllyel arra vonatkozóan, hogy bizonyos a Termékkel kapcsolatos tartalmakat használjon- de ez szükséges lenne- akkor ne adja át ezt a tartalmat a Benefit Barcode részére.

5. KÖZVETÍTŐI DÍJAK

5.1. A Termék (i) értékesítéséből származó bruttó értékesítési bevétel meghatározott százalékának megfelelő közvetítői díjat kapunk, beleértve az összes szállítást és kezelést, ajándékcsomagolást és egyéb díjakat, és (ii) csak a külön feltüntetett és felszámított adókat kivéve ("Közvetítői jutalék százalék") minden egyes a Webhelyen keresztül történő Termék értékesítéséből (a "Közvetítői jutalék"), ahogyan azt a Közvetítői jutalék jegyzék leírja. A Viszonteladói Termékek értékesítéséből származó végösszegről folyamatosan tájékoztatni fogjuk Önt minden nap.

5.2. A Benefit Barcode választása alapján az Ön bankszámlájára történő összes kifizetés egy automatizált klíringház rendszeren keresztül kerül átutalásra. Ha arra a következtetésre jutunk, hogy az Ön jelen Üzleti Megállapodással kapcsolatos tevékenysége és / vagy teljesítménye vevői vitákat, visszaterheléseket vagy egyéb követeléseket eredményezhet, akkor saját belátásunk szerint késleltethetjük az esetleges pénzátutalások indítását, és visszatarthatjuk az Önnek indítandó, vagy egyéb módon Önt megillető kifizetéseket a jelen Üzleti Megállapodás alapján a következő időtartamra: (i) a felfüggesztés megkezdésének időpontját követő 90 napos időtartamra; vagy (ii) az Ön ezen Üzleti Megállapodáshoz kapcsolódó tevékenységének és / vagy teljesítményének bármely kivizsgálás(ainak) befejezéséig. Biztonsági intézkedésként, jogunkban áll, de nem vagyunk rá kötelesek, tranzakciós korlátozásokat bevezetni Önnel vagy néhány, illetve minden Ügyféllel szemben, a tranzakciók vagy a kifizetések értékére vonatkozóan, az összes tranzakció vagy folyósítás göngyölített értékére vonatkozóan egy adott időtartam alatt, vagy a tranzakciók napi vagy más időszakonként meghatározott számára vonatkozóan.

 

6. VÁSÁRLÁS ÉS MEGRENDELÉSEK FELDOLGOZÁSA  

Az Ügyfelekkel folytatott valamennyi tranzakció Ön és az Ügyfél között történik, és Ön lesz a teljesítő, eladó fél. Az Ügyfelek megrendeléseket ("Megrendelések") adnak a pénztárnál való fizetés használatával, és az ilyen tranzakciókból származó bevételeket mi gyűjtjük össze az Ön nevében. Ezennel felhatalmaz minket arra, hogy az Ön felhatalmazott ügynökeként fogadjuk a Termékek ellenértékének kifizetéseit az Ügyfelek részéről, és ezért, amikor az Ügyfél befizetést indít részünkre, azt úgy kell értelmezni, mintha az Ügyfél Önnek fizetett volna. Soha nem állhat fenn a pénzeszközök elvesztésének kockázata az Ügyfél számára a mi részünkre az Ön nevében történő kifizetés esetén. Elektronikusan továbbítjuk Önnek a Rendelési információkat, amelyeket az egyes megrendelések teljesítéséhez szükségesnek ítélünk (a "Tranzakciós információk"). Automatikus e-mail üzenetet küldünk minden Megrendelőnek, visszaigazolva a megrendelés kézhezvételét.

Miután továbbítottunk Önnek egy Megrendelést, Ön a saját költségén, kizárólagos felelősséget vállal és teljes felelősséggel tartozik a Megrendelés teljesítéséért, korlátozás nélkül beleértve a Termékek csomagolását és szállítását, valamint a vevőszolgálatot is. Ha nem sikerül teljesítenie egy Megrendelés teljes vásárlási mennyiségének egy (Purchase Order, "PO") sorát, akkor Önnek törölnie kell azt a PO sort, teljesítheti a Megrendelésben szereplő összes többi sort, és haladéktalanul értesítenie kell minket erről a törlésről. Ha a Megrendelés egy olyan PO sort tartalmaz, amelynek nem tudja teljesíteni a teljes mennyiségét, akkor Önnek törölnie kell a teljes megrendelést, és haladéktalanul értesíteni minket. Ha Ön valamely Megrendelés vagy valamely Megrendelés PO sorának törlését kezdeményezi, az Ügyfelek részére azonnali e-mailes értesítést kell küldenie a törlésről a vonatkozó Jogszabályok értelmében (ideértve, de nem korlátozva a Szövetségi Kereskedelmi Bizottság (Federal Trade Commission, "FTC") "Mail vagy Telefonos Megrendelésekre vonatkozó Kereskedelmi Szabályzatát"). Az Ügyfélnek küldött lemondó e-mailnek tartalmaznia kell az általunk kért információkat, beleértve a Megrendelés számát.

Az Ön felelőssége, hogy megfelelően megadja a Webhelyen keresztül értékesített összes termék szállítási lehetőségeit, ahogyan azt kérjük. Önnek tájékoztatnia kell minket minden a Webhelyen keresztül értékesített Terméknek a vételártól elkülönített összes szállítási, kezelési és egyéb díjairól.

