Társadalmi szervezetekAmennyiben szeretnének saját arculatú, bercode-dal ellátott tagsági igazolványokat vagy - ha ez a külalaki követelmények miatt nem lehetséges - társkártyákat kibocsátani, akkor kérjük, olvassák el a következő rövid tájékoztatót:

Manapság - több más szervezethez hasonlón - egyre több egyesület, kamara, szakszervezet törekszik arra, hogy tagjaik számára minél több szolgáltatást tudjon nyújtani a befizetett tagdíjukért cserébe.

Ennek egyik jól bevált eszköze a tagkártya, amit már több száz kamara, illetve egyesület (szövetség, társaság stb.) valamint szakszervezet bocsátott ki az elmúlt években. A saját arculatú kártyák ugyan teljes egészében a szervezet arculatát tükrözik, de szélesebb körben nem jelentenek előnyt a kártyatulajdonosok számára, így - mivel azokat nem használják naponta - gyakran a fiók mélyén végzik. Nem tudnak hatékonyan versenyezni a többfunkciós kártyákkal (személyi, jogosítvány, bankkártyák stb.) a tárcába kerülésért, illetve ott maradásért.

Több szervezet ezért elkezd külső elfogadó partnereket szervezni, de hamar problémát okoz a szaktudás hiánya, illetve az, hogy néhány (tíz)ezer kártyatulajdonos nem jelent elég nagy potenciális vásárlóerőt a - főleg hálózati - kereskedők számára.

A megoldás: bercode elhelyezése a kártyákon! Ez lehetővé teszi, hogy a kártya - alapfunkcióját megőrizve – országosan több ezer kereskedőnél, illetve szolgáltatónál átlagosan 11,4% kedvezményt biztosítson a bercode-birtokosnak. A kártya napi használata éves szinten több tízezer - vagy akár több mint százezer - forintos megtakarítást eredményezhet használója számára.

Közvetlen megtérülés: Az bercode-os kártyákat kibocsátó cégek/szervezetek a kiemelt elfogadóhelyeknél történő kártyahasználat után forgalmi jutalékokat kapnak, ezért - több ezer kártya kibocsátása esetén - a közvetlen bevétel meghaladhatja (akár többszörösen) a kártyaprojektbe fektetett összeget. A kártyakibocsátók vezetői minden reggel 8 órakor egy-egy automatikusan generált napi jelentésben is megtekinthetik az aktuális pénzügyi egyenlegüket, illetve az előző nap forgalmát.

Az egyesületek dönthetnek úgy is, hogy nem (csak) a tagjaiknak szeretnének kedvezményes vásárlási lehetőséget biztosítani, hanem inkább a támogatóiknak szeretnének különböző kedvezményeket vagy akár forgalomnövelő szolgáltatást biztosítani egy – bercode-dal ellátott - "köszönő" kártya segítségével. Rendszerünk erre is lehetőséget nyújt, így például a nonprofit szervezetek is élvezhetik a bercode előnyeit.

A Benefit Barcode a Kibocsátó Partnereinek több vezető és adminisztrációs munkatárs által, különböző jogosultsági szinteken elérhető webes adminisztrációs rendszert biztosít a kártyáik gyártásának/nevesítésének megrendelésére, a gyártási/logisztikai folyamat követésére, illetve a bercode-jaikkal elért kedvezmények, valamint a generált jutalékok tételes megismerésére.


A fent említett adminisztrációs rendszerben a bercode-kibocsátók bármikor megbízhatják az Benefit Barcode-ot egyes kártyáik - webshopban történő - értékesítésével is. Ez esetben a kártyadíjakat a Benefit Barcode gyűjti be, a kártyákat automatikusan legyártja, valamint a majdani tulajdonosai számára postázza. Ezen bevételek - már gyártási, postázási stb. költségekkel csökkentve - szintén a bercode- kibocsátó Partnerének egyenlegén jelennek meg automatikusan, azokat a kódkibocsátók bármikor lehívhatják.

A kedvezményekre jogosító bercode-ok ára kártyánként - a kibocsátott darabszámtól és érvényességi időtől függően - csak néhány ezer (vagy akár csak néhány száz) forint évente, de ezek a díjak 3 éves elköteleződés esetén még tovább is csökkenthetők. Ezen kívül kiadásként csak a plasztikkártyák előállítási költsége merül fel, illetve egyszeri költség lehet még - ha belső munkatársakkal vagy saját külső grafikus partnerrel nem oldható meg - a kártya grafikai tervének elkészítése.


Minimális időt praktikus még áldozni a majdani kártyatulajdonosoknak a kedvezményekről való (költség)hatékony tájékoztatására is. A legelegánsabb megoldás az, ha az önkormányzat a saját weboldalába integrálja Benefit Barcode elfogadóhely-keresőjét, így a település lakosainak nem kell átkattintaniuk a Benefit Barcode weboldalára.


Amennyiben felkeltettük érdeklődésüket, és fontolgatják bercode-os kártyák kibocsátását vagy meglévő rendszerük továbbfejlesztését, akkor kérjük, tekintsék meg a fenti hivatkozásokon található költségleírásokat is, valamint olvassák át Általános Szerződési Feltételeinket vagy a kötelezettségmentes regisztráció után további Jogi Nyilatkozatainkat is!

Amennyiben rövid ismertetőnk elnyerte tetszésüket, úgy kérjük, látogassanak el weboldalunkra, és regisztráljanak! Ez a regisztráció semmilyen kötelezettséggel nem jár az Önök részéről, bármilyen fizetési kötelezettség csak egy konkrét szolgáltatás megrendelésekor keletkezik. Az automatikusan megérkező e-mail után bármikor beléphetnek az adminisztrációs felületükre, ott megtekinthetik a rendszerünk belső működését, valamint - a kártyagrafikájuk feltöltése után - leadhatják első megrendelésüket.