Ön felelős az Ügyfelek által megvásárolt összes termék szállításáért az adott Termékekre közzétett időkereten belül, vagy az ilyen Termékekre meghatározott feldolgozási időn belül (amelyik időtartam rövidebb), vagy ha nincs időkeret megadva vagy meghatározva, akkor 30 napon belül ("Időben szállítási standard"). Ön felelős az összes szállítási költségért és a szállítással kapcsolatos problémák minden költségéért és díjáért, beleértve és korlátozás nélkül, a sérült vagy elveszett Termékeket, a késedelmes szállítást vagy a rossz címre történő szállítást. Ha nem tud megfelelni bármely Termék esetében az On-Time Ship Standardnak, akkor az Ügyfélnek olyan e-mailes értesítést kell küldenie az ilyen késedelemről, amely tartalmazza az általunk kért információkat. Kizárólag Ön felelős minden dupla vagy pontatlan szállítmány költségeiért, amelyek a Megrendelési fájloknak a Webhelyen keresztül történő továbbküldésére vezethetők vissza. Csak egy megrendelés elküldését követően küldhet szállítási értesítést az ügyfeleknek. A Termékek csomagolása nem tartalmazhat olyan viszonteladói marketinganyagokat, amelyek nem tartoznak az alapértelmezett marketing anyagok közé az Ön Termék szállításainál, és a Megrendelésekkel kapcsolatosan az Ön által az Ügyfeleknek küldött e-mailek nem tartalmazhatnak semmilyen marketinganyagot vagy linket egyetlen viszonteladóhoz vagy harmadik félhez tartozó weboldalra sem, kivéve a szállítási webhelyekre mutató linkeket, amelyek lehetővé teszik az Ügyfelek számára, hogy nyomon kövessék Megrendeléseik kiszállítását.

A megbízatás időtartama alatt jelentéseket szolgáltatunk Önnek a jelen Üzleti Megállapodás alapján adott Megrendelések állapotáról. A jelentéseket időről-időre a Benefit Barcode által meghatározott ütemterv szerint bocsátjuk ki. Önnek kézhezvétel után minden egyes jelentést át kell tekintenie, és minket írásban tájékoztatni a jelentés és bármely Megrendelés teljesítése között fennálló esetleges eltérésekről (a "Eltérés jelentése") üzletileg elfogadható határidőn belül, de legfeljebb a jelentés dátumát követő 3 munkanapon belül. Ön kizárólagos felelősséggel tartozik az ezen Üzleti Megállapodás alapján általunk szolgáltatott jelentések nyomonkövetéséért és megválaszolásáért. Ha a Benefit Barcode nem kap (i) egy Eltérésről szóló értesítést, vagy (ii) a megrendelés kiadásától számított 30 napon belül szállítási értesítést, akkor a Megrendelést automatikusan törölni fogjuk, és Ön kizárólagosan felelős az ilyen törölt Megrendeléshez kapcsolódó összes Termék költségért és szállítási költségekért, és elveszíti az ilyen törölt Megrendelésekre a jelen Megállapodás alapján egyébként fizetendő Közvetítői jutalékra vonatkozó összes jogosultságát.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy bár a Benefit Barcode viseli a Megrendeléssel kapcsolatban felmerülő hitelkártya-csalás kockázatát, minden egyéb csalás vagy veszteség kockázata és minden ezzel kapcsolatos költség Önt terheli. Az összes olyan hitelkártya visszaterhelés esetén, amelynek Ön viseli a kockázatát, a visszaterhelési összegeket az egyébként Önt megillető összegekből levonjuk, vagy azt kiszámlázzuk Önnek, amely az átvételtől számított 30 napon belül esedékessé válik. Azonban a fentiek ellenére sem viselünk kockázatot az olyan Termékkel kapcsolatos hitelkártya-csalás esetén, amelyet Ön nem szállított ki az általunk szolgáltatott Tranzakciós Információkban megadott szállítási címre, ilyen körülmények között Ön viseli a felelősséget ezekért a hitelkártya-csalásokért.

7. TÖRLÉS, VISSZAKÜLDÉS, VISSZATÉRÍTÉS, VISSZAHÍVÁS  

7.1. Önt terheli a felelősség azért, hogy feldolgozza az Ügyfelek összes törlését, visszaszállítását, visszatérítését és/vagy az ügyfélszolgálati ármódosításokat. Le kell állítania és/vagy megszüntetni a Megrendelést, ha mi erre felkérjük, ha pedig már átadta a Termékeket egy szállítmányozónak, akkor üzleti szempontból ésszerű erőfeszítéseket kell tennie a szállítmányozó által történő kiszállítás leállítására vagy megszüntetésére. A Webhelyen keresztül értékesített termékek visszaküldési és visszatérítési feltételei nem lehetnek kevésbé kedvezőek az Ügyfelek számára, mint az Ön webhelyén ("Viszonteladói webhely") elérhető legkedvezőbb feltételek. Önnek tájékoztatnia kell minket minden Ügyfeleire érvényes visszaküldési, visszatérítési vagy árváltoztatási irányelv változtatás végrehajtását legalább 5 nappal megelőzően az ilyen módosítások bevezetéséről.

7.2. Ön felelős minden nem készpénzes visszatérítésért (pl. bolti hitel, ajándékkártyák és cserék). Ha úgy dönt, hogy egy Ügyfelét megilleti a készpénzes visszatérítés (például visszatérítés az Ügyfél hitelkártyájára, betéti kártyájára vagy az eredeti fizetési mód egyéb formájára), értesítenie kell minket, és más általunk kért kapcsolódó információkat is meg kell adnia. Készpénzes visszatérítés esetén mi a visszatérítést az Ügyfél eredeti fizetési módját alkalmazva végezzük (pl. hitel- vagy betéti kártya) el, amennyiben lehetséges, Önnek pedig visszatérítjük az Ügyfélnek adott visszatérítés összegére felszámított közvetítői jutalékot (kivéve a visszatérített adókat), de nem kevesebbet a következőknél: (i) öt dollár ($5.00); vagy (ii) az adott közvetítői jutalék 20%-a; feltéve, hogy nem vagyunk felelősek az Ön vételárat meghaladó visszatérítéseiért. Amennyiben Ön az Ügyfél részére közvetlenül készpénzes vagy nem készpénzes visszatérítést ad, akkor megtartjuk az adott Vevői visszatérítésre felszámítható Közvetítői jutalék teljes összegét. Amennyiben mi adunk az Ügyfélnek készpénz visszatérítést egy Önnek visszaküldött Termékre, a Benefit Barcode saját belátása szerint ellentételezést igényelhet Öntől az ilyen visszaküldött Termékekre, vagy (i) levonva a Benefit Barcode által Önnek kifizetendő összegekből vagy (ii) ezen összegek Önnek történő kiszámlázásával.

7.3. Nem vállalunk semmilyen felelősséget vagy szavatosságot a Webhelyen keresztül Értékesített termékek visszahívásáért. Kizárólag Ön felelős a Viszonteladói Termékek nem megfelelőségéért, hibáiért, nyilvános vagy magánúton történő visszahívásáért. Ön köteles minden visszahívott Terméket azonnal törölni a Webhelyről a Termék elérhetetlenné tételével vagy kivételével. Köteles e-mailben értesíteni minket a [javascript protected email address][javascript protected email address] címen minden Termék visszahívásról, annak tudomására jutásától számított 24 órán belül, és haladéktalanul közölni velünk a visszahívással kapcsolatban ésszerűen kért információkat.

8. PARITÁSOS ÁRKÉPZÉS, KÜLÖNLEGES AJÁNLATOK, PROMÓCIÓK

8.1. Köteles fenntartani az egyenlőséget az Ön által bármely más online értékesítési csatornán értékesített termékek és a Webhelyen kínált Termékei között annak biztosításával, hogy mindenkor: (a) a Kizárt Ajánlatok kivételével a Termékek vételára, és/vagy az eladásukra vonatkozó minden egyéb feltétel  (beleértve a kapcsolódó szállítási és kezelési költségeket és opciókat, minden "alacsony ár" garanciát, árengedményt vagy kedvezményt, minden ingyenes vagy leértékelt terméket vagy más előnyöket, amelyek egy vagy több egyéb termék megvásárlásával érhetők el, valamint az alkalmazandó visszaküldési és visszatérítési irányelvek feltételei alapján elérhetőek) legalább olyan kedvező feltételekkel biztosít felhasználóink számára, mint a  Termékre vonatkozó legkedvezőbb feltételei, amelyekkel a Terméket bármely más online értékesítési csatornán keresztül kínálja és/vagy értékesíti ; (b) a Termékekre kiterjedő ügyfélszolgálat legalább olyan készséges és elérhető, és legalább ugyanolyan szintű támogatást nyújt, mint a Viszonteladói Webhelyhez kapcsolódóan felkínált legkedvezőbb ügyfélszolgálat; és (c) a Webhelyen (i) Ön által megadott Viszonteladói Terméktartalom legalább ugyanolyan minőségű, mint a Viszonteladói Webhelyen, vagy a Viszonteladói Termékek bármely más online csatornáján megjelenített vagy alkalmazott legmagasabb minőségű információk és (ii) a Webhelyünk felhasználóit legalább annyi termékinformációval, képanyaggal és más tartalommal látja el, mint a Viszonteladói Webhelyen vagy a Viszonteladói Termékek bármely más online csatornáján. Amennyiben a fentiekben foglaltaktól való bármilyen eltérésről tudomást szerez, haladéktalanul értesítenie kell minket és kompenzálnia kell a kedvezőtlenül érintett Ügyfeleket azáltal, hogy megfelelő visszatérítést biztosít részükre a 7. pontban az ügyfelek részére adott készpénz visszatérítésekkel kapcsolatban leírt eljárásoknak megfelelően.

8.2. Emailben kell értesítenie minket a [javascript protected email address][javascript protected email address] címen az összes különleges ajánlatról és promócióról (például amikor egy cikket vagy árucikkeket egy adott időtartamra meghatározott összeggel leértékel) amelyet a Viszonteladói Webhelyen kínál. A különleges ajánlatokat és promóciókat Ügyfeleink számára elérhetővé kell tennie a piactér programokhoz kapcsolódóan, és üzleti szempontból ésszerű erőfeszítéseket kell tennie, hogy lehetővé tegye számunkra, hogy minden ilyen speciális ajánlatot vagy promóciót Webhelyünkön keresztül támogathassunk. Ha minden nyilvános promóciót általánosan elérhetővé tesz a Viszonteladói Webhely ("nyilvános promóciók ") valamennyi felhasználója számára, és mi nem tudjuk támogatni az ilyen nyilvános promóciót, akkor azzal a lehető legnagyobb mértékben megegyező ajánlatot vagy promóciót biztosít Ügyfeleink részére. Ön jóhiszeműen köteles együttműködni velünk, az Ügyfeleink részére biztosított Viszonteladói ajánlatainak és promócióinak (beleértve az egyenértékű ajánlatokat és promóciókat is) számának maximalizálása érdekében. Jogunkban áll saját belátásunk szerint úgy dönteni, hogy nem engedélyezzük az Ön által a Webhelyen kínált egyes különleges ajánlatokat vagy promóciókat (például nem tudjuk támogatni a különleges ajánlatot vagy promóciót), és kérhetjük, hogy Ön szűrjön ki minden hasonló különleges ajánlatot vagy promóciót. A fentiek ellenére Ön nem köteles Ügyfeleink számára (i) elérhetővé tenni olyan privát promóciókat, amelyek kizárólag a már meglévő összes ügyfelének vagy azok egy részének kínál fel e-mailben vagy postai úton; (ii) olyan Nyilvános Promóciókat, amelyekkel kapcsolatosan írásban jeleztük, hogy nem támogathatók, és nem lehet egyenértékű ajánlatot vagy promóciót biztosítani; (iii) olyan nem termékspecifikus ajánlatokat, mint például a garantáltan "alacsony ár", globális és/vagy kategória-specifikus kuponokat, amelyek beváltásához az ügyfélnek valamit meg kell tennie; (iv) olyan ajánlatokat, amelyeket vagy nem reklámoztak, vagy egyébként az értékesítés helyén nem beválthatók, például  - de nem csak ezekre leszűkítve - a postázandó kedvezmények és a gyártói ösztönzők; vagy (v) bármely hűségprogrammal kapcsolatban nyújtott ösztönzők (együttesen: "Kizárt ajánlatok"); azzal a feltétellel, hogy ha bármikor támogathatjuk a Kizárt Ajánlatot annak érvényességi időtartama alatt, és azt szeretnénk is megtenni, értesíti fogjuk Önt, és az értesítés kézhezvételét követően az adott különleges ajánlatot vagy promóciót Ön elérhetővé teszi számunkra a piacitéri programjainkhoz kapcsolódóan.

9. VEVŐSZOLGÁLAT

9.1. Ön felelős minden ügyfélszolgálati tevékenységért, kivéve a fizetésekkel kapcsolatos problémákat. Az ügyfélszolgálati tevékenység ellátása során Ön mindig a Benefit Barcode-tól független önálló entitásként fog fellépni. Az ügyfélszolgálati kötelezettségek, illetve a jelen Megállapodás érvénye alá eső bármely más kötelezettségek teljesítése során Ön nem nyilatkozhat negatívan a Benefit Barcode-ról vagy annak leányvállalatairól, termékeikről vagy szolgáltatásaikról. Ha figyeli vagy rögzíti az ügyfélszolgálati hívásokat, annak tényéről minden Ügyfelet minden egyes ilyen hívás során mindenképpen tájékoztatnia kell, mielőtt bármilyen ügyfélszolgálati tevékenységet végezne.

9.2. Fenntartjuk a jogot arra, hogy ügyfélszolgálati kompenzációt adjunk (nem haladhatja meg az Ügyfél által a Termékekkel kapcsolatban fizetett teljes összeget, beleértve, de nem korlátozva erre, az adókat, ajándékcsomagolást és szállítási díjakat) azoknak az Ügyfeleknek a számára, akik esetében megállapítást nyer, hogy az Ön ügyfélszolgálata nem kezelte őket megfelelő módon.

10. JELENTÉSEK ÉS AUDIT

10.1. Megkeresésünkre ésszerű határidőn belül (legfeljebb 30 napon belül) köteles elküldeni számunkra minden általunk ésszerűen kért jelentést, információt vagy egyéb dokumentumot, a jelen Üzleti Megállapodás és a vonatkozó Jogszabályok Ön által történő betartására vonatkozóan. Amennyiben azt kérjük Öntől, hogy küldje meg részünkre azoknak a jelentéseknek a másolatait, amelyeket az US Consumer Product Safety Commission ("CPSC") (Fogyasztói Termékbiztonsági Bizottság) vagy bármely más szabályozó ügynökségnél kellett benyújtania, az ilyen jelentéseket az írásos kérésünket követő 7 napon belül át kell adnia nekünk.

10.2. A piactéri tranzakciókhoz és a jelen Üzleti Megállapodáshoz kapcsolódón köteles pontos könyvelést, nyilvántartásokat és számlákat vezetni, és lehetővé teszi számunkra vagy a megfelelően meghatalmazott képviselőnk számára, hogy legkevesebb 5 munkanappal írásbeli értesítéssel jelezve a jelen Üzleti Megállapodás érvényességi időtartama alatt, és annak felmondása vagy lejárta után 2 évig a rendes munkaidőben teljes körű és független könyvvizsgálatot végezzünk, és minden olyan információt, könyvelést, nyilvántartást és számlát megvizsgáljunk, amelyek ésszerűen szükségesek annak megállapításához, hogy Ön a jelen Üzleti Megállapodás és az alkalmazandó Jogszabályok előírásait betartja.

11. TULAJDONOSI ÉS HASZNÁLATI JOG

11.1. A Benefit Barcode, annak leányvállalatai, valamint szolgáltatói és licencadói minden jogot, jogcímet és érdekeltséget (beleértve az összes Szellemi Tulajdonjogot) fenntartanak (i) a Webhelyhez és a Szolgáltatásokhoz kapcsolódóan, (ii) minden a fentiekkel kapcsolatosan Öntől kapott adat, és (iii) minden bizalmas vagy tulajdonosi információjuk vonatkozásában. Kivéve a korlátozott jogot arra, hogy hozzáférjen az Ön számára elérhetővé tett Webhelyhez az Üzleti Megállapodás feltételeinek és kikötéseinek megfelelően, a Benefit Barcode, leányvállalatai, valamint a szolgáltatói és licencadói - amelyik aktuális - fenntartják az összes jogot a fentiek vonatkozásában és nem biztosítanak semmilyen más jogot vagy engedélyt (sem hallgatólagosan, sem kizárással vagy egyéb módon) a jelen Üzleti Megállapodással kapcsolatos Szellemi Tulajdonjogaik hatálya alatt.

11.2. Hozzájárul ahhoz, hogy a Benefit Barcode tulajdonába kerüljön minden Tranzakciós Információ és a Megrendelésekkel vagy Termékekkel kapcsolatos minden egyéb információ, beleértve, de nem kizárólagosan a Webhelyünkön felvitt információkat, egy tranzakció eredményeként létrejött információkat, az ügyfelek által nyújtott besorolásokat és értékeléseket. Minden ilyen információ a vonatkozó Adatvédelmi Szabályzatunk és a Benefit Barcode és partnerei által közzétett további adatvédelmi irányelvek hatálya alá tartozik.

11.3. A Tranzakciós információk csak a jelen Üzleti Megállapodáshoz kapcsolódó tranzakció továbbítására használhatók, a jelen Üzleti Megállapodás feltételei, az Adatvédelmi Irányelveink és a Webhelyen felsorolt egyéb vonatkozó irányelvek, a Jogi Nyilatkozat és az alkalmazandó Jogszabályok szerint. Ön nem (i) fedhet fel és nem továbbíthat semmilyen Tranzakciós Információt semmilyen harmadik félnek (kivéve, ha az Üzleti Megállapodás szerinti kötelezettségeinek teljesítéséhez szükséges); (ii) nem használhat fel semmilyen Tranzakciós Információt fogyasztói felmérések elvégzéséhez, vagy bármilyen marketing vagy promóciós célra; (iii) nem veheti fel a kapcsolatot olyan Ügyféllel, aki olyan Terméket rendelt, amelyet még nem szállítottak ki, azzal a szándékkal, hogy begyűjtse az ehhez kapcsolódó összegeket, vagy befolyásolja ezt az Ügyfelet egy alternatív vagy további vásárlás végzésére; (iv) nem végezhet semmilyen célzott kommunikációt arra alapozva, hogy a címzett a Benefit Barcode felhasználója; vagy (v) nem használhat fel semmilyen a Webhelyen keresztül a Benefit Barcode- Ügyfelekkel  kapcsolatosan szerzett  információkat, hogy ezen Benefit Barcode Ügyfeleket bármely más értékesítési csatornán keresztül közvetlenül elérje. A fent leírtak nem akadályozzák Önt abban, hogy a Webhelyről függetlenül gyűjtött információkat felhasználja, feltéve, hogy nem folytat célzott kommunikációt arra alapozva, hogy a címzett Benefit Barcode felhasználó.

11.4. A Benefit Barcode-nak jogában áll olyan mechanizmusokat használni, amelyek értékelnek és véleményeznek, illetve a vásárlók számára lehetővé teszik, hogy az Ön termékeit és eladóként nyújtott teljesítményét értékelhessék vagy véleményezhessék, valamint jogosult ezen minősítések nyilvánosan elérhetővé tételére. A Benefit Barcode nem vállal semmilyen felelősséget a minősítések vagy értékelések tartalmáért vagy pontosságáért. Önnek nincs semmilyen tulajdonosi érdekeltsége, vagy engedélye a Webhelyen közzétett minősítések vagy vélemények felhasználását illetően.

11.5. Ha a Webhelyhez kapcsolódóan javaslatokat, megjegyzéseket, ötleteket, fejlesztéseket vagy egyéb visszajelzéseket vagy anyagokat biztosít vagy tesz elérhetővé a Benefit Barcode vagy leányvállalatai számára, vagy a jelen Üzleti Megállapodás egyéb pontjairól, akkor a Benefit Barcode jogosult bármely fenti visszajelzést vagy anyagot közzétenni, reprodukálni, módosítani, átengedni, átruházni vagy más módon terjeszteni, felhasználni és kiaknázni.

12. MEGSZÜNTETÉS, FELFÜGGESZTÉS, ÉRVÉNYBEN MARADÁS

A Benefit Barcode bármikor saját belátása szerint megszüntetheti az Önnel fennálló jelen Üzleti Megállapodást bármilyen értesítés nélkül. Amennyiben megsérti a jelen Üzleti Megállapodás feltételeit, a piactér programban való részvételét, a Webhelyhez való hozzáférését bármikor felmondhatjuk vagy felfüggeszthetjük, azon található listáit pedig eltávolíthatjuk saját belátásunk szerint. A 3., 6., 7., 9., 10., 11., 12., 13., 14., 15. és 16.  pontok a jelen Üzleti Megállapodás lejártával vagy bármilyen okból történő megszűnése után is érvényben maradnak.

13. KÁRTÉRÍTÉS ÉS ÁLTALÁNOS MENTESÍTÉS

13.1. A Benefit Barcode és leányvállalatai nem részesei az Ön által, vagy Ön és bármely Ügyfél vagy a Termékek gyártói vagy forgalmazói között a Webhelyen keresztül végrehajtott bármely tranzakciónak. Ezennel mentesíti (és beleegyezik mentesítésükbe) a Benefit Barcode-ot és leányvállalatait (és azok megfelelő alkalmazottait, részvényeseit, igazgatóit, ügynökeit és képviselőit) minden olyan követelés, költség, veszteség, kártérítés (beleértve az esetleges közvetett, különleges eseti vagy következmény károkat) ítéletek, bírságok, büntetések, kamatok, költségek és kiadások (beleértve az ésszerű ügyvédi díjakat, valamint a nyomozás, a védekezés és a rendezés költségeit) alól, amelyek az Önt és bármely harmadik felet vagy kormányzati szervet vagy ügynökséget érintő követelésekből erednek.

13.2. Amennyiben Ön kaliforniai lakos, elfogadja, hogy a jelen Üzleti Megállapodásban meghatározott mentesség ismeretlen és váratlan követelésekre, kártérítésekre és kiadásokra is vonatkozhat, és lemond minden olyan jogáról, amelyet a Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1542. cikkelye vagy bármely más, hasonló hatáskörű törvényi előírások biztosítanak. A Kaliforniai Polgári Törvénykönyv 1542. cikkelye előírja

"Az általános mentesítés nem terjed ki olyan követelésekre, amelyekről a hitelező nem bír tudomással, vagy nem sejti, hogy a mentesítés végrehajtásának idején a javára fennáll, amelyről, ha tudomása lenne, az anyagilag érintené az adóssal megkötendő megállapodását."

13.3. Köteles megvédeni- Benefit Barcode választása szerint kártalanítani vagy kármentesen tartani a Benefit Barcode-ot és leányvállalatait (és azok megfelelő alkalmazottait, részvényeseit, igazgatóit, ügynökeit és képviselőit) minden olyan követelés, költség, veszteség, kártérítés (beleértve az esetleges közvetett, különleges eseti vagy következmény károkat) ítéletek, bírságok, büntetések, kamatok, költségek és kiadások (beleértve az ésszerű ügyvédi díjakat, valamint a nyomozás, a védekezés és a rendezés költségeit) alól vagy azokkal szemben, amelyek olyan követelésekből erednek, amelyek a következőkből, vagy azokkal kapcsolatosan esedékesek: (i) a jelen Üzleti Megállapodásban meghatározott bármely az Ön képviseletére, jótállására vagy kötelezettségeire vonatkozó bármilyen jogsértés (vagy állítólagos cselekmény vagy mulasztás, amely megvalósulás esetén jogsértésnek minősül); vagy (ii) a Viszonteladói Webhely vagy más értékesítési csatornák, Termékek, bármely Viszonteladói Terméktartalom, hirdetései, ajánlatai, bármely Termék értékesítése vagy visszaküldése, bármely Szellemi Tulajdonjog tényleges vagy állítólagos megsértése Ön, a Termékek vagy Viszonteladói Terméktartalom által, vagy az Ön által fizetendő adók, illetve az ilyen adók beszedése, befizetése, illetve be nem fizetése. A Benefit Barcode részére köteles biztosítani minden együttműködést, dokumentációt és információt, amelyet a Benefit Barcode a Követeléssel kapcsolatosan igényel. A Benefit Barcode jogosult minden védekezés ellenőrzésére és a Követelések rendezésére. "Követelés": minden tevékenység, állítás, követelés, kereset, peres eljárás, bírósági eljárás, közigazgatási vagy egyéb eljárás, peres eljárás, vizsgálat, audit vagy nyomozás.

14. FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSA

14.1. A BENEFIT BARCODE SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM VÁLLAL SEMMILYEN FELELŐSSÉGET ÖNNEL VAGY BÁRMILYEN HARMADIK FÉLLEL SZEMBEN  VÉLELMEZETT KÁR, SZERZŐDÉS, SZIGORÚ FELELŐSSÉG VAGY EGYÉB JOGI VAGY MÁS MÉLTÁNYOS VÉLELME ALAPJÁN  (A) , VÉLELMEZETT ELMARADT HASZON, KIESŐ BEVÉTELEK, ÜZLETVESZTÉS VAGY ADATVESZTÉS (B) PONTOSSÁGI, BÜNTETŐ, KÜLÖNLEGES, VÉLETLENSZERŰ, KÖZVETETT VAGY KÖVETKEZMÉNYES KÁROKÉRT, VAGY HASONLÓKÉRT (C) BÁRMIFÉLE FEDEZETI KIADÁSÉRT, BÁRMELY BERUHÁZÁS HELYREÁLLÍTÁSÁRA VAGY KÖLTSÉGLEVONÁSÁRA VONATKOZÓAN, AMELYEK MINDEGYIKÉT A SZERZŐDŐ FELEK  MEGÁLLAPODÁSA KIZÁRJA, TEKINTET NÉLKÜL ARRA, HOGY EZEK A KÁROK ELŐRE LÁTHATÓAK LETTEK VOLNA,  ILLETVE A BENEFIT BARCODE FIGYELMÉT EZEN KÁROK FELLÉPÉSÉNEK LEHETŐSÉGÉRE FELHÍVTÁK-E.

14.2. A BENEFIT BARCODE SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM KÖTELEZHETŐ SEMMILYEN ÖSSZESÍTETT FELELŐSSÉGVÁLLALÁSRA ÖNNEL VAGY BÁRMILYEN HARMADIK FÉLLEL SZEMBEN A BÁRMILYEN OKBÓL FELMERÜLŐ ÖSSZES KÖVETELÉS, KÖLTSÉG, VESZTESÉG, KÁRTÉRÍTÉS (BELEÉRTVE AZ ESETLEGES KÖZVETETT, KÜLÖNLEGES ESETI VAGY KÖVETKEZMÉNY KÁROKAT) ÍTÉLETEK, BÍRSÁGOK, BÜNTETÉSEK, KAMATOK, KÖLTSÉGEK ÉS KIADÁSOK (BELEÉRTVE AZ ÉSSZERŰ ÜGYVÉDI DÍJAKAT, VALAMINT A NYOMOZÁS, A VÉDEKEZÉS ÉS A RENDEZÉS KÖLTSÉGEIT) TEKINTETÉBEN, AZ ESEMÉNY VAGY A JOGI VÉLELEM FORMÁJÁRA VALÓ TEKINTET NÉLKÜL, AMI TÚLLÉPNÉ A BENEFIT BARCODE ÁLTAL A JELEN MEGÁLLAPODÁS ALAPJÁN AZ ÖN RÉSZÉRE TELJESÍTENDŐ ÖSSZES KÖZVETÍTŐI DÍJAT, AMELY AZ ADOTT FELELŐSSÉG OKÁUL SZOLGÁLÓ ESEMÉNYT MEGELŐZŐ 6 HÓNAPBAN VÁLT ESEDÉKESSÉ. A FELELŐSSÉG KORLÁTOZÁSAI A FELEK KÖZÖTTI KOCKÁZATELOSZTÁST TÜKRÖZIK.

14.3. A JELEN 14. SZAKASZBAN MEGHATÁROZOTT KORLÁTOZÁSOK AKKOR IS ÉRVÉNYBEN MARADNAK ÉS ALKALMAZANDÓK, HA A JELEN MEGÁLLAPODÁSBAN MEGHATÁROZOTT VALAMELY KORLÁTOZOTT JOGORVOSLAT EREDETI CÉLJÁNAK ELÉRÉSÉRE ALKALMATLANNAK BIZONYULT.

15. JÓTÁLLÁSI NYILATKOZAT

A BENEFIT BARCODE WEBHELYÉT ÉS SZOLGÁLTATÁSAIT "AHOGY VAN" BIZTOSÍTJUK. SEM A BENEFIT BARCODE, SEM KAPCSOLT VÁLLALKOZÁSAI NEM BIZTOSÍTANAK VAGY VÁLLANAK SEMMILYEN SZAVATOSSÁGOT, LEGYEN AZ KIFEJEZETT VAGY VÉLELMEZETT, KORLÁTOZÁS NÉLKÜL A KÖVETKEZŐKRE KITERJEDŐEN: (a) AZ ÉRTÉKESÍTHETŐSÉGRE, EGY ADOTT CÉLRA, JOGCÍMRE VALÓ ALKALMASSÁGRA ÉS A JOGTISZTASÁGRA VONATKOZÓ VÉLELMEZETT GARANCIÁK ; (b) HOGY A WEBOLDAL, VAGY A SZOLGÁLTATÁSOK MEGFELELNEK AZ ÖN ELVÁRÁSAINAK, AZOK MINDENKOR ELÉRHETŐEK, HOZZÁFÉRHETŐEK, MEGSZAKÍTÁS NÉLKÜLIEK, AKTUÁLISAK, BIZTONSÁGOSAK, VAGY HIBÁTLANUL MŰKÖDNEK; ÉS (c) BÁRMELY A KEZELÉSÜK VAGY HASZNÁLATUK SORÁN FELLÉPŐ VÉLELMEZETT GARANCIÁT. A BENEFIT BARCODE ÉS KAPCSOLT VÁLLALKOZÁSAI A VONAKOZÓ JOGSZABÁLYBAN MEGENGEDETT LEGTELJESEBB MÉRTÉKIG KIZÁRJÁK BÁRMELY ÉS AZ ÖSSZES ILYEN GARANCIÁT.

16. VEGYES RENDELKEZÉSEK

16.1. A jelen Üzleti Megállapodás, valamint a minden egyéb a jelen Üzleti Megállapodáshoz hivatkozás formájában kapcsolódó feltétel és kikötés jelenti a teljes integrált megállapodást Ön és a Benefit Barcode között a jelen Üzleti Megállapodás tárgyának vonatkozásában.  A jelen Üzleti Megállapodás minden, az Üzleti Megállapodás tárgyának vonatkozásában létrejött korábbi vagy egyidejű, akár írásban, akár szóban kötött megállapodást, egyezséget, tárgyalást vagy képviseletet teljes egészében hatályon kívül helyez. Abban a mértékben, amennyiben Ön már szerződő félként részt vesz egy Benefit Barcode-dal kötött szerződésben a Szolgáltatásban Viszonteladóként való részvételével kapcsolatban, annak a megállapodásnak a feltételei és kikötései ezennel hatályukat vesztik, és teljes egészében a jelen Üzleti Megállapodás feltételei lépnek a helyükre, Ön pedig továbbra is eleget tesz az adott megállapodás szerinti összes fennmaradó kötelezettségének.

16.2. Ön felelősséget vállal kapcsolt vállalkozásai, ügynökei vagy egyéb, a nevében eljáró harmadik felek által a jelen Megállapodással kapcsolatban tett lépésekért.

16.3. A jelen megállapodás értelmében mind Ön, mind a Benefit Barcode önálló vállalkozóként jár el. A jelen Üzleti Megállapodás nem céloz, illetve nem hoz létre semmilyen ügynökséget, partnerséget, közös vállalkozást, munkavállalói-munkáltatói vagy franchise átadó-franchise vevő viszonyt.

16.4. A jelen Üzleti Megállapodás Illinois állam törvényei alapján került összeállításra, annak törvényei szabályozzák és értelmezik, tekintet nélkül a kollíziós rendelkezésekre. Ön elfogadja az Illinois államban, Cook megyében ülésező állami és szövetségi bíróság személyes joghatóságát, és lemond minden olyan kifogás érvényesítéséről, amely az ilyen joghatóságra vagy helyszínre vonatkozik. Bár a Webhely elérhető világszerte, nem állítjuk, hogy a Webhelyen található anyagok megfelelőek vagy elérhetők az Egyesült Államokon kívüli helyeken történő használathoz, és a Webhelyre történő belépés tilos azokon a területeken, ahol használata illegálisnak minősül.

16.5. A jelen Üzleti Megállapodást, vagy a hatálya alá tartozó bármely jogait és kötelezettségeit előzetes írásbeli hozzájárulásunk nélkül nem ruházhatja át.

16.6. Amennyiben azt kifejezetten nem határozzák meg másképp, a jelen Üzleti Megállapodásban foglalt nyilatkozatok és garanciavállalások folyamatos jellegűek, és azok a jelen Üzleti Megállapodás végrehajtása során és annak teljesítésének minden szakaszában a Viszonteladók által biztosítottnak tekintendők.

16.7. A Benefit Barcode előzetes írásbeli engedélye nélkül nem használhatja a Benefit Barcode vagy annak bármely kapcsolt vállalkozásának nevét, logóját, védjegyeit vagy kereskedelmi neveit, vagy hivatkozhat más módon, közvetlenül vagy közvetve, a Benefit Barcode-ra, vagy annak bármely kapcsolt vállalkozására semmilyen nyilvános kiadványban, promóciós anyagban, ügyfél vagy partnerlistán, reklámban, marketing vagy üzletszerzési tevékenység során, akár írott vagy szóbeli formában.

16.8. Lehetséges, hogy Ön külön titoktartási megállapodást kötött a Benefit Barcode-dal. A jelen Üzleti Megállapodás nem korlátozza semmilyen az adott megállapodás szerinti kötelezettségeit. Ezenkívül köteles bizalmasan kezelni, és nem tehet hozzáférhetővé harmadik fél számára semmilyen az Ön részéről vagy a Benefit Barcode részéről adott információt vagy folytatott kommunikációt az Ön jelen Megállapodásnak való megfelelésével kapcsolatban.

17. VITARENDEZÉS

A vitarendezés választottbírósági vagy rendes bírósági eljárásának helye mindenkor Los Angeles, Kalifornia. Hasonlóképpen, bármely választottbírósági határozat végrehajtására irányuló kérelmet Kalifornia állam Los Angeles megye állami bíróságához kell benyújtani. Ön visszavonhatatlanul hozzájárul a fent említett bíróságok joghatóságának érvényesítéséhez.

18. TELJESKÖRŰ MEGÁLLAPODÁS

A jelen feltételek és kikötések teljes körű megállapodást jelentenek Ön és mi közöttünk az itt kifejtett témára vonatkozóan, és mindezek hatályon kívül helyeznek minden korábbi vagy egyidejű, akár írásban, akár szóban kötött megegyezést és megállapodást. Ezek a feltételek és kikötések kötelező érvényűek az érintett felek, érintett jogutódjaik és törvényes kedvezményezettjeik tekintetében. Az itt található fejezetek fejlécei csak az Ön kényelmét szolgálják, és semmilyen joghatással vagy hatállyal nem rendelkeznek.

19. ELVÁLASZTHATÓSÁG

Amennyiben a jelen Megállapodás bármely rendelkezését az illetékes joghatósággal rendelkező bíróság jogszerűtlennek, érvénytelennek, vagy más módon végrehajthatatlannak minősíti, azt a kikötést vagy részt az eredeti kikötés szerződő felek által elérni kívánt hatásának lehető legpontosabb elérése érdekében módosítani szükséges, vagy ha ez nem lehetséges, azt a jelen Megállapodásból törölni kell, miközben a jelen Megállapodásnak minden más fennmaradó rendelkezése továbbra is teljes mértékben érvényes és elfogadott feltételeinek és kikötéseinek megfelelően hatályban marad.

20. JOGFELADÁS

Ezen feltételek és jogok gyakorlásának a Benefit Barcode részéről történő elmulasztása nem jelenti az adott feltételekről és jogokról történő lemondást. Annak elmulasztása, hogy az Ön vagy mások által elkövetett szerződésszegésre reagálva lépéseket tegyünk, nem jelenti azt, hogy lemondunk a későbbi vagy hasonló jogsértésekkel kapcsolatos jogaink gyakorlásáról. A jelen Üzleti Megállapodás bármely rendelkezésének bármely fél által elkövetett megsértésére vagy  nemteljesítésére vonatkozó jogfeladás csak akkor lép hatályba, amíg írásba nem foglalták, és nem értelmezhető úgy, mint bármely további jogsértés vagy nemteljesítés alóli felmentés az Üzleti Megállapodás ugyanazon, vagy bármely más rendelkezésének hatálya alól, valamint bármely fél késedelme vagy mulasztása sem értelmezhető lemondásként arról, hogy élhessen olyan jogával vagy jogorvoslatával , melynek értelmében az alábbiak szerint, vagy ez alapján bármely jogról vagy jogorvoslatról lemondhat.